Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trasare linii cablaj

xragon

Postări Recomandate

Buna seara! Vreau sa fac un cablaj si am urm.:clorura,placa,si componentele. acum am auzit ca sa fac traseele cu oja dar eu vreau sa fac mai precise si mai subtiri decat cu o oja . am auzit ca pot face si cu marker permanent se poate dupa mai multe straturi ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiferaru

2

• zal

2

• Marian

2

• xragon

2

Top autori în acest subiect

Vopsea in seringa, acul taiat drept si viscozitatea vopselei aleasa in functie de preferinte, se obtin rezultate destul de bune, si vopseaua rezista la corodarea cu clorura ferica.

Link spre comentariu

Între timp s-au inventat acele carioci rezistente la apă (marker), cu diverse forme de vîrfuri, de la 0,3mm la 1cm. Unul de calitate, Pelikan, Staedler... etc, nu costă o avere.

Link spre comentariu

exista si markere cu vopse suficient de rezistenta la clorura ferica. sunt mai scumpe fata de un marker normal si nu prea se gasesc cele cu varf subtire, cel putin eu nu am gasit in librariile ordinare. ex: ARTLINE 400XF (varf 2.3mm), ARTLINE 440XF (varf 1.2mm) sau SCHNEIDER 278 (varf 0.8mm)

Link spre comentariu

Salut !Vezi ca se gaseste tuburi cu oja pentru facut modele , are un varf subtire aproape ca acul de seringa , costa in jur de 3-4 lei si este destul de fin...bafta :101

Link spre comentariu

Eu numai cu marcăre (!) lucrez de cînd au apărut şi la noi, chiar şi cu cele ieftine de 1 leu bucata, e cu totul altceva să desenezi în loc să vopseşti. Pe vremea lui Ceaşcă foloseam Sigmarom, vopsea ptr piele, evident cu pensula. Alţii foloseau tuş carmin şi peniţe papagal sau rotring.Nu e greu să faci o probă cu placa de cablaj înainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări