Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK500

suirammarius

Postări Recomandate

Buna ziua!De curand mi-am achizitionat o placa STK500 pt a face trecerea de la Arduino la ceva mai complex. Buuun... deci sunt incepator. Folosesc Studio 6 pt a programa noua jucarie.Prima problema de care m-am izbit urmatoarea: dupa ce setez portul ca fiind iesire, cand scriu 0xff se sting toate ledurile si cand scriu 0x00 se aprind. De ce functioneaza "invers" ?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

9

• ratza

5

Top autori în acest subiect

Vizitator kazacy

Nu am stk500 dar din ce spui tu daca scrii 0xFF adica 1 logic la iesire vei avea +5V sau cam asa ceva. Daca ledurile sint stinse in cazul acesta atunci inseamna ca electric sint legate la +5V si la iesirile din MCU. Plus cu plus potential zero deci chiar daca este 1 logic ele vor fi stinse. Evident daca vei avea 0x00 pe iesiri se vor aprinde in cazul acesta. Verifica schema electrica poate spun eu prostii :)

Link spre comentariu
Vizitator kazacy

Pai este exact ce spuneam; daca ai 1 logic pe colectorul tranzistorului, adica +5V, in cazul asta led-ul este stins pentru ca nu ai diferenta de potential, si invers. Daca ai fi avut led-urile legate la masa atunci la 1 logic s-ar fi aprins.

Link spre comentariu

Daca am tensiune pe baza tranzistorului, apare curent de baza si deschide tranzistorul; daca tranzistorul se deschide incepe sa circule curent prin LED. Corect? Pe de alta parte, am si masurat direct portul si cand scriu 0xff nu am tensiune! :(Ore de ce???

Link spre comentariu

AAAAAAA!!!! :rade: .... ca are baza pusa la +V!!! Incredibiiil! Nu stiu la ce mi-a fost capu'... ca m-am uitat la schema da' "fara sa ma uit", ceva de genu' asta! Nu intelegeam de ce atunci cand ii dau 0 pe baza (avand in vedere ca e NPN) tranzistorul se deschide! De fapt pinu' nu e legat la baza...Asa e cand nu "casti ochii"... pui intrebari aiurea si te mai si uiti patrat la raspunsuri!Imi cer scuze, am deschis un topic aiurea... :jytuiyu

Link spre comentariu

Eee... am si eu vreo saptamana, ca doar nu postam asa... la primu' semn de intrebare! :rade: Da', cel putin la inceput, e cam ciudat nu?A! O intrebare cam offtopic: exista vreo librarie pt meniu (dinamic daca se poate)? Asa... la primele cautari nu am gasit nimic concret! Iar sa ma apuc eu sa fac.... nu e asa simplu cu "pointerii" aia si o sa ma chinui destul de mult... deci mura in gura e? :)

Link spre comentariu

Pai... pana acum am facut cateva mici automatizari, in general in sectorul "clima": climatizare industriala si domestica. La toate le-am facut un meniu din care alegeai diversi parametri:temperaturi, timpi de reactie, programare orara...Meniul ce-l foloseam nu era dinamic si nu prea imi placea treaba asta; dar cum era mura in gura si in cateva ore era configurat... nu mi-am batut capu' sa fac eu unu'. E destul de neplacut sa intri in meniu si sa trebuiasca sa opresti toate motoarele pt ca nu citeste niciun senzor...Asa ca, pt Studio 6 mi-ar trebui o biblioteca pt un meniu.Momentan, (prezentat in "2" vorbe) tre' sa fac un sistem care controleaza 2 centrale termice; una e pt incalzire prin podea si alta pt apa sanitara. Cea care e destinata incalzirii prin podea tre' sa mearga in functie de temp apei din depozitul de inertie si programare orara; cealalta, in functie de temp din depozitul de inertie, iar iarna, cand temp din depozit ajunge la pragul stabilit, opresc centrala, las pompa sa mearga si comut o valva ce imi circula apa prin caloriferele din grupurile sanitare.Cam asta tre' sa fac acum, dar cum ma cam grabesc, cred ca asta o s-o programez in Arduino (unde am multe functii deja construite) si urmatoarea "provocare" o fac in Studio 6 (cu un Atmega 1280 ). :)

Link spre comentariu

Fă un sistem pseudo-real time. Aloci cîte o fleaşcă de timp pentru fiecare acţiune. Dacă nu termină în timpul ăla, noroc bun, următoarea la rînd.

Link spre comentariu

Să zicem că tu eşti sistemul. Eşti la restaurant, chelnerul îţi dă meniul. Citeşti un rînd din meniu, arunci un ochi în ţîţele blondei de lîngă (blonda fiind senzorul). Ridici ochii la huiduma de lîngă ea (mesajul de eroare), citeşti iar din meniu. Cam aşa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări