Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dictionar pentru audiofili

feri.visky

Postări Recomandate

Am tradus IMD=intermodulation distortion= distorsiune de intermodulatie... apare dtaorita neliniaritatii caracteristicilor de transfer la tuburi, diode, tranzistori etc.Celelalte nu le stiu...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

15

• adigh

12

• mișa

10

• PL500

9

Top autori în acest subiect

3 termeni necompletati:OB: incinta open baffleVTP: incinta Voight tapered pipeOPT: output Transformerpoate ca merita adaugate si expresii sau termeni de genul: SEE SAW, WHITE FOLLOWER, BIAS,mu-FOLLOWER, catodina, concertina, parafaza

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

TQWT- Tapered quarter wave tube (pipe)- Boxa tip horn sfert de unda.

ESR- Equivalent Series Resistance - Rezistenta serie echivalenta (In curent alternativ)

LOW ESR CAP - Condensator cu ESR mic

PMPO - Peak Music Power Output - Varf de putere muzicala, sau asa ceva

White Noise - A random signal with a flat (constant) power spectral density; that contains equal power within any frequency band with a fixed width. - Zgomot alb, mai pe intelesul tuturor

Si-ar mai fi termeni, insa pot fi inclusi in tabelul excel doar in masura in care, in lucrarile noastre, ne lovim de ei.

Link spre comentariu

... de ce sa dea cineva care nu stie ce-nseamna PMPO, banii pe un difuzor pe care scrie 1000W PMPO cand el canta numai de 10W?

Parca era vorba de Dictionar pentru audiofili? Cel care doreste sa cumpere un boom-box de 1000 watti PMPO se poate oare numi audiofil?

Daca in acest dictionar intra toti termenii care au cat de cat tangenta cu domeniul audio, atunci si-a pierdut menirea.

Pai ori este pentru audiofili (stiti voi; aia blamati pe forumurile de electronisti, sau "audio-fools", care habar n-au de electronica, consumatorii de mituri si ulei de sarpe), ori este un dictionar de uz comun, si-atunci titulatura este gresita...

Link spre comentariu

... de ce sa dea cineva care nu stie ce-nseamna PMPO, banii pe un difuzor pe care scrie 1000W PMPO cand el canta numai de 10W?

Putina dreptate poate ca ai si tu, in sensul ca e bine sa se stie, pentru cei care nu stiu, ce inseamna putere PMPO.

Asa ca am sa dau eu o definitie: PMPO = Pacaleala Mare pt. Prostit Oamenii

Pe de alta parte nu cred ca vei gasi scule serioase la care puterea sa fie data in wati PMPO.

Link spre comentariu

Aliasing - Componenta spectrala "falsa”obtinuta datorita trecerii semnalelor printr-un etaj neliniar de prelucrare

Buffer - Etaj separator care asigura la iesirea unui montaj independenta parametrilor semnalului fata de parametrii circuitului de sarcina

Link spre comentariu

PMPO :nas:

este "esenta" comertului ( NU NUMAI cu chinezarii) deci trebuie explicat! :rade:

Cand esti intr-un magazin si vrei sa cumperi sistemul (5+1) vietii tale........... . :freaza:

Rog pe cei care stiu, sa explice fenomenul PMPO pentru toata lumea!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări