mișa Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Poate vi se pare o prostie, dar notiunea HiEnd se foloseste si la noi in tara...Poate multi nu o inteleg. Poate nici eu...asta era ideea.Inteleg oarecum enervarea lui AdrianPic....dar asta e...se practica si exista...cel putin ca ultima poza pusa de mine pe forum, la ampliful cu EL12 a lu' Zal. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Abrevierile nedefinite/explicate din tabel le stie cineva?High-End="marfa"... am glumit! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Pai daca tot am dat niste trimiteri off-topic, hai ca ne apropiem, nu?!, cine poate sa conteste statutul de Hi-End al lui Porsche 911? cam asa si cu sculele audio, daca nu sint productii bricolante ieftine, fake, manelisme sau alte copii de prost gust, atunci ce sint? (in ideea ca toate suna bine)... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Misa nu m-am enervat sau suparat. Eu am crezut ca discutam despre Hi-End in domeniul Audio. De aceea am cautat o definitie cat mai scurta care sa defineasca acest lucru si am gasit pe wikipedia. Am pus si paragraful din engleza spre a se vedea ci cum a aparut termenul de Hi-End (nici japonezii nu sunt sfinti si au alergat si ei dupa profit prostind lumea). Ca s-a plecat de la High Fidelity care in trecut era monopolizat de domeniul audio si apoi din cauza ciurucurilor japoneze s-a nascut un nou cuvant: Hi-End si apoi acest cuvant a fost adus de catre "sectantii din secta" Hi-End si in alte domenii intareste faptul ca pe wikipedia este bine scris cuvantul ezoteric. Am si facut paralela cu grupul oamenilor foarte inteligenti MENSA. Numai ca intre cele doua grupuri (cred ca daca mi s-ar cere sa fiu mai precis as zice: grupul MENSA si secta Hi-End)criteriile de selectie sunt total diferite. Eu am crezut ca se discuta doar despre audio nu in general. Am mai intervenit si in topicul despre cabluri unde am spus mai mult opinia mea despre Hi-End dar aici pentru audio Hi-End = ezoteric + nou + parametrii foarte buni. Totusi eu zic ca mult mai bine ar fi prins in alte domenii epitete de genul: State of Art decat Hi-End. Drept este ca astazi multi care scriu articole in ziar sau pe net sunt certati rau cu limba lor materna si ploua cu prostii in articolele lor pe care altii cu un IQ scazut ajung sa le "propovaduiasca" si uite asa va ajunge Hi-End si religie. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Mai, domnu' Adrian_pic eu am zis ca ma obliterez la input-urile dumitale dar cu ocazia promovarii lui Misa fac o exceptie si-ti spun ca "state of art" este varianta care nu exista ever, in contextul pe care-l insinuezi... fa bine si-ti fa temele si ,most importantly, a nu ma foote pe mine la capPS . Exista o singura "varianta" si aia se numeste "state of the art" Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Mai, domnu' Adrian_pic eu am zis ca ma obliterez la input-urile dumitale dar cu ocazia promovarii lui Misa fac o exceptie si-ti spun ca "state of art" este varianta care nu exista ever, in contextul pe care-l insinuezi ... fa bine si-ti fa temele si ,most importantly, a nu ma foote pe mine la cap zbodeoc tu poti sa fii om cu bun simt? (sau cer prea mult de la tine???) Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 ...Domnilor... (Domnilor?) cred ca nu am cerut mult... pentru mine... decat sa intocmim, calm, fara reprosuri, fara invective, un TABEL cu prescurtari pe care, cu onor, le folosim pe acest forum... Abtineti-va si, hai sa terminam un proiect care, nici macar nu are finantare europeana... Depinde doar de noi... Multumesc! Link spre comentariu
PL500 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Este suficient sa scrieti (in continuare) definitiile direct in pagina postului si promit sa le centralizez eu in tabelul excel. Link spre comentariu
ggg Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Parerea mea TM : Termenii deja consacrati SE,PP,UL,OT,THD,IMD,...etc.dublu x , sunt convins ca -i de bun augur sa aiba explicatii detaliate . Dar Michael Fremer apreciat Senior Editor la diverse publicatii de HiFi da niste indicatii clare despre cei obsedati de sunet si denumiti audiofil You should be listening for accurate instrumental timbre, dynamic range (squashed out of too many modern recordings), spatially—the ability of a recording to convey the space in which the recording was made and the placement of the images within the space Comparativ cu termenii tehnici , vocabularul audiofilului se poate imbogatii pana la onomatopee : "harshy","fat","flat","crisp",..."blowy" . Aceste cuvinte care vor sa descrie o caracteristica a sunetului isi pot gasi corespondenta in spectrul armonic. De exemplu, un sunet "harsh" poate avea un numar redus de armonice , preponderente de ordin superior iar cele impare sa fie egale sau usor mai mari de decat cele pare (generic vorbind). Dar chiar si asa , o "initiere" tot trebuie sa existe daca vrem sa fim rigurosi cu noi si sa obtinem si oarece rezultate care ar fi foarte utile in conversatiile pe elforum. Bine ca aceasta "initiere" nu trebuie echivalata cu procedurile masonilor, de exemplu . Ci este vorba despre o minimala educatia a auzului folosind o inregistrare de calitate a unei orchestre de camera , maxim un cvintet . Sunetul este aerisit si usor de recunoscut "vibe"-ul fiecarui instrument . Scopul este recunoasterea timbrului fiecarui instrument si nu acela de a recunoaste instrumentele generic , pt ca atunci nu mai vorbim de Hi-Fi . "Initierea" asta se refera doar la sonoritati muzicale . Iar daca nu le cunoastem , nu putem discuta de audiofilie .Nu putem recunoaste o vioara Gligan, de un Jon Rose sau un Stradivarius .Nu putem recunoaste o chitara Fender sau un Gibson.Un cinel de crash Paiste de un Istambul . In consecinta nici nu stim ce cautam pt a fi transpus in circuite sau traf-uri de iesire . Eu cred ca in acest sens trebuie constituit un (poate pare pretentios) standard elforum pt a facilita comunicarea dintre membrii . Dar si a trata si recunoaste performanta reproducerii unui sunet in functie de acest spectru armonic, de timbru Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Comparativ cu termenii tehnici , vocabularul audiofilului se poate imbogatii pana la onomatopee : "harshy","fat","flat","crisp",..."blowy" . Aceste cuvinte care vor sa descrie o caracteristica a sunetului isi pot gasi corespondenta in spectrul armonic. De exemplu, un sunet "harsh" poate avea un numar redus de armonice , preponderente de ordin superior iar cele impare sa fie egale sau usor mai mari de decat cele pare (generic vorbind)....Ar fi extrem de util daca am dezvolta si noi termeni similari in limba romana... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 De pilda FAD, SEC, UNS insa daca extensia anglofila pare mai sugestiva se poate adopta, personal am receptat sunetul unei boxe functie de etajul de amplificare usor simplificat, adica i-mi place sau nu... Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 A aparut aici: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=anunturi&tip=2 un anunti de vanzare in care se precizeaza ca tuburile sunt NOS. NIB si... SH!? De unde vine acest SH? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Nu m-am uitat pe link-ul pus de tine dar SH = Second Hand. Unii au mari probleme in a intelege cei aia tub NOS (New Old Stock) si NIB (New In Box). Desi apare New in descrierea ambilor termeni foarte multi scriu acesti doi termeni si in poze lampile sunt afumate langa cutiile lor care arata bine. Chiar si pe Ebay unii scriu New in loc de Used la descrierea obiectului. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 17, 2013 Autor Partajează Postat Martie 17, 2013 Multumesc! Buna observatia cu lampa afumata si cu cutia noua...Lista va trebui actualizata si cu acest termen....... Link spre comentariu
PL500 Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Acronimul SH a fost adaugat in lista, am adaugat eu SAW, va rog definitiile pt.: IMD, OB, OPT, UTC (gasit in sintagma: amplificator UTC .....), VTP . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum