Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare dispozitive

Vizitator vadym

Postări Recomandate

Vizitator vadym

am pe o placa un transceiver wifi care se alimenteaza la 1.9V-3.6V si un senzor de miscare care se alimenteaza la 4.5V. ce imi trebuie ca sa le alimentez pe ambele la valorile lor si cum fac asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Folosesti doua stabilizatoare cu LM 317 alimentate din aceeasi sursa de care dispui.Fiecare va fi reglat sa dea tensiunea potrivita fiecarui dispozitiv.In schema din figura ai un tabel cu valorile rezistentei de reglaj in functie de tensiunea dorita la iesire.Pentru valori diferite de cele din tabel, tatonezi alte valori pentru R2. Faci schema in doua exemplare, dar fiecare cu alta tensiune.In cazul tau unul va avea de exemplu 3,6V si altul 4,5V. Trebuie sa ai cu cel putin 3V mai mult la intrarea in stabilizator decat tensiunea cea mai mare pe care vrei s-o btii la iesire.Deci daca dispui de 9V la intrarea in stabilizatoare, e suficient.Acum trebuie sa stii si ce curent consuma doua dispozitive, pentru ca se vor insuma consumurile iartransformatorul alimentatorului sau sursa primara din care le vei alimenta trebuie sa poata sa dea curentul necesar.

post-21106-139829598447_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări