Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule de mana de calitate

norad

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

16

• Ion_Bumbu

10

• almarghi

7

• Mishu_17

7

Ce alta solutie exista pentru insurubarea piulitelor ? 

In urma cu 20-21 ani am cumparat o trusa de tubulare in inch si metric,intr-o cutie rosie,metalica care m-a costat sase,sapte pachete de Snagov(atunci era 8-10 lei!!).Trusa cumparata de la o taraba,parca Lovati se chema... Si acum tot tubulare se cheama:fin lucrate,nu s-au decalibrat,nu s-au spart.

Cand cumperi o scula,elementul bafta,noroc sau cum vreti sa-i ziceti,cantareste greu in balanta.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Am cumparat acum 2 saptamani un cleste pentru dezizolat http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=art_detail&parentID=1363&groupID=1376&artID=826

Problema este ca nu am observat pe moment ca boltul nu strange perfect si astfel clestele are un mic "joc" in jurul boltului.

Am luat legatura cu firma de la care am cumparat clestele, le-am explicat baietilor problema, dar mi-au spus ca nu se poate inlocui cu unul nou pentru atat. Au precizat ca se inlocuiesc doar sculele care se indoaie sau se rup. 

Daca era un cleste chinezesc cumparat de la magazinul din coltul blocului, atunci nu ziceam nimic, dar am dat aproape 80 de lei pe acest cleste si pentru asta imi fac griji. 

Ce pot sa fac in situatia aceasta ? In timp, cu cat se va amplifica acest "joc" ? 

Multumesc anticipat. 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Rothenberger  (clesti ,   mai mult pentru instalatii sanitare )

WGB - bune ;  au in general garantie 5-10 ani 

Wiha  - bune

IUS - romanesti, nu au un aspect prea comercial dar  daca le cumparam incurajam economia nationala  ; foarte bune cheile de la IUS

Unior 

si dati-mi voie sa fac si o reclama acestei fabrici romanesti veche si cu traditie  Fabrica de Scule Rasnov SA : cred ca aici se fabricau burghiele comuniste 

Haideti sa ne incurajam produsele nationale atunci cand sunt inca calitative si bune 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Dvs. ce fel de ulei folositi pentru clesti ?

Eu am folosit WD40, dar dupa aproximativ 1 luna nu se mai vede nici o urma de ulei in zona articulatiei (in locurile vizibile).

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Doua coltare de verificare . Asezate pe un plan drept , sunt divergente .Care e cel bun ? Cum se verifica ?

In speta cel care isi marcheaza produsul este serios iar cel noname este indoielnic dar se poate verifica la metrologie. Eu dau credit celui de la mecanica fina. :limb:

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Pune UMF in cel nemarcat.

Daca are luft jos e clara treaba, nemarcat-ul este inclinat in stinga.

Daca are luft sus UMF este inclinat spre dreapta, ma refer la prima poza.

Masuratoarea asta are relevanta daca unu este OK.

La alea de timplarie e simplu de tot, il pui pe hirtie si trasezi cele 2 laturi, aia de jos lunga.

Il intorci si daca se suprapune verticala e OK.

Poti incerca si aici la fel , baza mica pe un lineal de trasaj si verticala o trasezi.

Apoi il intorci pe cealalta parte si vezi cum se suprapune verticala.

Grig

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

La clestii Knipex (si nu numai) am observat ca boltul care strange cele doua parghii are o forma de "floricica".

Ce rol are boltul in forma de "floricica" ?

Care este diferenta intre boltul in forma de "floricica" si boltul clasic ?

post-182321-0-82206800-1491396083_thumb.gif

Link spre comentariu

IUS - romanesti, nu au un aspect prea comercial dar daca le cumparam incurajam economia nationala ; foarte bune cheile de la IUS

si dati-mi voie sa fac si o reclama acestei fabrici romanesti veche si cu traditie Fabrica de Scule Rasnov SA : cred ca aici se fabricau burghiele comuniste

Haideti sa ne incurajam produsele nationale atunci cand sunt inca calitative si bune

Incurajam productia romaneasca chiar daca asta inseamna sa cumparam produse indoielnice la pret de premium ?

Frezele FSR sunt destul de scumpe comparativ cu celelalte si pe mine m-au dezamagit GRAV la calitate mereu cand le-am folosit.

Bani aruncati aiurea cand un chinezesc M2AL costa mult mai putin si e de 5 ori mai bun. Stiu, e un material superior dar pretul trebuie sa fie mai mic la produsul inferior, nu mai scump.

Deja daca iei de la chinezi, cu banii de pe FSR iti cumperi doua carburi chinezesti care sunt superioare din toate punctele de vedere. Sau aproximativ la aceeasi bani gasesti deja produse de top englezesti/nemtesti.

Am cumparat cateva FSR si am vazut cat de bune sunt, nu o sa mai cumpar niciodata, nu imi permit sa intretin economia romaneasca din buzunarul meu, prefer calitate la banii respectivi.

TtuAhQY.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

si dati-mi voie sa fac si o reclama acestei fabrici romanesti veche si cu traditie Fabrica de Scule Rasnov SA : cred ca aici se fabricau burghiele comuniste

Acum ceva timp ii spuneam unui utilizator de pe forum ca frezele romanesti (alea scumpe) mi se par cam destul de similare cu chinezismele de duzina, si chiar ma intrebam daca FSR-ul nu cumva are alte surse, si frezele sunt chiar romanesti sau doar etichetate.

Azi uitandu-ma cu atentie la una din ele am descoperit ca de fapt sunt rebranduite:

YScpFeZ.jpg

Are doua sigle, FSR (Fabrica Scule Rasnov) pe deasupra, si sub ea se vede semi-stearsa sigla ZPS, o alta firma ceha care nu stiu daca chiar sunt producatori direct sau importatori din China.

Oare in Romania se mai produce vre-o scula sau toate sunt doar etichetate vandute la preturi imense pline de comisioane de la bisnitari ?

Sa mai zica cineva ca nu suntem o natie de tepari daca pana si firmele cu traditie fac de-astea...

Freza a costat 82lei, mie mi se pare un pret imens pentru calitatea indoielnica, s-a tocit destul de repede.

Deci cand cumparati produse romanesti "cu traditie" ganditi-va de mai multe ori ce economie sustineti.

PS: nu dispun de tehnologia sa creez asemenea falsuri si freza a fost cumparata dintr-un magazin 100% serios cu bon si totul ok, si magazinul respectiv este colaborator FSR.

https://www.triton.com.ro/produs/371253-freza-canelat-din-844-n-ak-15-mm-coada-cilindrica-fsr

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări