Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule de mana de calitate

norad

Postări Recomandate

Clesti buni am Knipex si Bahco ... o desfatare , am versiuni pentru coarda de pian , sint ca noi la falci , desi am taiat destule , mai mult cupru si sirma MIG-MAG , recunosc ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

16

• Ion_Bumbu

10

• almarghi

7

• Mishu_17

7

Da ... am unul mic ESD pentru componente electronice , si altul mai mare pentru electricieni ... niste bijuterii , taie mai rau ca guvernul salariile si locurile de munca , scuzata fie-mi comparatia ...

Link spre comentariu

Vinde de la altii , e doar distribuitor ... marci care s-au pomenit pe aici , mai ales nemtesti ... depinde cum or fi preturile . Oricum , bine de stiut , inca un furnizor nu e ceva rau .

Link spre comentariu

Knipex se lasa mostenire, recent am pus ochii pe clestele din anii 80 a unui coleg de servici si ma pregatesc sa-i fac o oferta de nerefuzat. Problema la mine, probabil si la altii este ca se pierd, mai ales cind lucrezi cu ele pe teren sau se dau imprumut si stau pina se uita de ele. Trebuie cintarit bine si acest "aspect". Si datorita acestui fapt cumpar deobicei scule catalogate "bunicele", de profesionisti.Mi-a lasat o impresie deosebita un punctator UNIOR, pe care-l folosesc tot timpul. Folosesc foarte mult ferastraul de mana, dadusem peste unele pinze "no name" foarte ieftine, calite foarte tare dar care se rupeau la cea mai mica gresala. Nu le mai folosesc insa de cind am descoperit ca BAHCO fac cele mai bune pinze de ferastrau cu care am taiat vre-odata. Pe locul doi sint cele Stanley (Pilana nu mi-a lasat o impresie prea buna).Pile am un set mare Pferd, care este relativ bun, dar cam "fin" dar folosesc si romanesti ISEH (cel mai mult una bastarda de 35cm)De citiva ani din multitudinea de scule "no name", mi-a lasat o impresie buna doar un cleste mops, un disc diamantat de taiat beton si un set de cleme de timplarie. Restul incep sa le cam fac cadou... Acestea sint exceptiile, vis-avis de alte citeva cazuri de scule de marci consacrate (nu din gama profesionale) care nu le depaseau pe cele ordinare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Nicolae Manzat

FACOM si IUS recomand linistit si primele nici nu sunt atat de scumpe ca Proxon.

"Clichetii" de la Facom sunt excelenti. Iar IUS sunt scule pe viata ,le lasi linistit mostenire.

De la Facom am folosit multi ani tubularele cu toate accesoriile ,cardane, elastce ,prelungitori .Nu a cedat unul sau sa se decalibreze.

La surubelnite Philips(cruce) Stanley a rezistat ce mai mult la uzura la mine,cu conditia sa

folosesti Nr 1 la surub nr 1 nr 2 la nr 2 si asa mai departe. Daca incerci sa desfaci suruburi cu cap PH 2 cu surubelnita PH 1 sau invers nici una nu te tine mult. Iar la surubelnite plate tot spre cele romanesti m-as indretpta.(ultima data am cumparat din targ vre-o 7 surubelnite vechi romanesti erau 2 si cu manerul negru de ebonita)

Iar la scule electrice am ajuns la concluzia ca cele mai bune sunt sculele pt care gasesti piese de schimb.

Am acasa mai multe masini de gaurit cu percutie chinezesti care stau pe dreapta din cauza la niste ORinguri pe post de segment pt pistoane.Nu se gasesc pe nicaieri.In schimb pt rotohammerul Bosch gasesc de toate si relativ ieftine. La fel am gasit ax si curele si rulmenti pt slefuitorul (tanc) Skill. M-am hotarat sa nu mai cumpar decat scule la care pot gasi piese de schimb.

Mai bine mai stai mai faci bani si iei o scula pe care sa o mai poti si repara.

Sunt si eu in totalmente de acord cu dumneavoastra. Zilele trecute eram pus in situatia de a alege intre un rotopercutor Makita si o chinezarie. Diferenta mare intre pret, dar nu una mare intre calitate. Pana in final am ales Makita, pentru ca am gasit piese de schimb pentru ea, si nu numai (Bosch, Hitachi etc). Desi e mai scump rotpercutorul Makita, in timp daca se intampla ceva, pot sa-i gasesc cu usurinta piesele de schimb. Magazinul din care am cumparat, magazin piese de schimb

Link spre comentariu

Am avut ocazia sa lucrez personal cu un rotopercutor Makita mult timp. Nu am reusit sa -l "dovedesc" Sunt EXCELENTE .Nu era mare, era ca cele chinezesti din poza alaturata (din astea cred ca am vreo 6-7 buc, doar 1-2 cred ca mai merg celelalte stau din cauza de O ringuri), si spargea la beton fara sa glumeasca.Inca o data Excelent.Bosch-ul pe care il am nu l-am cumparat , l-am primit de la un prieten defect si l-am refacut cu piese noi. Daca ar fi trebuit sa cumpar tot Makita cumparam. Si am auzit ca la piese de schimb (Makita)preturile sunt tot cam ca la Bosch

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si eu cu tatal meu folosesc scule bune, si chinezarii. Topex o trusa completa de tubulare la care au cam cedat bitii si unele imbusri, cred ca e si vechiuta ca s-au rupt unele imbusuri (a batut in ele cu ciocanul, a-ncercat sa desfaca aerisitoare :rade: ) si are si o trusa cu clichet mare, IUS rezistenta, ce pot sa zic. Pe langa trusa IUS avem o tubulara mare, 32-34 cred ce o are de la fostul servici, desfacea prezoane de vola cu teava de 2m :ras: si nici nu se vede ca-i folosita. De asemenea avem si ceva chei fixe, inelare, tot IUS si un patent, 2 surubelnite late (a ascutit-o pe una ca-ncepuse sa fie cam rotunda, dar e ok) si una in cruce, care-i gata capul. Ca spray de rugina, ceva mediu si ceva scump cam ce firma ar fi buna? A avut anul trecut un WURTH dar nu mai gasesc momentan. Ma supara ctaeodata ca se uita la cantitate si nu la calitate :sparge:

Link spre comentariu

Nu cred ca am vazut mentionate sculele de la Erem... pensetele, clestii de taiat si clestii ascutiti mie mi s-au parut cele mai bune (peste Knipex, Unior, Wiha), dar nah si pretul este pe masura.

Link spre comentariu

Stanley , Knipex , Wiha ... ultimele 2 nu-s chiar ieftine ...

il subscriu si eu pe colegul meu ....knipex sunt adevarate scule ...si aici ma refer la gama de patenti , clesti , taietoare ....de clestele papagal sunt chiar foarte multumit .... il am de prin 2005 si dinti sunt tot dinti ... daca il pui pe teava cam lasa odungi pe teava .... de taietor .... am reusit sa tai fier beton de 6 cu el ... cam greu dar am taiat ... cat despre design si proiectarea lor .. fara nici un fel de comentariu ... sunt proiectate in asa fel incat sa nu te doara mana cand lucrezi cu ele ... despre pret ..... nici aici nu comentez nimic... le cumperi odata si le ai pe viata ..
Link spre comentariu

Chiar am de gand sa cumpar un cleste tip "papagal" de calitate, dar nu stiu ce sa aleg, a testat cineva un YATO? Cunosteti ceva magazine in Suceava care comercializeaza scule de calitate?

Link spre comentariu

Mai sunt scule cu pretentii pe langa sculele EREM si LINDSTROM, tot cu preturi pe masura...Scule, si anume clesti mici si mai mari eu am de la firma BERNSTEIN si sunt excelenti.Si firma CK este ok, BRITOOL...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări