Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule de mana de calitate

norad

Postări Recomandate

WIHA sunt scule scumpe. Nu cred ca isi cumpara el de surubarit prin casa, scule profesionale dintre cele mai scumpe :da

de unde stii ca nu? daca are un pic grija de ele, le are toata viata.mai exista si xcelite. mai am si acum un sfic de la ei de la serviciul pe care-l aveam in 1986. inca taie, dar l-am pensionat. nu stiu daca mai sunt la fel. gasesti la farnell
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

16

• Ion_Bumbu

10

• almarghi

7

• Mishu_17

7

Si aici sunt facaturi chinezesti. Am cumparat doua masini de slefuit cu vibratie, si cu prima n`am putut termina un autoturism pe o parte. Pe cea de-a doua, n`am mai supus-o la munci serioase -am vazut ca da in nas.Pe ambalaj si instructiuni scria doar in engleza; adresa din Anglia, Made UK...chiar si stecherul montat pe cablu era dupa norma englezeasca. Rezistenta sculei...tipic chinezeasca.Ca recomandare scule accesibile -raport bun calitate/pret- recomand Black & Decker la scule de mana electrice

Omul doreste: -pile cu lungimea de circa 20-30 cm cu varii sectiuni (patrat, dreptunghi, trunghi etc.).-surubelnite pana si in cruce-chei fixe si inelare. -clesti (tip patent).nu a pomenit nimic de scule electrice. Pentru scule electrice sunt unele consacrate.se pot cumpara on-line nu stiu daca mai au magazin nici in Bucuresti si au agent in zona.site-ul lor il trimit pe privat.acum mi-am adus aminte de un cleste- patent, patentat de cei de la KNIPEX. In Romania Wika si KNIPEX sunt aduse din cate stiu eu de o firma din Cluj.
Link spre comentariu

@worker...nu ma intelege gresit; eu nu contrazic calitatea DRAPER. Am un ferastrau-sabie DRAPER, am muncit cu el in draci, si inca este ok. De asta am si "sarit" pe masinile de slefuit, cand mi-au picat in mana. Dar cu ele, mi-am furat-o! Sunt ferm convins ca este mana chinezeasca in ele. Practic, n`ai cum sa le deosebesti de cele originale -pana la proba practica.Adica, mana chinezeasca de facatura.

Link spre comentariu

si eu sunt utilizator de diverse scule. Tot timpul parerile sunt impartite dar elforum ne ajuta sa ajungem la un consens.Desi situatia economica nu este propice investitiilor noi astia care mai surubarim mai facem mici investitii.asa ca orice opinie este binevenita.Referitor la marfa chinezeasca. M-am obisnuit cu ea. E prezenta peste tot.Din pacate noi nu mai avem capacitatea sa producem nimic in productie de serie.asa ca ne bazam pe chinezisme care culmea se gasesc si sub brand-uri de renume.

Link spre comentariu

FACOM si IUS recomand linistit si primele nici nu sunt atat de scumpe ca Proxon.

"Clichetii" de la Facom sunt excelenti. Iar IUS sunt scule pe viata ,le lasi linistit mostenire.

De la Facom am folosit multi ani tubularele cu toate accesoriile ,cardane, elastce ,prelungitori .Nu a cedat unul sau sa se decalibreze.

La surubelnite Philips(cruce) Stanley a rezistat ce mai mult la uzura la mine,cu conditia sa

folosesti Nr 1 la surub nr 1 nr 2 la nr 2 si asa mai departe. Daca incerci sa desfaci suruburi cu cap PH 2 cu surubelnita PH 1 sau invers nici una nu te tine mult. Iar la surubelnite plate tot spre cele romanesti m-as indretpta.(ultima data am cumparat din targ vre-o 7 surubelnite vechi romanesti erau 2 si cu manerul negru de ebonita)

Iar la scule electrice am ajuns la concluzia ca cele mai bune sunt sculele pt care gasesti piese de schimb.

Am acasa mai multe masini de gaurit cu percutie chinezesti care stau pe dreapta din cauza la niste ORinguri pe post de segment pt pistoane.Nu se gasesc pe nicaieri.In schimb pt rotohammerul Bosch gasesc de toate si relativ ieftine. La fel am gasit ax si curele si rulmenti pt slefuitorul (tanc) Skill. M-am hotarat sa nu mai cumpar decat scule la care pot gasi piese de schimb.

Mai bine mai stai mai faci bani si iei o scula pe care sa o mai poti si repara.

Link spre comentariu

Mai postez marci pentru care am aprecieri bune : Conex , Rothenberger , USH , Bahco - scumpe , dar calitative ... clesti , biti , surubelnite , chei ,pile , pinze de fierastrau manual , etc . ... le folosesc de multi ani . Am constatat ca e bine sa folosesti sculele cu moderatie , pe cit posibil supradimensionate , alaturi de mici " ajutoare " - spray-uri de degripat , uleiuri , vaseline ... dar probabil ca toti care lucreaza frecvent ajung la asemenea constatari . Si inca un amanunt ... nici o marca nu e stapin absolut la toata gama de scule de mina , fiecare are si produse mai slabe decit concurenta ... am aflat pe pielea ( buzunarul ) meu .

Link spre comentariu

...Referitor la marfa chinezeasca. M-am obisnuit cu ea. E prezenta peste tot.Din pacate noi nu mai avem capacitatea sa producem nimic in productie de serie.asa ca ne bazam pe chinezisme ....

eu am un rand de scule chinezesti pentru dat cu imprumut :freaza: "amicilor" care sunt lenesi sau zgarciti :bataie cu timpul am constatat un lucru curios: zece scule chinezesti care costa impreuna cat o scula "de firma", tin mai mult decat aia serioasa. din pacate nu stii cand "crapa" si trebuie sa ai tot timpul 2 -3 la-ndemana.... din cauza asta cele chinezesti imi provoaca o stare de nervozitate permanenta, asa ca aleg sculele "de firma" cand e posibil
Link spre comentariu

Nu folosesc scule chinezesti ... pierd timp , ma enervez , stric suruburi , piulite , filete ingropate ... sint din materiale proaste , sau prost uzinate , netratate corect ... insusi aspectul le tradeaza " calitatile " ... acum niste ani am constatat ca si unele scule rusesti sint foarte bune , am o trusa de chei , ceva clesti , niste pile ... am si scule romanesti , din tinerete ... au rezistat cu brio ( chei fixe ) , facute la Brasov ( probabil actualul IUS ... ). Colac peste pupaza , am trusa de electronist tip 1 ( primele aparute , anii '80 ) aproape completa , fara ceva clesti mici si surubelnite ... am cumparat-o dupa 17 ani cind am plecat dintr-un loc de munca unde am avut-o pe inventar ... ajunsese o suma modica , desi trebuia casata de mult !

Link spre comentariu

Nu folosesc scule chinezesti ... pierd timp , ma enervez , stric suruburi , piulite , filete ingropate ... sint din materiale proaste , sau prost uzinate , netratate corect ... insusi aspectul le tradeaza " calitatile " ...

tocmai de aia eu tin sculele chinezesti de dat cu imprumut :freaza: si eu sunt de aceeasi parere in priviinta chinezariilor
Link spre comentariu

Nu folosesc scule chinezesti ... pierd timp , ma enervez , stric suruburi , piulite , filete ingropate ... sint din materiale proaste , sau prost uzinate , netratate corect ...

Sculele chinezesti care se gasesc pe la tarabe (neprotejate de un brand) sunt cele indoielnice. La fel ca si rusii, chinezii fac si scule bune, insa se vand de obicei sub licente straine de renume.
Link spre comentariu

Nu folosesc scule chinezesti ... pierd timp , ma enervez , stric suruburi , piulite , filete ingropate ... sint din materiale proaste , sau prost uzinate , netratate corect ...

Sculele chinezesti care se gasesc pe la tarabe (neprotejate de un brand) sunt cele indoielnice. La fel ca si rusii, chinezii fac si scule bune, insa se vand de obicei sub licente straine de renume.
In mod sigur ... ma gindesc la faptul ca ambele tari au industrii serioase , ar fi un dezastru sa nu le poata sustine su scule din productia proprie ... chinezii sigur fac si bune , mi-amintesc cele importate de Romania pe vremuri ... clestii Diamond , pilele fine , pietrele de ascutit ... cred ca cele care m-au dezamagit pe mine ar trebui numite " chinezarii " , nici nu scrie pe ele " Made in China " ...
Link spre comentariu

pile- VALLORBE, BAHCO, PFERD, DICKsurubelnite-PB-SWISS, WERA, WIHA, FACOMchei fixe si inelare- STAHWILLE, FACOM, BRITOOL, GEDORE, GEAR WRENCH, BETA, BAHCO, KOBALT, SNAP ON, RASHOL, GARANT... YATOclesti- KNIPEX, FACOM, CK, BERNSTEIN, LINSTROM, BAHCO

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări