Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VENTILATOR PC

xragon

Postări Recomandate

Mi sa ars vechiul ventilator si am luat altul numai ca asta nou are doar 2 fire in loc de 3 cat are cel vechi si nu are mufa ! Cum fac eu legaturile la placa de baza sa nu ard ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

3

• Mindware

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ventilatorul sau placa?Ai masurat pe placa de baza? Cati Volti ai?Stii macar cum se masoara?Cunosti pe cineva care stie un prieten care stie sa masoare, daca tu nu stii?Esti dispus sa risti sa strici placa de baza?Ventilatorul care l-ai luat tu ar trebui sa fie de 12V si ar trebui sa mearga direct din sursa, macar de proba(sa vezi daca e ars pe bune).Ia o mufa MOLEX din sursa (cea pentru harddisk-uri mai vechi, nu SATA, cu 4 cabluri (doua negre, unul rosu si unul galben) si 4 gauri).Conecteaza ventilatorul astfel:-Cablul negru de la ventilator, la cablul negru din mufa (oricare negru, e masa,0V)-Cablul rosu de la ventilator, la cablul galben din mufa (+12V)Spor!:bere:

Link spre comentariu

nu nu! si stiu sa masor....! doar ca am un alimentator de 12 volti de 500 ma si am pus din greseala firele invers si a scos fum o componenta( de la ventilator) care nu era conectat in calculator la care nici nu pot ajunge la ea si deasta ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări