cearda Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Va salut,am si eu o nelamurire in legatura cu aceasta sursa. Ce transformator am nevoie, cati volti si cati amperi sa aiba? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Teoretic traful tre sa aiba minim 10A si 24Vca, practic e recomandabil ca tensiunea sa fie ceva mai mare, undeva spre 30Vca. Link spre comentariu
cearda Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 Teoretic traful tre sa aiba minim 10A si 24Vca, practic e recomandabil ca tensiunea sa fie ceva mai mare, undeva spre 30Vca.Multumesc pt raspuns,dar cum as putea sa ai adaug protectie la scurtcircuit?Daca poate cineva rog sa ami spuna.Vreau sa o folosesc cu un transformator care are numai 5A.Si as putea sa folosesc 2SC5200 in loc de cei 3 tranzistori 2N3055,s-au alti tranzistori ca si BD? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Poti folosi TIP35C, 25A, 125W, sau BD249 dar la 10A o sa cam friga finalii aia Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 O sa friga la fel de mult, ca pe ei se disipa tot atat... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Daca vrei 10A poti sa faci sursa de la velleman k7200, si poti trage 10A in siguranta fare sa mai disipe atata putere pe finali Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Daca nu e in comutatie, pentru aceiasi tensiune de la intrare si iesire, poate fi si de la NASA ca tot aceiasi putere va disipa pe tranzistoare.Si 317 trebuie pe radiator.Cu pnp-uri e mai precisa tensiunea de la iesire, in functie de sarcina. Iar daca faci varianta cu generator de curent, ai si protectie la scurt accidental. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum