Taraxacus Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 La 1300 RON factura la gaz iarna pt un apartament este o problema mare de tot... La o casa cu etaj izolata doar la pereti nu si in pod se plateste 800 RON/luna. Pai mi-am montat centrala ca sa nu mai platesc aiurea caldura la CET sau RADET cum se mai cheama, da-o-ar falikmentu-n ei sa dea or 1300 ron pe 3 luni e cam tot aceeasi treaba. Link spre comentariu
cheluakame Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Domnule, 1300 ron pentru toata iarna (de pe la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie pana in martie), nu pe 3 luni, caci nu doar atat dureaza sezonul de incalzire. Ca la inceputul si sfarsitul iernii se foloseste foarte putin este partea a doua.800 ron/luna factura la gaz pentru o casa eu unul as accepta doar daca casa aceea ar avea cel putin 170-180 mp incalziti. Link spre comentariu
Vizitator fuji Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Centrala in condensatie consuma cu 30% mai putin fatza de una clasica? ..Prin optimizare se poate ajunge la un rezultat multumitor, o economie de 2-3% dar in nici un caz de 30%mai exact, e vorba de un consum de maxim 30% mai mic la centralele cu condensare. Practic, e mai realist de socotit cu o economie de 10-15%.Exprimat altfel: centrala cu condensare consuma cu 10-30% mai putin decat una clascia.(depinde si ce modele alegem pentru comparatie.. ca una e o centrala cu condensare Buderus GB162, care atinge un randament de peste 110,5% si alta e una italiana cu randament 105-106%..) Link spre comentariu
cheluakame Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Da, una este sa avem un Buderus si sa-l folosim la 80*C tur si alta este sa avem una italiana si ieftina pe care o folosim la 40*C tur. Evident ca cea de a doua va avea un consum mult mai mic ...Asemeni raspunsului dat la centrala pe lemn, degeaba avem centrala buna daca nu este si restul instalatiei la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum