Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fullrange cu E15-350N

vicelord

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vicelord

8

• bradacalin

5

• radue

4

• Bogdi16

4

Top autori în acest subiect

il faci de 8....k sa inglobeze in astia 8 si grosimea palului...cu alte cuvinte..cand te uiti in incinta prin inauntru trebe sa vezi portu k are 6 cm... kapish?

Link spre comentariu

Mah eu nu mis convins ca e asa.De exemplu dac ai nevoie de un port de 2 cm o sa lasi doar decupajele in pal.Si deci daca ai nevoide de 6 cm mai ai nevoide de inca 4.Peretele cutiei e si el tub(sau mi se pare mie :finga: )

Link spre comentariu

Lasa prima data de 8..si daca nu iti place cum suna...mai taie..pana ajungi la un compromis...Acordajul se face cel mai bine dupa ureche....degeaba zice in simulari lungimea x...daca pe tine sunetul rezultat din lungimea x nu iti place....asa ca apelezi la lungimea y.. :smt003

Link spre comentariu

Nu cred ca o sa simta la ureche oricum diferenta de 2 cm.O sa fie o diferentza de cativa Hz.Cu cat o sa il pui mai scurt o sa fie mai sus acordata incinta.Dar o sa sufle si aerul mai tare prin ele.Oricum un centi nu o sa se simta decat eventoal dupa mai multe auditi ale aceluias program muzical.O sa simti unnele pasaje putin diferite.

Link spre comentariu

eu unu zic k in orice proiect in care se utilizeza porturi bass reflex lungimea specificata e cea din incinta...deci NU include grosimea materialului ;) e cat trebe sa fie inauntru...k dak te loveste pe tine sa pui 2 placi de pal, sa faci pereti dubli se schimba un pic treaba...asa k io zic k trebe 8 mai sus...sigur

Link spre comentariu

Ma fiecare face cum vrea,unii fac cum trebuie alti cum vor.In final multi vad putin pricep.dupa cum am spus nu o se simpta asa de mult cei 2 cm,dar se ia in calcul sigur si grosimea cutiei.ca sunt 1,8 cm ca sunt 10 daca vrei ii iei in calcul daca nu,nu.Dar daca iei in considerare un perete de 4 cm nu vad de ce nu ai lua unu de 2.Intrun definitiv sunt boxele lui si face cum vrea,si daca a zis ca a trecut de la casti la difuri de 15 toli in mos sigur nu o sa simta diferenta.Asa ca un offtopic.Ma bucur ca mai sunt si oameni care au trecut direct la difuri pro,si nu au avut o gramada de neplaceri datorate chinezariilor.Intr-un fel noroc cu forumul asta ca mai indruma lumea si se mai cultiva si romanii in domeniul audio.

Link spre comentariu

cu offtopicul sunt de acord...dar nu ma pot abtine sa nu precizez k tocmai pt k iau in considerare aia 2 cm am zis k lui ii trebe teava lunga de 8 si nu de 6. si am incheiat subiectu :)

Link spre comentariu

Dragi useri ce mama naibi nu intelegeti:1,8 cm ( grosimea peretelui ) + 6 cm lungimea tubului din boxa = 8 cm ( aprox )Mai bine lasati balta cu discutiile astea ca saracul user numai intelege nik, si nu e vina lui...stiu ca e normal sa fie cati oameni atatea idei, dar din moment ce am specificat asta ( lungimea de 8 cm de dinainte ) ce nua ti inteles oare ?Din partea mea poate sa puna si de 6 cm, dar pt a pastra acordajul incintei ar trebui ca portul sa fie prins inauntu, exact in continuarea portului, nu ?Si conteaza 10 Hz, pot sa mai atenueze dintr-un peak nasol, care sa-ti dea impreasia ca nu ai subbas...sau sa mai liniarizeze raspunsul boxei in joase...@LUCI stai sa vezi ca aseara am vb cu un tip l care i-am propus sa-si faca niste boxe cu difuzoare de la P Audio, si cum folosise numai chinezarii va dat seama ca le arsese ( statia lui este un Crows XLS802 - 500 W RMS in 8 ohmi ) si cand i-am propus WN-15S a strambat oarecum din nas...mai tarziu discutia s-a extins si pe la difuzoare cu membrana de hartie, si eu i-amzis ca-s cele mai bune si el mi-a dat un raspuns memorabil: bune de aruncat ? deci va dati seama ca astfel de oameni nu se vor schimba...poate dupa ce va auzi WN-15S pe crown-ul lui, poate...dar am impresia ca nu se va schimba deloc...Gasta cu offotpicul ca sterg tot :axe:

Link spre comentariu

Ok@Snake azi ma apuc de taiat ms mult pt iluminareO sa incerc sa fac poze si cu spatele dar e destul de greu acum...Faza tareEu deocamdata nu am acasa nici o statie functionala si nu am vrut sa ascult muzica la casti asa ca am bagat ipod-ul(varianta color care are 0,5-1w la iesire cam asa) si iam dat la max dupa 5minute vine tata la mine tipand sa dau mai incet :axe: :axe: De abia astept sa imi termin statia sa terorizez vecinii care asculta manele :supz: :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări