ionut20 Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 Salutare,A venit vremea sa imi cumpar un tuner TV pt calculator, si sincer sa fiu nu am lucrat niciodata cu tunere, si nu am studiat niciodata caracteristicile acestor device-uri, in concluzie nu stiu dupa ce sa ma uit...Idea e cam asta: ( cam ce vreau de la el )- pret undeva pe la 200 RON- tuner intern pe PCI- intrare pt camera video de supraveghere (rca video composite)- iesire stereo boxe- telecomanda- tuner FM- posibilitate inregistrare in .AVI sau ce format o fi, doar sa nu ocupe zeci de giga captura, si sa isi faca singur compresarea in timp real ....- etc etc etc ( ce mai trebuie la un tuner ) - eventual un pachet software bun ...Ce ziceti? Se poate? Daca da, care sa fie .... ? Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 18, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2006 Pana una alta am gasit un model de tuner destul de fain, zic eu, la depozitul de calculatoare ce ziceti? http://www.dc-shop.ro/produse/pdf/9999.pdf documentie si tunerul efectiv http://www.dc-shop.ro/produs_DV-SMART-T ... 999_82.htm Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 Leadtek Winfast TV2000XP Expert2-2.2 milioane, softul propriu cred ca e cel mai reusit(mai vine cu ceva soft bundle), intrare composite si s-video, tuner FM, telecomanda dar nu are iesire stereo. Doar cea interna(un cablu gen cel de la iesirea audio de la cd-rom) Captura o poti face cu ce drivere ai instalate in sistem si la un procesor xp2200 iese bine compresat real-time divx(dar e recomandat sa nu mai faci altceva la pc) Daca nu, faci un mpeg2 care nu ocupa prea mult procesorul si apoi recompresie mpeg4.Mai sunt si alte firme renumite Pinnacle si Hauppauge insa cred ca Leadtek are cel mai bun raport pret/calitate.P.S.Vazusem ca ai cumparat o camera de supraveghere. :finga: In WinXP YM si Skype vad placa captura de la tuner ca si webcam. Testat cu Leadtek TV2000XP Expert si "webcam" Sony DSC-H1. :supz: Insa de cand am trecut pe suse nu am mai putut face lucrul asta. Adik captura. Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 18, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2006 yeah am si camera de supraveghere si vreau sa o conectez la pc, si am zis ca print-un tuner impusc doi iepuri deodata :finga: am sa caut sa vad unde gasesc Leadtek TV2000XP merci de sfat ] later edit am gasit tot la depozit http://www.dc-shop.ro/produs_TV2000E_tv ... 765_82.htm :supz: la un pret bun, zic eu Link spre comentariu
pavcostel Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 Cam tarziu, dar sa scriu si eu amintiri despre... Cel mai mult ma deranja ca nu aveam un frame rate rezonabil la captura. Era maxim 30. Apoi desi prindea impecabil totul pe cablu si FM, cand rula in Full window avea lag. Aaaa... si lipsea PIP. Evident nu vorbesc despre cel recomandat, ci in general.Cam astea zic eu ca ar trebui cautat la un Tuner de PC. Si softul e extrem de important. Pinnacle era tatal lor. Cu stima,Costel Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 19, 2006 Partajează Postat Iulie 19, 2006 PIP?La tunere TV pentru PC PIP-ul inseamna de cele mai multe ori faptul ca poti vedea si un post prins pe tuner si un fisier video de pe PC.Nu am vazut tunere cu mai multe... tunere. Am auzit doar.Cat de framerate... cat e la un film piratat care se vede lacrima? Maxim 30 am gasit.Din ce am avut prin PC si din ce am vazut la prieteni (Leadtek, Kworld, Jetway, Asus si Avermedia) doar cei cu Leadtek nu s-au plans de ecrane albastre in win si de purici pe imagine. Am auzit ca Hauppauge si Pinnacle sunt premiantii din domeniu dar sunt si mai scumpi.Ultima aplicatie PVR de la Leadtek insa face captura o joaca. Ca sa nu mai zic ca au adaugat deinterlace in softul PVR si nu mai trebuie sa folosesti aceeasi optiune in setarile codecului(cam intepenea pc-ul si mai pierdeai cateva frame-uri). Pretul de la dc e foarte bun. :finga: Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 19, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2006 OK, deci probabil maine ma duc sa il cumpar de la dc si vom vedea ce stie :drinkers: , azi e zi de plaja asa ca :partyman: Totusi, ce nu am inteles exact e cum sta treaba cu captura .... Mai precis, explicati-mi si mie care e cel mai avantajos format, ca si spatiu ocupat, din cate am inteles cea mai buna compresie este mpeg4? Si cam care e diferenta la calitate si spatiu intre mpeg4 si mpeg2 ?Sorry de atatea intrebari :smt006 .O zi buna ! :partyman: Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 19, 2006 Partajează Postat Iulie 19, 2006 Pai sa-ti zic cum e cu Leadteku' asta pe un xp2200. (Cel mai mult conteaza procesorul)Daca fac captura MPEG2(si aleg calitatea maxima) softul tunerului implicit seteaza si o compresie la audio(preferam sa fie PCM si apoi sa ma joc eu cu ea). Cam 3 minute de inregistrare pot sa ajunga si la 200M. :finga: Captura o faceam la rezolutia 720x576 framerate-ul la 25. Calitatea e super. Adik ce vezi la tuner, vezi si in fisierul "capturat". Iar de procesor, poti folosi un ym sau alte programe ce nu folosesc mult procesorul si...HDD. Apoi cu virtualdub(de exemplu) poti compresa fisierul un pic(recomand xvid pentru video-lasat cu compresia la 4-default eventual periate cateva setari daca vrei sa folosesti fisierul si pe un dvd "casnic" iar audio un lame mp3 sau mpeg layer3 pe la 96-128k) si ajungi pe la 60-100M. Cealalta varianta e sa capturezi direct mpeg4. La mine e musai divx6(mai lejer decat xvid cu resursele) de compresat video(cam 3000kbs e echivalentul la ce iesea prin compresia anterioara mpeg2) si pcm la audio(eventual direct mp3 daca-ti permite procesorul). Apoi compresam doar audio ceea ce dura mult mai putin(6 minute pentru 2 ore de captura) si ajungeam tot pe la 100M la 3 minute de captura.Daca nu esti pretentios tare merge si divx la 2000kbs si audio mp3 la 96kbs si pe 2 cd-uri incap cam 130 minute de inregistare. Pe monitor simti diferenta, daca scoti semnalul pe tv e ok.Ca sfat daca tii la sunet e bine sa alegi in softul tunerului ca semnalul audio sa-l preia nu din AUX(locul unde se conecteaza normal) ci din mixer. O sa trebuiasca sa faci un pic de liniste(adik daca te joci cu un ym preia in captura si sunetele respective) dar se aude mult mai bine in final.Pai am cam deviat de la ce intrebasesi si raspund acum. Daca vreau calitate eu prefer sa capturez mpeg2 si apoi sa recompresez xvid-mp3. Daca ai un procesor baban ai aceesi calitate daca compresezi direct divx(xvid)-mp3 altfel e posibil sa pierzi frame-uri si rezultatul sa fie un fisier cu patratele la miscare multa iar in cel mai rau caz cu hopuri... Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 19, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2006 aha, hai ca m-ai luminat umpic si pe mine, am inteles cum e cu compresarile sa vedem... maine cred ca il cumpar, si dupaia revin cu intrebari daca e nevoiemerci de sfaturi si de pareri :smt006 Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 19, 2006 Partajează Postat Iulie 19, 2006 Spor la cumparat.De intrebari... sper sa nu ai. :finga: Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2006 Seara buna de azi sunt fericitul posesor al unui Leadtek TV2000XP :weedman: m-am chinuit o gramada de timp sa il fac sa il vada placa de baza, caci mergea ori tunerul ori placa de retea, insa impreuna nu mai mergea nici una :(acum merg amandoua, am bagat driverele, camera de supraveghere e vazuta si de ym si de skipe ca si web camm pe intrarea de video composite de la tuner, merge si tunerul fm cu softul win fast pvr .. dar am si o problema, de fapt doua :(prima e in legatura cu funtia de tv, deci la mine daca pun la zona, in setarile de la pvr, romania, indiferent de standard sunet nu am si imaginea fileaza cu niste umbre pe ecran aleatorii .... daca schimb de la zona, si pun pe alta tara se manifesta astfel, cam jumatete din zonele disponibile am imagine perfecta, fara acele fluctuatii in imagine, dar nu am sunet, de loc, iar cealalta jumate de zone posibile se manifesta prin prezenta de sunet, dar fluctuatii pe ecran ale claritatii :( si altceva nu stiu ce sa ii mai setez ...a doua problema e ca din telecomanda pot controla tot, doar ca volumul nu are influenta asupra volumului de iesire de la tuner, adica pe monitor imi apare ca eu modific intensitatea sonorului, dar in realitate volumul ramane neschimbat, la fel si daca dau mute, nu se intampla nimic cu toate ca pe monitor imi apare sound off... chestia asta e la fel si pt tunerul fm :(ce ziceti....noapte buna :smt006 Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 foaie verde , mi-am luat dvd recorder philips DVDR3305 cu 4 bulioane asa ca leadtek-ul meu shomeaza si bine face ca nu se compara :smt003 combinatia digitv - dvd recorder - scoti filme dvd calitate superunde mai pui si faptul ca e legal sa copiezi filme de la tv pentru tine ca sa le vezi cand ai timp cu familia :smt003 deocamdata de pe tvr1 , tvr2 , cinemax , hallmark si uneori hbo , ies cele mai bune rezultate tv1000 e jalnic de ex calitativ Link spre comentariu
one Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 Cel mai mult ma deranja ca nu aveam un frame rate rezonabil la captura. Era maxim 30. lDaca imaginea tv are 25cadre pe secunda, ce rost ar avea sa faci captura cu un framerate mai mare ? Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 21, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2006 nici o idee on-topic ... Link spre comentariu
nonyhaha Postat Iulie 21, 2006 Partajează Postat Iulie 21, 2006 prima problema, eu am rcs acasa, merge brici pe italia si/sau turcia ;)pentru a doua problema, fa rost de un cablu de conectat cd-rom-ul la placa audio, si conecteaza tvtuerul la placa audio, vezi pe ce mufa il conectezi, dupa care mergi la setari, si la setarile audi, ai 2 casute de selectie: intrarea audio din placa audio, si cea pe care vrei sa o controlezi cu telecomanda, ambele le setezi ca fiind cea pe care ai conectat tunerulsinu am stat sa citesc tot ce sa scris pe aici, dar pvr suporta p[ip, daca nu stiati, atunci cand termini de facut captura si ii dai stop, se comuta automat in pip si iti arata si postul tv in continuare, si ruleaza si inregistrarea tvtuner cu 2 tunere am adus eu de afara pentru un prieten, de la hauppauhe, si a venit bulk bulk, dar urat, adica faranici un cablu, fara cd, doar placa si asta nou nout din magazi, adus la comanda !!!nu afost scump, 150 de euro parca, un pret foarte bun pentru un hauppauge cu 2 tunere, mentionez ca era compatibil media centerlacapitolul captura, orice tuner fara compresie hardware e vraiste, ala care ziceacaface el divx pe xp 2200, poate la rezolutie de 300*200... eu faceam compresie mpeg2, cu un athlon 2600+ din aia, de ocupa mult, de pe o camera video, si in 25 de minute se decala sonorul, se vedea din ce in ce mai urat,.. deci nu e recomandat pentru asa ceva, daca vrei captura buna, trebuie unu cu procesor special pentru asa ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum