Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"transformare" voltmetru in termometru


zambiee99

Postări Recomandate

Am vazut pe cateva filmulete pe youtube ca unii au modificat voltmetrul in termometru. As-i dori sa fac si eu o transformare de genul, insa nu gasesc o schema pentru asaceva. Singurul ce am gasit nu am salvat si nu mai gasesc. Daca are cineva o schema de genul o rog sa posteze. Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zambiee99

    6

  • The Stressmaker

    2

  • almarghi

    2

  • dan-a2

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc pentru informatii, dar din pacate nu cred ca po aplica lm-35-ul pentru ca scrie Rated for full −55˚ to +150˚C range, si ma intereseaza in special temperaturile intre 50-230˚. Am gasit ceva termometru gata facut, dar este cu tija, dar merge pana la 300 de grade. Problema e ca in zonele unde vreau sa folosesc ar fii bine sa o am pe cablu, si doar sa fie un thermistor care este usor de schimbat (cand pica bineinteles), si sa-i fac o protectie mai buna.**din cate vad sunt thermistoare, dar nu pot folodsi ntc-urile simple (care am folosit la masina) dar cele GLASS ENCAPSULATED THERMISTORS sunt pana la 300˚C.***cele ir sunt bune de ceva? (ca sunt desul de ieftine), ca am vazut la cineva o camera ir, bine camera respectiva a fost a caruta de bani..

Link spre comentariu

Sonda K mentionata, TP-09, nu ajunge cu masurarea pana la 1000 grade. Nu luati de bun ce scrie acolo in link, faceti cautari comparative pe internet mai ales pe imaginea sondei. Sonda aceea este construita cu ceva care pare tub termocontractibil care la peste 150 grade incepe sa se defecteze iar izolatia aceea alba nu cred ca ar rezista la peste 500 grade (fara acel tub termo sau cu inlocuire cu un tub de ceramica cred ca s-ar potrivi la aplicatia dv.). Comparati cu TP-03, pare a avea o constructie asemanatoare si care are limita la 200 grade.

Link spre comentariu

da m-am gandit si eu la aceasta problema, ca nu o sa tina un senzor foarte mult, reiau cautarea unui senzor K cu cablajul care sa fie rezistent pana la 220 de grade.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări