eugeniusro Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Am zis ca daca nu il tine suficient de mult bateria PbAcid sa foloseasca una deep cycle, din ce a spus are deja o baterie PbAcid pe care vrea sa o foloseasca, omul vrea sa faca minim de investitie si eu am expus pas cu pas cum sa isi upgradeze instalatia daca este necesar, depinde si de consumul lui. Nu stiu ce vrei sa zici cu "Tare asta cu deep cycle: consumi mai mult pui o baterie mai mare" dar mie mi se pare logic sa folosesti o baterie deep cycle ca sa poti sa consumi mai mult altfel din una clasica vei extrage doar 20 % din energia incarcata in ea. Si vezi ca eu am zis baterie deep cycle nu mai mare. "daca vezi si ca nu te tine suficient bateria o schimbi cu una deep cycle e simplu." Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Cine ar pune o baterie de masina pe o barca,la un sistem fotovoltaic? Evident ca trebuie o baterie pe masura panoului. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 poate n-am intrebat eu destul de explicit: a masurat cineva o diferenta de randament? va pot da eu exemple de cei care au masurat si n-au gasit niciuna pentru situatia data..Da,a masurat;e vorba de @silicipi care foloseste un charger MPPT,conceput aici pe forum,cel de care vorbea @DRL..Ia legatura cu el,sau daca vrei,iti dau telefonul.Schema respectiva e destul de simpla si eficienta..... Link spre comentariu
Vizitator catakate Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 @eugeniusro, deep cycle sunt tot baterii PbAcid doar ca au ceva mai mult plumb, ceea ce permite o descarcare mai "deep". Un upgrade ca cel sugerat de tine are un singur nume: multi bani aruncati aiurea pe geam! Link spre comentariu
Vizitator catakate Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 multumesc de sugestie, daca e vorba despre asta: viewtopic.php?f=41&t=101098studiez ;) Link spre comentariu
eugeniusro Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 @eugeniusro, deep cycle sunt tot baterii PbAcid doar ca au ceva mai mult plumb, ceea ce permite o descarcare mai "deep". Un upgrade ca cel sugerat de tine are un singur nume: multi bani aruncati aiurea pe geam!Probabil exista probleme de comunicare aici, spune ce echipamente ai deja (panou, baterie, etc) daca le ai si ce buget de investitii pentru energia solara iti permiti.Eu am presupus ca ai panoul si bateria si primul pas din upgrade presupunea ca investitie o dioda, dar probabil am inteles gresit. Link spre comentariu
Vizitator catakate Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 @eugeniusro nu am nimic in clipa asta si bugetul nu poate fi o problema. Sigur sigur nu am 1.000 eur pt baterii LiFePO4 asa ca.. tot sigur sigur merg pe deep-cycle, inca nu m-am hotarat daca 12V sau 2x6V. Alt lucru sigur e ca nu ma multumesc cu un charger care nu duce bateria mai sus de 80%, ceea ce inseamna ca tre sa stie 3 stagii. Am in plan un panou mono 36 cell care in Anglia costa jumate din cat costa un poli (mai slab) aici. Barca mea oricum e in Anglia deci aduc panoul si bateriile odata cu ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum