Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte fullrange cu pretentii de hi-fi

Cumnatu

Postări Recomandate

Din lista de mai sus am realizat proiectul H03.3 de care sant multumit.Acum am in lucru proiectul mai mic, cu dif de 5,5 inch, H02.4.De abia astept sa-l termin.Scuze de off topic, dar te-ai putea uita si la alte difuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cumnatu

55

• ahegyes

27

• CBI

26

• Yoshiro

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Esti sigur ca ma puteam uita la Ciare in felul asta : 1. 2 X 8 " + medii + TW = maxim 650 ron2. 1 X 10 sau 12" + medii + TW = max 650 RON3. 1 X 7 sau 8" care insa sa si coboare sa si urce + TW care sa coboare = 650 ron max ?Si mi-e mi-ar place dar nah, fondurile. Asa daca urc din aproape in aproape ajung la 15 mil in difuri/incinta si tot se mai gasesc recomandari si mai sus si mai sus. Cand am intrebat daca au ceva tangente cu hi-fi cele de mai sus ma refeream comparativ in urmatorul sens : Daca fac o incinta ( zi 150 ron MDFul ) ( 300 ron filtrul ) ( 650 ron difurile ) de total 10-11 milioane folosind componentele de mai sus iese dpdv fonic ceva ceva mai buna decat ce iau din comert la banii aia ?Ca nu este cu adevarat hi-fi, poate entry level asa maxim vorbind, stiu, normal, pretul impune calitatea, cel putin pana la un punct.Sa nu muncesc de pomana la ele daca as putea lua ceva similar din comert.N-ar avea sens daca sunt pocnitori sau nu sunt indeajuns de mult mai bune decat cele din comert la aceleasi sume.Eu n-am ascultat indeajuns de multe incinte ( nici facute nici din comert ) incat sa cunosc aceasta diferenta, cat de mare este ea si daca este indeajuns de mare incat merita facute sau e mai mult legare la cap aiurea.Eu sunt constient ca nu o sa iasa ceva de talia Ciare samd dar nici la pret nu o sa fie la fel. Am plecat de la un buget declarat ed cunoscatori din start prea mic. Acel buget s-a mai si micsorat ulterior. Intrebarea este daca in acest buget, nu mai mare ( cum am primit recomandari de difuri de 150-200 euro bucata ) poti sa faci un rahat mai praf in sensul bun.

Link spre comentariu

ar iesi cam 2.000 lei/pereche de incinte, drept pentru care ar trebui sa sune mai bine ca cele mai ieftine incinte cu woofere de 8 inch: Magnat Monitor Supreme 2000 si Yamaha NS-777

Link spre comentariu

Vorbaraie fara rost si fara urma de finalitate.Daca tot nu stii prea multe, si, nici financiar nu poti ceva mai mult, poti sa faci incinte si cu difuzoare chinezesti DECLARATE, nu cu chinezisme DE MARCA!Filtrele te pot costa, in executie proprie, max. 300 lei amandoua! Desi e mult!Si daca iti asamblezi incintele singur, din material taiat la Brico, te costa o foaie de MDF de 19 mm!Ia difuzoare SAL + Filtre SAL daca tii neaparat sa faci incinte cu mana ta si GATA! Au si proiecte gata pe 2 si 3 cai! Vei fi la nivel cu ceea ce poti lua din comert cu bani putini!

Link spre comentariu

Eu inteleg ca cei care isi permit se uita cu dispret spre cei care viseaza dar nu isi permit. Inteleg deasemenea ca nu se pune virgula nici inainte nici dupa "si". Niciodata. Eu am crezut ca am fost clar sau daca n-am fost eu, ca v-ati prins voi ca sunteti oameni educati in domeniu.Nu vreau sa ies cu o incinta de pret x si nota calitativa y facuta de mine daca exact acelasi raport intre x si y se poate obtine din comert, n-ar avea logica. Asa stiam caci facand manopera cu manuta ta ai sanse mari sa iesi mai ieftin decat in comert la aceeasi calitate sau, privit invers, mai calitativ decat in comert la acelasi pret. Poate gresesc, asta e de fapt ultima intrebare. Eu stiu ca pentru cei care poate au mancat paine cu branza luni de zile ca sa isi permita ceva bun calitativ eu sunt o gluma proasta, vreau sa fac exact din rahat bici. Ei bine nu bici, dar macar nuia si nu pleasca. Am inteles ca acest buget NU este pentru hi-fi. Speram doar sa obtin, cu ajutorul cunostintelor voastre, cea mai "buna" alegere in suma respectiva. Nu vreau sa supar pe nimeni, daca deranjez imi cer scuze, se poate sterge topicul si gata, nu se supara nimeni. In timp sunt convins sa si alti si alti useri poate o sa vrea ca si mine sa faca din rahat bici ( nu e nici o aluzie la exprimarea ta VTP dar pur si simplu este cea mai buna exprimare ) si o sa gaseasca sfaturi de toate felurile concentrate in paginile acestui topic. Repet, nu ma deranjeaza daca voi considerati ca aberez sau ca sunt deranjant si stergeti topicul. ( adica ma deranjeaza dar ce naiba sa fac, poate ca sunt mai enervant decat ma cred eu ) Cu respect, sincer !

Link spre comentariu

Chiar daca toti cei care si-au exprimat opiniile in acest topic ar fi lucrat si ascultat fiecare in parte toate difuzoarele existente pe piata, cred ca tot ar fi existat opinii diferite, intrucat tine si de felul in care fiecare percepe si catalogheaza sunetul, precum si de propriile gusturi....

Link spre comentariu

gusturi, prejudecati, experiente diferite, interese... asa a fost de cand e lumea.Un lucru important pe care multi il deconsidera este ce anume il va multumi pe viitorul posesor si constructor de boxe. In mod sigur nu va sesiza din prima naturaletea timbrului, diferente intre nivele mici de distorsiune, precizia imaginii stereo etc. Primele chestii pe care le va observa... cat de tare canta si echilibrul tonal, chiar daca recunoastem sau nu.Dupa ce va fi multumit din punctul asta de vedere va merge mai departe. Si va merge mai departe dupa ce va mai asculta una alta si va avea o oarecare referinta la care sa se raporteze. Despre chinezisme mi se pare ridicol sa se mai vorbeasca in anul asta. In primul rand toate au un procent chinezesc in ele si in al doilea rand mergea vorba asta in anii 90. Acum mi se pare aiurea sa denigram noi productia din China, cand cea mai tare realizare a noastra este Meloman. Si un Dibeisi super bass isi are locul cand nu sunt decat 50 de lei de investit. Noi nu oferim nimic nici la 50 nici la 50'000.

Link spre comentariu

Am facut recomandarea in modul cel mai serios posibil! Am lucrat si cu no name-uri de pe Silicon Valley, si cu chinezisme de brand (SAL, USHER, SS, Vifa, etc.) si, daca nu ai pretentii enorme, chiar si cu cele mai ieftine poti scoate un sunet decent, doar ca trebuie sa ai mai multa experienta sau, sa mergi pe un proiect recomandat de firma , ca in cazul SAL-ului.Stiu, poate mai bine decat multi de pe forum, care este implicatia chineza in ind. audio ACTUALA, dar ar fi o eroare impardonabila, sa facem comparatii deplasate. Si asta din mai multe motive:- Melomanul a aparut intr-o perioada cand productia de aparatura audio nu era vreo prioritate, si, mai tot ce s-a facut a fost doar pentru cresterea "productiei marfa", atunci cand nu erau suficiente comenzi pentru export.- daca produsele romanesti nu au placut si nu plac multora, pai sa stam stramb si sa judecam drept: totul se datoreaza constiintei muncitorului roman ce s-a straduit sa scoata produse in bataie de joc, conform legii:"timpul trece, leafa merge, eu cu drag muncesc!" Daca neamtul gandea ca muncitorul roman, intre cele doua tari ar fi fost o fratie desavarsita, si, intre Dacie si VW nicio diferenta! Iar prototipurile, si la incinte, si la amplificatorul A-350 erau efectiv la un nivel comparativ cu multe produse bine cotate din vest! Dar NOI, ROMANII, suntem destepti, ne batem joc de orice!Cumnate, te-ai suparat degeaba, ca ............. pe sat! Ti-am sintetizat BINE ce iti recomand, daca vrei sa vezi, inca o data, ce am scris! Si, daca nu ai suficienta experienta, MAI BINE cumpara ce iti place si scapi si de remuscari mai tarziu!

Link spre comentariu

Stai lin ca nu m-am suparat. Mi-e doar sa nu va fi cicalit si suparat eu pe voi.PS : lasa naiba virgula aia de langa "si" ! Cu totii invatam toata viata, nah, m-a invatat si pe mine sora, profesoara de romana.Tu consideri ( nu spun caci gresesti ci doar comparativ cu cat ma duce pe mine mintea si cultura in domeniu ) Usher si SS ca fiind chinezisme, eu le consider vise. Spun asta ca sa iti faci un sistem de valori sa iti dai seama cam cum stau si ce inseamna la mine hi-fi. Spatialitate in muzica, am simtit o singura data in viata, nu am crezut ca o melodie de BUG mafia ( si era intr-o masina ) are sunetul tras cu spatialitate, adica fiecare dintre cei 3 "cantareti" ( e cam mare cuvantul pt ei dar hai ) era pozitionat in alta parta a bordului. In casa insa nu vreau asa ceva, eu gatesc si ascult muzica, eu desenez cu fi-mea ( 1 zi pe saptamana cat mi se da voie, deh asta e viata ) undeva oriunde in casa ( sufragerie sau bucatarie ) si ascultam muzica. Pur si simplu vreau sa nu sune spart basul, sa nu faca pac pac si nici vrum vrum, vreau sa nu imi tzatzaie urechile si nici sa ma doara capul de la o voce de femeie sau o chitara electrica. ( dupa ce ati adus voi vorba de Ciare dand din link in link gasisem pe youtube un cineva cu un proiect ciare filmat f mandru in timp ce reproducea muzica de pe kiss tv .. asta chiar mi se pare ori prostie ori bani aruncati. Televizorul nu am de gand sa il pun in viata mea pe boxe dedicate muzicii, n-are sens, e prea prost semnalul, dar e f posibil in proportie de 70-80 % muzica redata de incintele respective sa vina din calculator de pe radio iar restul de 20 % melodiile mele de "suflet" ce le am pe CDuri originale sau in cel mai rau caz in format flac de pe calc. ) Sincer, da normal ca mi-ar place si spatialitate dar nu am nevoie de ea, ar fi buna sa fie asa pt suflet o data pe luna cand m-as concentra asupra unei melodii dar in rest... Caut sunet curat, imi dau seama acum ca e gresit titlul topicului, hi-fi nu are ce cauta in el. Curat era un cuvant bun.LE : sunt total convins ca in timp voi vrea si mai mult si mai mult, voi vrea si spatialitate si tot ce se mai poate, normal, cine n-ar vrea. Dar sa o luam cu inceputul, pas cu pas catre marea unire. Sa sune curat. Cand ascult chestiile astea din "comert" le aud defectele doar trecand pe langa ele, nu imi trebuie mai mult de 5 secunde sa ma deranjeze masiv ceva la ele. NU trebuie sa ma chinui sau sa testez. ORICE proiect as face, peste 1-2-3 luni o sa vreau mai mult dar ajutati-ma sa incep cat mai bine posibil in suma indicata, asta e tot ce poate visa orice user de la mai marii unui forum, de la oamenii care se pricep mai bine. Promit sa nu mai va cicalesc si sa scriu, eu stiu, sunt vb lunga, deh, meseria. O sa mai cern, mai gandesc, mai calculez bugete si voi reveni cu o replica gen : fac asta ! ( ca e sau nu hi-fi dupa standarele altora decat mine, ca e cea mai buna alegere... teapa mea, prefer asa decat sa va alienez, mai am nevoie de voi :P, trebuie sa va tin aproape ) Multumesc pentru tot !

Link spre comentariu

Am facut recomandarea in modul cel mai serios posibil! Am lucrat si cu no name-uri de pe Silicon Valley, si cu chinezisme de brand (SAL, USHER, SS, Vifa, etc.)

VTP - Usher sunt facute in Taiwan. Usher fac difuzoare de calitate. Au lucrat cu designeri celebri printre care si Joe D'Appolitto.Scanspeak - modelele mari sunt facute in Danemarka, Modelele din seria Discovery sunt proiectate in Danemarka si facute in China. Apoi Vifa - la origine sunt si ele Daneze - adevarat, recent au fost preluati de chinezi.Apoi - nu stiu cum poti sa bagi SAL in aceasi oala cu Usher, SS si Vifa. SAL nu au nici-o treaba cu lumea hi-fi, sunt pur si simplu difuzoare NO NAME facute cine stie pe unde, cu un pret de cativa lei pe bucata - prez de vanzare in RO.
Link spre comentariu
Vizitator obuzel

Cand am intrebat daca au ceva tangente cu hi-fi cele de mai sus ma refeream comparativ in urmatorul sens :

Daca fac o incinta ( zi 150 ron MDFul ) ( 300 ron filtrul ) ( 650 ron difurile ) de total 10-11 milioane folosind componentele de mai sus iese dpdv fonic ceva ceva mai buna decat ce iau din comert la banii aia ?

Sa nu muncesc de pomana la ele daca as putea lua ceva similar din comert.

N-ar avea sens daca sunt pocnitori sau nu sunt indeajuns de mult mai bune decat cele din comert la aceleasi sume.

Pe scurt, cu proiectele A si B o sa ai ceva pe care il poti lua mai bine din comert.

Hai ca dupa ultimul tau post, in care ai spus ca asculti muzica in casa cand faci alte lucrurii iti fac eu o recomandare la care nici macar nu o sa te doara capul si buzunarul. Plus ca poti sa le pui la televizor, nu stiu de ce ai retineri dar sa stii ca eu urmaresc televizorul exclusiv amplificat, inclusiv stirile.

Fa o pereche de Overnight Sensation de a lui Paul Carmody.

https://sites.google.com/site/undefinit ... sensations

Sunt cele mai construite boxe din State si cu siguranta cele alese de cei care fac primii pasi. Si eu am inceput cu ele. La cererea prietenilor care le-au ascultat am mai facut 4 perechi ulterior.

Avantaje:

- mici, 5,5 litri

- ieftine, iesi cu totul, difuzoare, filtre, cutii, pana la 800-900 de lei perechea

- suna mult mai mare decat au dreptul, ti-am amintit ca am facut revelionul cu ele in 100mp

- au bas mai mult decat multe incinte pe trei cai din comert sau second, chiar si cu difuri de 8-10", aici trebuie sa iei in considerare faptul ca dif mai mare nu insemna neaparat bas mai jos ci in cele mai multe cazuri doar mai mult spl.

- sunt iertatoare cu inregistrarile proaste, aproape orice poate fi ascultat pe ele

- nu sunt pretentioase la amplificare, (pont, sunt acum pe okazii doua amplifuri Arcam din seriile vechi alpha pe la vreo 400 de RON, se impaca fantastic cu ele)

Dezavantaje:

- nu au definitia pe medi a unui dif de 150-200 de euro, insa asta nu e neaparat un lucru rau, vezi treaba cu calitatea inregistrarii

Dai berea dupa ce le termini!

Link spre comentariu

@ Cumnatu, ma indoiesc ca sora iti este profesoara de limba romana, altfel ti-ar fi spus ca se foloseste virgula inainte de "si" atunci cand este conjuctie adversativa / narativa.Evita frustrarile ... sunt pentru ratati. Sugestiile de pe 9 pagini sunt suficiente pentru viitorul proiect.

Link spre comentariu

Pentru ca nu numai eu, dar si restul userilor au aflat ca noutatea in proiectarea incintelor este calculatorul, pai, sa-l folosim:

http://www.bksv.com/doc/ba0659.pdf

http://www.tymphany.com/about/our-heritage

si aflam istoria si evolutia firmelor daneze, ( inclusiv contacte cu SEAS - Norway )

Primul material este datat 2002, si celalalt continua pana in prezent si confirma constatarile unui importator care a fost la locatiile din Danemarca.

Usher, un producator obscur de componente pentru difuzoare, ca si TB, au prins suficienta forta, s-au dezvoltat si si-au extins domeniul de activitate, inclusiv cu serviciile unor ingineri cunoscuti, ca D'Appolito.

Traderi ca Monacor, Conrad, Visaton, etc din Europa si din alte parti ale lumii vand produsele acestora sub marci proprii sau ale producatorului. Acelasi lucru il face si SAL din Ungaria, comandand propria linie de produse. Dorind ceva ieftin, ieftine sunt! Daca le masurati, comparativ cu datele date de SAL, nu sunt diferente mari, si, important este ca aceste SAL se vand in Ungaria si ungurii au ureche muzicala destul de buna! Sigur, cei cu bani si pe care nu-i omoara patriotismul se arunca la difuzoare de brand.

In rest totul ramane o chestie de gust, deci subiectiva, si, poti considera pisica cea mai feroce felina, pana te afli fata in fata cu tigrul siberian.

Cumnate, de ce nu te orientezi catre ceva SH, cu banii de care dispui? Ce garantie ai ca la banii de care dispui vei ocoli ceea ce nu-ti place la incintele din comert? In general, multe incinte mai vechi au difuzoare care nu au vazut fabrica de la Panyiu si nici Taiwanul (R.O.C.). Incearca si varianta asta, sau, asteapta pana ai forta financiara.

Link spre comentariu

VTP Ai pus acolo 2 linkuri in care se vorbeste despre Peerless si Tympany (nimic despre Scanspeak sau Usher), plus ca chiar acolo in link-urile tale scrie peste tot ca sunt migrati din Danemarka.Probabil , zic... probail ai pus mana pe ceva difuzoare SAL pt. ca sunt ieftine, dar ca nu ai pus mana pe Scanspeak sau Usher aia e garantat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări