Cumnatu Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Pai cam stiam si eu riscurile la varianta de mai sus, d-aia am zis de ea destul de final ca sa vina oamenii cu contraindicatii. La un mom dat am intrebat daca se mai gaseste amplif ok la 5 mil SH, inca nu stiu cum stau aici. Am vazut ca sutn difurile duse la limita si sunt constient ca eu filtrele nu le pot face d-aia am intrebat lumea si nah, chiar tu erai cel de la care asteptam raspuns. Azi nu mai pot, imi crapa capul, n-am dormit deloc, sunt racit rau, la duc la piata sa iau sa fac o supa... si poate niste cartofi taranesti cu pulpe la cuptor. Mi-a mancat creierii alegerea asta, singura varianta care este permisiva dpdv pret si care teoretic este indeajuns de .. permisiva cu auditii mai putin calitative ( gen flac ) ete cea propusa de tine cu monacor. Varianta pe care insa nu o mai gasesc prin topic, ai sters-o ? E atat de proasta calitativ ?Ma mai gandesc, dar acum nu mai pot. Si mai e o varianta care imi place ( initial plecasem de la proiectul lui Player4 din primul post al acestui topic ) cea cu M8A dar nu stiu cu ce medii hai ca inalte sunt destule recomandate. Ma duce mai scump dar nah, cred ca as fi multumit cu ea. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Aha - si ce impact are acest off-set?Sincer - nu am auzit\vazut pe nimeni vorbind despre acest aspect.Pai sa privim putin din prisma unui designer/constructor de incinte.Un sistem reflex este un sistem pe 2 cai. O banda este acoperita de port si una e acoperita de difuzor. Avand 2 surse de radiatie se aplica aceleasi legi ca intre o medie si un tweeter. Diferenta este doar lungimea de unda. Chiar si asa insa comb filtering poate apare la frecventele joase chiar daca va avea un singur lob. Insumand direct raspunsul celor doua surse, nu va tine cont de schimbarile de faza determinate de offsetul geometric. Vei obtine rezultatul valabil in care sursele sunt concentrice, In realitate lucrurile nu sunt asa si softurile de simulare mai puternice tin cont de aceasta pozitionare.Un alt aspect tine cont de faptul ca un port amplasat aproape de difuzor va creste rezistenta de radiatie vazuta de acesta si astfel creste eficienta pe o regiune a frecventelor joase determinata de diametrul difuzorului. La fel cum se intampla cand sunt asezate difuzoare de bass unu' langa altul. Acest boost iarasi nu e luat in considerare.Prin urmare multe din determinarile facute de softuri gen winisd nu prea folosesc in a prevede raspunsul sistemului. E util in a vedea cam ce Q va avea filtrul trece sus dat de o anumita incinta si cum influenteaza panta, e util in a calcula un port in anumite situatii si calcule cu parametrii T/S.Prima problema ridicata de tine - mie mi se pare aiurea. Lungimea de unda la 40hz este 8m, in compoartie cu cativa cm (max 50cm) cat e intre difuzor si reflex, nu cred ca efectul este sesizabil, nici cu aparatura de masura.A doua problema este un caz particular. Apoi faptul ca ai un boost e de bine, pt. ca daca te gandesti ca ai si baffle step.....Una peste alta nu mi se pare o problema care necesita atentie deosebita. Mai mare atentie trebuie acordata camerei in care se face auditia, mai precis a simbiozei camera\boxe. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 amplifuri la 5-6mil decat ceva onkyo integra pot sa-ti recomand,seria 8xxx,de minim 100w/cheu nu cunosc proiectul ala dar am ascultat difuri de genul si am facut si filtrepractic este usor de construit filtrul daca ai marimile, de modificat ziceam eu,sau de facut altul de la 0 in conditiile in care nu loc prea mult de incercaripana la urma ti-ar ajunge si 2 cai cu 8" floorstand daca iei difuri bune si lasi 3 cai pt altadata,dar cauta proiecte clasice,nu experimente.Tipii aia de construiesc asa avioane sunt experimentati,stiu la ce sa se astepte,mai fac si prototipuri ca exercitiu de stil,sa vada daca se poatenici la varianta mea nu ai proiect,dar fiind 3 cai va fi loc de manevre si reglaje.si pe 2 cai un dif de 8" bun nu il gasesti sub 3 mil,dar beleaua e ca trebuie unul sa mearga decent la ambele capetede la monacor SPH-220HQ arata f bine,dar este cam la acelasi pret cu Seas CA22RNY ,din pacatedaca te bate gandul sa schimbi media la setul lui player4,ce au cele de la monacor indicate cateva pagini inainte,ai destule modele MS-130, MSH-116/4, MSH-115daca pui un singur wofer chiar mai multe, MSH-115HQ, SPH-115 , si pe galben SPH-102KEPnu inteleg ce tot ti s-a pus pata pe marfa celor din State,nu sunt caini cu covrigi in coada nici la eiin mod normal ti s-a spus deja,primeaza un proiect documentat pe care sa-l reproduci,dar daca nu poti gasi ceva care sa te satisfaca,nu o sa o faca altii pt tine pt ca nu au cum.Si noi astia care mai mesterim cate ceva luam difuzoare tot la risc,alegeri pe propria piele.. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Prima problema ridicata de tine - mie mi se pare aiurea. Lungimea de unda la 40hz este 8m, in compoartie cu cativa cm (max 50cm) cat e intre difuzor si reflex, nu cred ca efectul este sesizabil, nici cu aparatura de masura.A doua problema este un caz particular. Apoi faptul ca ai un boost e de bine, pt. ca daca te gandesti ca ai si baffle step.....Una peste alta nu mi se pare o problema care necesita atentie deosebita. Mai mare atentie trebuie acordata camerei in care se face auditia, mai precis a simbiozei camera\boxe.Chiar daca lungimea de unda e mare, efectul e prezent. Portul va avea o banda mai extinsa nu doar frecventa de 40hz. Va atinge 80, chiar si 120 la o amplitudine destul de importanta.Boostul nu e intotdeauna ok, depinde de design, poate da tocmai bubuiala de care se vorbeste. Cat de multa atentie se acorda preciziei designului face diferenta intre calitate.Ai atasat raspunsurile unui sistem reflex, cu distanta intre port si difuzor de 15cm si de 60cm. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Aaa nu mi s-a pus pata pe aia din state, folosesc siteul doar ca sa imi fac o idee de preturi si de caracteristicile difurilor. Pt ca goagle mi-l da primul cand am cautat 9 din 10 difurile recomandate de voi, atata tot, n-am nici o afiliere fata de parts expre...Iar ca si proiecte, m-am uitat pe alea cam din state dar nu numai , la noi sunt f putine descrise in amanunt si din pacate marea majoritate sunt de bubuiala, sau se pune problema asa : "am diful X ce incinta trebuie sa fac ? " Ei bine cand omul are deja diful a depasit mom in care sunt eu. nici la varianta mea nu ai proiect,dar fiind 3 cai va fi loc de manevre si reglaje.Pur si simplu nu o mai gasesc, stiu ca era la inceputul unei pagini, m-am tot uitat, nu o mai vad.Daca e pe 3 cai e mai greu de facut filtrul, daca e pe 2 cai e mai greu pt difuri sa si coboare sa si urce... pff. Cum naiba de sunt atatea si atatea modele de incinte pe 2 cai.. probabil ca nu se cere de la ele sa coboare foarte mult, banuiesc. Dar totusi sunt ff multe pe 2 cai, chiar daca folosesc 2 si chiar 3 difuri de joase-medii. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 In general proiectele comerciale pe doua cai sunt cu difuri de 5 sau 6.5 ". Tocmai din cauza motivelor pentru care le-a amintit ahegyes. Tweeterele care coboara sub 2000 de Hz sunt scumpe. Insa acel tweeter Dayton reference e unul extrem de bine cotat, la nivel de tweetere mult mai scumpe. E custom made de catre Usher pentru Dayton. Toti cei care au lucrat cu el si inclusiv in teste a iesit ca poate cobora la 1400 de Hz.Un filtru de la un proiect documentat e usor de facut, nu trebuie decat sa legi componentele asa cum scrie in proiect. Daca nu iti place sa tii un pistol de lipit in mana sigur se gaseste cineva sa te ajute.Daca vrei cu HIVi atunci o alternativa ar fi sa faci ce a facut player. Midul Silver Flute chiar se pare ca e foarte bun. Nu il stiu, insa oameni in a caror parere am incredere au spus ca e foarte OK.Ref la intrebrea cu difuri la audioalc sa stii ca nu prea stiu de unde sa iei difuri mai ieftin. De la parts-express trebuie sa iei de vreo 2000 de USD ca sa iesi la pretul lui, de la alte firme de pe net din Europa gasesti difuri cam la acelasi pret. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 hai sa nu o mai dam in discutii comerciale ca iar se incing spiritele. Link spre comentariu
arcgotic Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Pentru amplificator, vezi Sony seria ES cu Mosfet, sunt pe net mai multe second hand, am auzit 3 si suna foarte bine pentru banii ceruti (de la 5mil in sus).Bafta! Link spre comentariu
Toader Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Cand citesti titlul topicului, ai impresia ca omul vrea ceva cu dif fullrange, in adevaratul sens al cuvantului.Nu te-ar tenta asa ceva.Ai iesi sub pretul pe care ti l-ai propus cu un Fostex FE 206 EN in incinta VTP si cred ca te-ar multumi destul de mult.Sau fa proiectul propus de ei.Eu l-am ascultat si in VTP si in cel al lor si e ok ca sunet.Uite varianta care am ascultat-o. http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... EwAw&dur=3 Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Am facut Xlul, am facut calculele si da cam asa . Preturile se refera strict la diffuri / incinta in conditiile in care presupunem ca filtrele au grosso-modo aceleasi preturi indiferent de difuri. a) varianta 3 cai cu joase de 12'' ( monacor sau similar aprox 350 ron ) + medie ( 100-150 ron ) + inalta ( 100 ron) deci total varianta A = 550 ROn.b) varianta 3 cai cu 2 X joase de 8". Aceasta categorie se imparte in doua subcategorii functie de pret. b1 : joase gen Dayton de aprox 30 E bucata la noi adica 60 E pentru bas : 250 ron : medii Dayton sau Silver Flute aprox 30 euro bucata : 130 ron : inalte Dayton sau altele aprox 30 Euro bucata : 130 ron.Total varianta B1 : 550 ron aproxb2 : joase gen Dayton de aprox 60 E bucata ( sau M8a-uri samd ) la noi adica 120 E pentru bas : 500 ron : medii Dayton sau Silver Flute aprox 60 euro bucata : 250 ron : inalte Dayton sau altele aprox 50 Euro bucata : 200 ron.Total varianta B2 : 1000 ron aproxMai sunt si alte variante care insa cam pica din urmatoarele motive :Varianta dif 8 ( sau 7 ) ' indiferent de pret si calitate + TW insemana ca atat diful mare cat si tw o sa fie fortate sa lucreze in limita. + ca poate sunt eu batut in cap dar cred ca un 3 cai cu difuri dedicate va suna mai bine decat un 2 cai cu difurile aproape fortate. Daca vroiam sateliti sau boxe de raft, era clar, ori proiectul ala cu reflexul ce tinde a fi TL ori in compresie un M8a +TW.Varianta un dif bunicel de 8 ( intre 70 si 100 euro ) + medii ( 60 euro ) + inalte ( 50 euro ) iese la peste 600 RON in difuri si nu vad logica, de ce sa trag de un dif de 8 sa faca in aceeasi suma ce e programat sa faca unul de 12 ( mediile si inaltele fiind aceleasi ). Am analizat toate difurile recomandate de voi si toate proiectele si iata concluziile. Nu ca nu si-ar merita banutii dar asa, daca urc din aproape in aproape ajung sa iau difuri de 250 euro bucata numai pt bas de 8'. Multe dintre ele ies clar din buget pt ca sunt gandite pt 2 cai ( unde eu am retineri ) la gen 150 euro bucata basul si inca 90 euro inalta. Multe dintre ele par proiecte frumoase si hi-fi, poate prea hi-fi pt mine. Si mai ales multe, foarte multe dintre ele par difuri greu de miscat asta inseamna investitie masiva in amplif si da, sunt constient ca nu pot sa iau un rahat de amplif d-asta comercial si ca o sa ma coste dar parca nici n-as da mai mult de 5-6 pe el, nu acum, nu am. Una peste alta m-am hotarat final si va rog sa nu incercati sa ma convingeti ca era mai bine varianta aia sau aia. vom vorbi strict despre urmatoarele doua variante ( eu inclin spre var A ) A si B1. Inclin spre Varianta A dar nu stiu cum suna si mai ales cum suna comparativ produsele ce se pot achizitiona la sumele specificate din A versus de cele din B1. Despre B1 au zis colegii ca sunt... sa le spunem finut.... slabute desii peste multe din gama lor de pret. Despre A a vorbit numai CBI, n-am vazut comenturi despre tipul de sunet, coborare in bas, control, bubuiala sau nu, medii clare sau nu samd. Pentru B1 ar fi vorba de : (2X Dayton Audio SD215A-88 8" + PA165-8 6" ( aici nu e final ) + DC28F-8 1-1/8"Pentru A e vorba de : Monacor sph-255 sau 250TC ( sau ceva pana in MAXIM 400 RON, mi-e foarte greu sa aleg ca nah, au zeci de modele ) + medie ( putin indecis daca monacor sau silver flute si daca da, care ? cam in 100-120 ron maxim ) + inalta ( iarasi putin indecis despre inalta dar tot la 100-120 ron max ) Daca voi imi spuneti ca varianta B1, cu toate defectele ei si cu toate minusurile ei e mai buna decat var A, fac b1. Eu as vrea sa fac A dar nu il pot face daca dpdv comparativ e clar o solutie mai proasta. Lung post dar asa cum v-ati saturat voi de mine m-am saturat si eu de framantari si vreau sa incep treaba. Deci va rog strict comparativ intre variantele B1 si A. La var A accept si alte firme evident daca sunt in acele conditii financiare adica pana in 600 RON cele trei difuri / incinta. La var B1 accept doar propunere de medii. Multumesc mult mult de tot ! Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Pe mine personal nu m-au convins difuzoarele monacor, asta e si motivul pt care nu am zis nimic de ele pana acum.Apoi, in mod evident, varianta care din punctul meu de vedere ar fi cea mai buna, nu se regaseste intre cele enumnerate de tine. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Varianta A e ok, wooferele isi fac treaba, ca medii eu as alege Sp-6/100PA sau Sp-6/150PA. Ca tweeter ai multe alegeri. Pe aici pe la noi s-a testat DT-300 si putem recomanda variante de filtrare destul de usor. la fel si cu mediile. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Au cele doua modele de mai sus tangenta cu hi-fiul ? Intreb caci mi se par cam de PA asa. Asa cum am temeri despre woofere caci din grafice, cat ma pricep eu sa le citesc, putintei db la frecvente joase. Nu ma contrez, intreb caci nah, poate asa invat si eu. Multumesc ! Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 ptr pretul lor sunt extrem de bune. Foarte neutre. Graficile nu sunt generate cu wooferele in incinta si de aia au raspunsul scazut.PS nu te mai speria atat de PA .... nici o boxa nu e nici PA nici HIFI pana cand nu o construiesti Link spre comentariu
VTP Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Au cele doua modele de mai sus tangenta cu hi-fiul ? Intreb caci mi se par cam de PA asa. Asa cum am temeri despre woofere caci din grafice, cat ma pricep eu sa le citesc, putintei db la frecvente joase. Nu ma contrez, intreb caci nah, poate asa invat si eu. Multumesc !Asa, ca documentare:http://www.ciare.com/consumer_en/guide_ ... i_home.htmLegat de intrebarea cu tangenta la hi-fi: totul depinde de mai multi factori, dar clar, din kkt bici care sa trozneasca, mai greu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum