CBI Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 in loc de 250P pot pune sph-255 sau 250TC,la fel cum in loc de DT-99 poti pune DT28Nproblema se pune unde esti dispus sa te opresti cu baniinu uita totusi ca un dif mic nu va suna niciodata ca unul mare LA ACELASI F3 ,la bas conteaza suprafata radianta.Oricum nu o sa cobori liniar la 30hz cu difuri de 40$ ,dar in camera basul se mai ridica .Dar un dif cu fs la 23-33hz NU are cum sa nu redea bas jos in bas reflex Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Din simularile mele, cu 2 buc de DC160\cutie intr-un volum de 35L ai un f3 de aprox.40hz, GD14ms. Tub reflex de 6.8cm diametru interior si 12.5cm lungime. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 la difurile astea de la tine eu as lua un dt300 cu wg si as face pe 2 cai cu 2 wofere,taiate undeva pe la 1500-1600hz,cred ca ar iesi Link spre comentariu
player4 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Din simularile mele, cu 2 buc de DC160\cutie intr-un volum de 35L ai un f3 de aprox.40hz, GD14ms. Tub reflex de 6.8cm diametru interior si 12.5cm lungime.Asa, sau chiar in 30l cu f3 la 44hz GD11,4ms si se obtin aprox 108db la limita x-max (adica undeva la 55w), tub 6.8x15cm. Varianta asta e pt a mai trage niste decibeli, sacrificand cativa hz din f3 Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Nu stiu de ce te cramponezi de 2 M8 sau 2 M6. Unul e mai mult decat suficient pentru 16 mp. Chiar si pentru nebunii. M6 are 7 ". Un M6 e mai ieftin decat 2xDC160 si e cu muuuult superior chiar si comparat cu 2 bucati DC160. Eu am facut cheful de Revelion in sala de 100 mp, cu 40 de persoane cu o pereche de boxe cu HIVI B4, acestea: https://sites.google.com/site/undefinit ... sensations si nu s-a plans nimeni nici de bas si nici de volum. Daca chiar vrei Dayton atunci te rog sa te uiti la seria Reference, RS-225 pentru 3 sau 2 cai, vezi varianta pe care ti-am propus-o cu transmission line. Nici un proiect despre care am discutat nu are basul atat de jos ca acela. Iar faptul ca e transmission line asigura si calitatea basului. Chiar vorbesc in cunostiinta de cauza. Referitor la DC28, am lucrat cu el, e un tweeter de tzzz, are multe distorsiuni pe care urechea le poate percepe ca aer la inalte, adica distorsiuni placute urechii. E adevarat ca la banii lui nu ai multe optiuni, insa daca mergi pe trei cai atunci ND20 de la Dayton e un dif mult mai bun, trebuie doar sa il tai mai sus. Ca alternative de tweetere bune poti sa te uiti la Seas 22TFF sau la 27TDFC acesta este folosit de Spendor in boxe destul de scumpe, suna foarte bine si costa doar 50 de euro. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Topicul asta a ajuns o gluma.108 decibeli de winisd cu 2 difuri de 160mm in 30L. Totodata se spune ca un 12" in "teorie" va suna mai bine. Simularile alea in winisd n-au nici o treaba cu realitatea. Nici macar in F3 nu poti avea incredere. Poti sa te uiti pe site-ul lui ahegyes ca ce masoara si ce simuleaza in winisd sunt lucruri diferite. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 daca tot trageti de f3 in jos va fi necesar ca Vb>>Vas si va incepe sa bubuie pt ca deja are o masa in miscare cat a unui dif de 8".Puterea,care nu e f mare de la bun inceput, va fi si mai limitata, datorita depasirii Xmax pe frecv joase Topicul asta a ajuns o gluma.cam asa e,din pacate.. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 ffffffuuuuuuuuuuuuuuuucand creedam ca ne apropiem de o alegere vine @obuzel si mai pune niste sare pe rana.Nu o zic cu rautate Obuzel chiar iti multumesc pentru interventie !cam asa e,din pacate..Pai de ce tata, din cate ma pricep eu sa vad fiecare aduce comenturi pertinente. Logic e vorba de gusturi si fiecare le prezinta pe ale sale ca fiind optime. Din "micile contre" ale voastre atat eu si oricine va mai citii pe viitor nu va avea decat de invatat deci e de bine.Nu tin ff mult la volum ca doar nah, sunt doar 16mp. Nu vreau sa cada varul de pe pereti, vreau doar sa se auda fara distorsiuni f deranjante la volum ... maxim 20-30 W. Link spre comentariu
player4 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Simularile alea in winisd n-au nici o treaba cu realitatea. Nici macar in F3 nu poti avea incredere. Poti sa te uiti pe site-ul lui ahegyes ca ce masoara si ce simuleaza in winisd sunt lucruri diferite.Eu unul nu am facut simularile in softul mentionat de tine, ci intr-unul care , dupa ce am introdus valorile obtinute de ahegyes, am obtinut aceleasi rezultate. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Winisd, bassbox,etc. folosesc cam aceleasi formule.Ce arata alea acolo e doar functia de transfer a filtrului format din difuzor si incinta. Cea mai importanta informatie livrata ar fi panta filtrului si Q-ul. Cand adaugi la filtrul asta elemente precum camera lucrurile s-au schimbat destul de mult incat valorile graficului sa nu mai conteze. La fel un filtru pasiv pe bass poate schimba situatia. In ceea ce priveste SPL-ul se foloseste aceasi 2x putere = SPL anterior +3dB si e normal sa ajungi cu doua difuri de 88db la 1W la 108db la 55W. Softul nu stie de compresie, de distorsiuni, de limitari mecanice. din cate ma pricep eu sa vad fiecare aduce comenturi pertinente. .....Nu tin ff mult la volum ca doar nah, sunt doar 16mp. Nu vreau sa cada varul de pe pereti, vreau doar sa se auda fara distorsiuni f deranjante la volum ... maxim 20-30 W.Nu stiu cat de pertinente sunt unele "comenturi" dar sunt si aspecte care tin de stiinta nu de gusturi.Este clar ca daca nu te apuci de un proiect documentat deja, asa cum ti s-a sugerat, vei avea un mare esec. Degeaba cauti difuzoare pentru ca ai sa te incurci la facut cutiile, la facut filtrele etc etc. Chiar daca cineva te ajuta cu o schema de filtru, schema nu va fi optimizata pentru nu va putea masura difuzoarele pe panoul boxei sa vada ce interactiuni exista etc.Lasa volumul, ala il reglezi tu. E bine sa ai o incinta cu 100db/w/m si sa le folosesti la 100mW ca sa ai volum mai mic. Dar acei 100db vin de la niste solutii tehnice constructive care influenteaza si calitatea sunetului nu numai volumul. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Este evident ca WinISD da una si masuratoarea mea e alta, asta pt. ca eu am facut masuratori in camera, uneori cu gating la 100 sau chiar 200hz, iar WinISD face simularea in conditii ideale. Deci nu are cum sa dea acelasi lucru. Masuratoarea mea e facuta cu scopul de construi filtrul nu de a verifica daca WinISD a calculat bine.In schimb - daca fac o masuratoare nearfield iese foarte aproape de ceea ce spune WinISD. Am verificat acest lucru. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 nearfield la ce? la port la woofer?Ce e important insa e ceea ce te afecteaza pe tine ca ascultator, ori nearfield nu prea conteaza. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Nearfield la dif + port - si insumate, sau la incinta inchisa doar la dif.Evident - ca ascultator te intereseaza raspunsul In Room, dar in primul rand boxa trebuie sa fie OK, apoi camera o mai tratezi, mai plimbi boxa prin camera, etc.... Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Si cum faci insumarea in functie de pozitia portului fata de woofer? Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 Ar fi frumos un proiect TL dar nu prea am gasit pe net ceva care sa imi faca cu ochiul si clar nu am cunstintele necesare reglajelor fine necesare incintei TL asa ca... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum