CBI Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 o ultima recomandare si apoi poti sa faci ce vrei ca sunt banii taiMonacor SP-250P + MS-130 + DT-99totul din Ro,cu precomanda in 10 zile le ai,se incadreaza f bine in buget si sansele sa iasa muzica sunt f ridicatedaca cauti caini cu covrigi in coada ,nu o sa-i gasesti,si partsexpresu e tot o bisnita,se merita cand iei grosu Link spre comentariu
player4 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 una peste alta cam asta ar fi setupul : 4 X ( 2 per incinta ) Dayton Audio SD215A-88 8" 2 X Dayton Audio PK165-8 6"2 X Dayton Audio DC28F-8 1-1/8"OK, am aruncat o privire asupra difuzoarelor- Dayton Audio SD215A-88 - nu e rau dar are o problema: SPL 86dB la o impedanta de 4 ohmi, adica SPL mic. Apoi daca vrei sa legi 2 buc impreuna trebuie sa le pui in serie - ceea ce nu e de recomandat, plus ca sensibilitatea asta mica chiar nu vad ce ar face in serie. Daca le pui in paralel duci impedanta la 2 ohmi - ceea ce iese din discutie. Ar fi Tweeterul face toti banutii intr-adevar...Dayton Audio SD215A-88 are doua bobine de 8 ohmi, deci ce ai vazut tu era probabil pt difuzorul cu bobinele in paralel. Daca de folosesc 2 asemenea woofere /incinta cu bobinele in serie, iar difuzoarele in paralel, se poate obtine o incinta pe 8 ohmi, care este capalila de un F3 la 33hz in doar 62L volum. In acest volum putine sunt difuzoarele de 8 inch care pot cobora atat de jos in frecventa, chiar la preturi de 3-4 ori mai mari... Folosind doua difuri/ incinta, deja ies cam 89db, care vor fi sporiti cu aportul BR. Ca si medie, intr-adevar acel Dayton Audio PK165-8 este putin cam sesnibil, insa se poate folosi intr-un pret bun Dayton PA130-8/PA165-8 , care a mai fost folosit ca medie in diverse proiecte de pe net. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 se poate obtine o incinta pe 8 ohmi, care este capalila de un F3 la 33hz in doar 62L volum. In acest volum putine sunt difuzoarele de 8 inch care pot cobora atat de jos in frecventa, chiar la preturi de 3-4 ori mai mari...da...faimosul F3,numai ca omul vrea sa faca boxe nu basisa va zic cam ce vad eu cand ma uit la parametrii...niste minisubwofere cu bas lenes (basoase, de bubuiala ,sau cum vreti) la care se incearca adaugarea unei medii pro...bafta la voicing parca sharky a ascultat un asemenea dif,era si la vanzare,ajunsese in incinta inchisa de cat de 'capabil' era pe bas icon_jookdaca Cumnatu considera ca asta e ce doreste,pretul e f bun Link spre comentariu
player4 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 se poate obtine o incinta pe 8 ohmi, care este capalila de un F3 la 33hz in doar 62L volum. In acest volum putine sunt difuzoarele de 8 inch care pot cobora atat de jos in frecventa, chiar la preturi de 3-4 ori mai mari...da...faimosul F3,numai ca omul vrea sa faca boxe nu basisa va zic cam ce vad eu cand ma uit la parametrii...niste minisubwofere cu bas lenes (basoase, de bubuiala ,sau cum vreti) la care se incearca adaugarea unei medii pro...bafta la voicing parca sharky a ascultat un asemenea dif,era si la vanzare,ajunsese in incinta inchisa de cat de 'capabil' era pe bas icon_jookdaca Cumnatu considera ca asta e ce doreste,pretul e f bunpoate ar fi mai bine sa-l lasam pe sharky sa-si dea cu parerea despre cum suna, daca tot a avut ocazia sa lucreze cu el, ca asa, din pix, si membrii forumului gospodinelor isi pot da cu parerea despre cum suna.Ca sa nu fiu inteles gresit, nu sunt dealerul dayton pe romania si nu insist ca aceste difuri sa fie folosite de catre initiatorul topicului. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 nu este asa din pix parametrii nu mint,dupa ei ai simulat si tu,dar e greu de crezut ca un dif de 8' poate cobori asa jos si sa aibe si controlunora le place asa,nu e ceva anormal,doar am crezut ca ar fi bine sa stie si de la cineva care nu agreeaza basul mai puturos,doar sa fie multe posibil sa ma insel,sa fiu o simpla gospodina care-si da cu parerea, sau poate nusper ca stii de gluma Link spre comentariu
player4 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 sper ca stii de gluma nu prea... uita-te sa vezi daca mai ai cauciucurile intregi la masina? o sa-i fie destul de greu sa se hotarasca, cu atat mai mult ca primeste sfaturi pertinente si indreptatite de la utilizatori cu experienta in incinte diy (nu ma includ aici) Link spre comentariu
CBI Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 hehe,nu mi-e frica ca tocmai ce am dat masina, am si interfon la scara deci e in siguranta si clantza de la usa sa nu fiu inteles gresit,la parametrii astia ma uit eu http://www.daytonaudio.com/media/resour ... -47084.pdf asa este ,l-am cam bagat in ceata,dar nici el nu a spus de la inceput cum si de unde,s-a mai castrat si bugetul...asta e Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 OK - am ajuns acasa. Difuzoarele DC160 pe care le am sunt varianta de 8 ohmi - deci ar merge cuplate cate 2 in parale pe fiecare boxa. Astfel ar fi un SPL decent. Pretul cerut este de 100euro pentru toate 4. Impreuna cu inaltele DC28FS ajungi la 140 euro pentru 2 tw si 4 basi. Mai ai nevoie doar de niste medii decente si esti in buget. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Daytonul de 8" mi se pare exclusiv pt joase. In inchisa suna mai ok ca in reflex unde bubuie prea tare si are basul prea puturos. Dar tine si de gusturi treaba. Link spre comentariu
player4 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Daytonul de 8" mi se pare exclusiv pt joase. In inchisa suna mai ok ca in reflex unde bubuie prea tare si are basul prea puturos. Dar tine si de gusturi treaba.ce volum avea incinta BR si cum era acordata? cu ce a fost amplificat difuzorul? oare aceste aspecte nu conteaza.....? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 30L, initial era reflex, dar am ajuns la concluzia ca e mai ok inchisa. Nu mai tin minte acordajele, nu era al meu proiectul.Nu e culmea definitiei acel difuzor, iar pus in reflex huruie prea tare. In inchisa e mult mai placut desi si acolo are unele neajunsuri. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Intrucat am construit incinte cu Dayton DC 160 si cu HIVI nu pot sa spun decat ca in loc de 2 DC 160 mai bine un HIVI M6 sau M8, M6 se preteaza la 2 cai, M8 la 3 cai. DC 160 are cursa mica si e cam lenes. Link spre comentariu
player4 Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Intrucat am construit incinte cu Dayton DC 160 si cu HIVI nu pot sa spun decat ca in loc de 2 DC 160 mai bine un HIVI M6 sau M8, M6 se preteaza la 2 cai, M8 la 3 cai. DC 160 are cursa mica si e cam lenes.Pai e si normal, intrucat folosind 2 DC160 pe incinta iesi cu aprox 7 db mai putin la limita x-max decat folosind 2 Hivi m8a, tot la limita x-max Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 Poate ca diferenta de pret ( aproape de 3 ori mai scump M8a-ul si dublu la pret M6a fata de DC160 ) are si ea un cuvand de spus, logic. Ma bucur sincer caci sunt in ceata, ma bucur ca se contureaza niste posibile alegeri si mai ales ca se defineste sunetul acelor difuri prin eprimari comparative ale diversilor useri. Dupa cum vad acum ce e in capul meu avem asa :Monacor SP-250P + MS-130 + DT-99 : pret ok dar am niste probleme cu ce zice lumea pe net despre coborarea basului .Nu am vazut pe net proiecte cu ele, n-am prea gasit reviewuri si deci ar fi o provocare dar poate si un esec... Singurele chestii care le-am gasit e ca nu coboara in bas ca altele in aceleasi sume ( fara sa dea lumea exemple concrete ) 2X Dayton SD215A-88 8" + PA130-8 + DC28F-8 1-1/8" : pret ok dar zice-se lenes si huruit2 X DC160 + DC28FS + o medie : ok ca si bani dar plecat din start cu reprosuri pe parte de bas. 2X Hi-vi M8a + PA130-8 + DC28F-8 1-1/8 : poate ca muzical una dintre cele mai bune solutii dar sumpicel basul. Asta cam iese din dinscutie din cauza banilor . Avem asadar in concluzie primele 3 variante din care doua aparent nu coboara cat trebuie iar cealalta coboara dar nu e f precis. Daca mai stam si ne mai uitam inca 5 luni o sa mai facem cateva sute de combinatii, dar eu cam pe astea le vad la acest moment si trebuie sa aleg ce am de gand sa accept, un bas mai huruit si mai imprecis, sau un bas mai precis dar nu si foarte jos...hmm... Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Uite, in imaginea de mai jos ai impedanta si parametrii TS masurati la DC160-8. Poate ajuta si asta: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum