Cumnatu Postat Septembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Ma disperaaaaaaaa !Ma inebuneste pozitionarea.Pt probe le-am pus in fata mea ( eu stand pe latura lunga a camerei, pe canapea - camera are 5.3m lungime ) la aprox 3 m in fata ( la 10 cm de peretele de vis-a-vis de mine ) si cu aprox 3 m intre ele orientate spre mine. Se aud f curat dar m-am pus la un moment dat intins pe canapea si am avut impresia ca intrat cineva cu un subwoofer in camera.E o rezonanta acolo incredebila ( buna la dance ). Acum ma chinui sa aflu pozitia lor in care sa se poata vedea si scena dar sa se si auda maxim de bine tinand cont de pozitia de ascultare si de reflexia undelor prin camera.Cand aveam 5.1 am rezolvat aceeasi problema ( cu basul ) simplu, am dat drumu la o melodie cu bas, am pus subwooferul in pozitia mea de vizionare filme si m-am plimbat prin camera si unde mi-a placut rezonanta acolo am asezat final subwooferul.La bas merge treaba dar nah, cand ai si mediile si inaltele in aceasi incinta e mai complicat, mult. Vre-un sfat ? Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 departe de pereti, ca nu le place, nici boxelor, nici tie. Apoi vezi cum faci sa nu ramai chiar deloc fara bas. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Dupa multe dar multe chinuri din cauza camerei si a modului ei incapatanat de a strica sunetul am reusit sa gasesc pozitia aproape perfecta. Mai pierd din detalii putin dar castig joase si ambient, am mutat toata mobila prin sufragerire, practic toata camera s-a transformat in camera de auditie, biblioteca acum ( candva intreaga ) s-a despartit in trei corpuri, canapeaua ( din 2 bucati ) in doua samd, totul pt a obtine sunetul cat mai bun din jucariile astea. Concluzia ?Jucariile astea chiar stiu sa cante, melodic, frumos. Chiar stiu sa coboare, destul de jos, evident nu ca un dif de 30 cm dar pt cat de mici sunt.. toata lumea care intra in casa intreaba unde e subwooferul. A fost greu pana m-am decis sa omor functionalitatea sufrageriei ca si spatiu de primit lume si pana am decis ca e casa mea si e pt mine. Probabil ca mare parte din usurinta deciziei e lipsa sotiei ( divort poveste lunga ) Da, simt nevoia de mai mult si mai jos ( dpdv frecvente ) si mai in fata ( dpdv medii ) si mai tare ( dpdv decibeli ) uneori dar rar. Clar se putea mai bine ( cred ) cu aceeasi suma de bani dar daca dimensiune redusa cauti, daca vrei incinte cat mai mici, acestea se aud INCREDIBIL pt dimensiunea lor. Incredibil de bine, inalte curate, melodioase, calde, poate putin infundate pe medii ( dar marea majoritateoricum taie mediile din egalizatoare, la astea nu e cazul ), incredibil de mult si de bine coboara .Nu rezista insa frecventele joase si la volum de betie. Sunt o incantare pt ureche.Sunt destul de convins ca la dimensiunea lor cu greu , foarte greu ( mult mai scump ) se poate mai bine. Singura dezamagire e vina mea, caci asa cum stiti, dimensiunea pt mine nu e o problema, loc am. Voi vrea a face niste standfloor latime maxima 30 cm adancime maxima 45 cm, inaltime , oricat, nu ma intereseza ( max 1.5 m :P ). Cautam bugete si apoi ne apucam de cumparaturi !Acum ca am gasit cea mai buna pozitie in aceasta camera de cosmar pot invita la auditii pe cine e interesat ! Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 A fost greu. Esti un norocos ca ai avut posibilitatea sa iti aranjezi camera cum vrei.Referitor la partea ca se putea mai bine cu banii astia sa stii ca te contrazic, aveai poate bas mai jos dar nu neaparat mai bun, iar de medii si inalte mai bune sincer ma indoiesc. Tocmai le-am mai comparat cu una si alta si in continuare uimesc.Pentru betii pune-le in colturile camerei. O sa ai si bas, pierzi la celelalte dar oricum nu mai conteaza. Incearca, nu vei regreta. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Inaltele imi par absolut superbe. Detaliu fara tztz. Maxim multumit de inalte.Mediile sunt curate dar ( acum nici nu am cu ce sa compar ) parca tot putin in spate. Poate ca asa suna astea cu membrana de aluminiu. Joasele, pentru cat de mici sunt jucariile astea, ireprosabile ( daca nu le pui in pozitii in camera unde se omoara complet basul iar camera mea are acest talent incat in 8 din 10 pozitii cred ca dispar 5-6db din spectrul de joase ).Cat despre "mai bine" probabil ca in 7 mil se gaseau SHuri care sa se auda apropiat dpdv melodic dar care , eventual cu un dif mai mare, sa tina la volum mai mare si sa tina si basul la volum mai mare.Dar asa cum era normal aceasta cautare de SH trebuia sa o fac inainte.Acum e tarziu.Oricum, cand voi prinde timp le voi finaliza dpdv estetic si probabil ca le voi pune la mom ala la vanzare ca si incinte. Intentionez sa fac ceva tower si e fff probabil ca pt diful de bas sa merg tot pe Hi-vi.Aceasta decizie o sa o pot lua dupa ce cu Overnight sensation ternimate dpdv estetic ma voi putea deplasa pe unu' pe la altu' la auditii cu incintele mele ca sa pot asculta comparativ timbrul altor difuri de bas. Timbrul OS este superb pe bas. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Octombrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Vaaaaaai, faceam azi treburi casnice ( mancare , spalat samd ) ascultand muzica si la un mom dat, ies pe balcon sa intind rufele... nu imi mai venea sa plec, e o rezonanta acolo... cred ca scade basul cu 10 Hz , deja ma gandesc daca oi avea woofer candva sa il pun pe balcon.. evident inebunind vecinii. Cred ca ma apuc sa proiectez in acad casa si apoi sa gandim un sistem de BR in forma si proportiile camerei + balcon, poate inventam portul BR perfect :P Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 A fost facut. http://www.electronichouse.com/slidesho ... y/4333/709 Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Dar-ar dracii, de cate ori ma "oftic" ca n-am luat ceva SH cu banii astia gasesc cate o melodie care ma da peste cap la cum se aude pe ele, in cazul asta Spitfire - Prodigy, nici nu stiam ca melodia asta are acele sunete in ea si coboara fff frumos.In 2-3 luni sper sa treaca personala criza sa ne apucam de urmatorul proiect, mai mare, mai ambitios ! Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 in cazul asta Spitfire - Prodigy :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum