[i_unit] Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 In schema, tw este legat inversat, de aceea vroiam sa-ti atrag atentia. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Destul de neobisnuit la valori filtru tweeter, lasa bobina asa si incearca 6,7 si 15 micro, redu atenuarea din L-pad. scoate cond paralel cu wooferul si leaga in faza dif. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 nu este neobisnuit,tweterul e de 19mm si are fs 2khz, o sa-l bubuie l-padul ii ridica putin impedanta si de acolo valorile asta e riscul cu proiectele de net,iar difuzoarele miniatura nu ajuta nici eleCumnatu s-a incapatanat si nu a vrut sa asculte de sfaturile noastre,din ce relateaza dupa primul contact totul a devenit experimente pe banii si nervii propriidoar cineva care se pricepe ii poate spune exact ce se intampla acolo,in rest doar ne dam cu parerea :(de vina pt basul greu si mult sunt si distorsiunile,nu prea e posibil sa redai plesneala de toba sau contrabasul cum trebuie cu 4"dupa acuma zis si sharky,sa nu fie chestie de perceptie,difurile cu con dur cam lasa impresia ca media de sus este clara,dar mai in spate si subtire Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Sa asteptam testarea dupa sfatul lui Ionut.Intr-adevar daca faza e gresita se aude totul cam infundat, desi la asa valori ochiometric pot sa garantez ca taierea e undeva la 3-4k, deci nu ar trebui sa afecteze mediil prea mult.E tare greu sa faci totul pe povesti, fara sa auzi/pui mana.Al doilea condensator mic creste impedanta pe care o vede filtru in zona de taiere si din ce am vazut in general creste Q-ul.Adica inainte de taiere apare o groapa, iar apoi in zona taierii apare varf, iar apoi incepe taierea propriuzisa.Probabil asta s-a dorit. Apar unele efecte nedorite in domeniul timp, dpdv al graficelor, sonic nu stiu ce influenta are. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Asa... am pus tw asa cum trebuiau puse, am incheiat si a doua boxa ( ieri comparasem doar una d-asta cu una sony ca sa aud diferentele ) si pot spune ca la dimensiunea lor suna incredibil. Foarte curat si natural sunetul pana in maxim, adica pana cand difurile nu mai pot duce fizic se pastreaza sunete indeajuns de curate incat sa nu deranjeze la ureche. Decibelic clar ca trebuie sa dai mai tare statia decat la difuri cu sensibilitate mai mare pt acelasi volum simtit normal dealtfel tinand cont de sensibilitate. Ca si timbru, pentru niste monitoare se aud foarte bine. Chiar foarte bine. Clar trebuie o statie mai cu muschi pt ele. Pt teste am folosit 2 CDuri cu Goran Bregovic, 1 Pink Floyd, niste Chris Rea si ceva Metallica. + niste teste THX. Foarte buna spatialitate, cel putin pe concertele lui Goran, te simti destul de ca pe scena. Acum ca sunt amandoua iese toba aia sparta chiar fff bine. Evident, contrabasul nu are cum sa iasa ca dintr-un dif mare si nici ca dintr-un dif la fel dar eventual de 2-3 ori mai scump. As spune ca sigur la banii astia se gasesc incinte care sa sune mai tare, eventual si cu ceva mai mult bas dar e destul de putin probabil sa gasesc incinte care sa sune asa placut, asa.. clar as spune. Da comparativ cu altele vocea este putin in spate dar apoi cand dai mai tare ramane suportabila, la sonyurile alea devenind zgarietoare pe creier. De exemplu ( redata din flac nu de pe youtube ) poate fi data la maxim din placa audio, la 80 % din statie si se aude clar si fara sa fie deranjanta pe B4n in timp ce pe sony devin deranjante frecventele cam de la 25 %. Una peste alta, normal ca sunt niste boxe mici ceea ce se simte cand e vorba de bas sub 60-70 Hz ( la ureche asa ) dar vroiam o oarecare fidelitate si sincer mi-au depasit asteptarile din acest punct de vedere. Mi-au complet spulberat asteptarile ( in sens pozitiv ) in ceea ce priveste comportamentul si curatenia in sunet la volum mare. Pt dimensiunea lor au un sunet foarte placut si destul de complet, pt pretul lor... nu stiu, fara sa ascult nu stiu ce se putea mai bine ( nu zic ca nu, departe de mine gandul dar pur si simplu nu stiu ) Ceva imi este clar, Hi-viurile cred ca sunt o foarte buna alegere pt bas si medii joase. Pt medii-inalte ( am impartit si eu mediile in 2 categorii ca n-am inspiratie acum ) trebuie alta natie de difuri. E greu sa dau o nota per total, tinand cont de toate aspectele pt ca nah, placa de sunet e modesta, statia e modesta, urechea e nu foarte educata si nu am comparatie decat cu acele sony. Dar cum nu am cum sa compar pe aceeasi palca si aceeasi statie sa zicem 2-3 tipuri de boxe in aceeasi gama de pret ma voi hazarda sa le dau, per total, pt niste monitoare, nota : 8. Nu dau 10 ca ar fi absurd fara comparatii cu altele, nu dau 9 caci parca doar parca vroiam vocea mai in fata. Poate m-am obisnuit eu prost cu sonyuri si alte prostii si imi pare acum vocea in spate. Imi cer scuze pentru lungimea postului, m-am culcat la 5 caci n-aveam somn asteptan dimineata sa pot face testele si m-am trezit la 8 cu cafeaua in dinti am facut filtrul iar de la 9.30 tot ascult ! OK, pasul urmator, statie, ce statie sa le iau sa le puna intr-o lumina buna ? LE : Pt auditie in camera de 15 mp e foarte ok dpdv decibelic. Evident, pe partea de joase, cand ai ceva ce vrei sa dai tare si vrei sa simti basul trebuie niste difuri mai mari. Poate cine stie, peste ceva timp gasesc o solutie pe 3 cai din care aceste 2 difuri sa fie mediile si inaltele, sa aducem o completare pe parte de bas jos.. poate candva. Tot ascultand, foarte foarte multumit de voce si de inalte cat de curate se pastreaza la volum mare. . Deci din una s-au nascult doua intrebari :P : 1. Ce statie credeti voi cei cu mult mai multa experienta ( SH ) ca s-ar pupa cu ele ? 2. Cam care ar fi un dif care sa preia cu succes joasele ( nu as sari de 20 cm ) ( evident schimbam incinta si filtrele dar nu-i bai ) . Tin sa va multumesc tuturor pentru orice si fiecare interventie, sincer si mult ! Link spre comentariu
Cumnatu Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Am mai tot ascultat diverse muzici si sunt socat de cat de frumos suna pe urmatoarele 2 ( chiar si pe youtube unde calitatea evident e slaba ) :http://www.youtube.com/watch?v=6-PLtIeRyB8&list=PL3CA5C2F82AD8D9AC si Pentru o camera de 15 mp, daca ar aparea ceva suplinire pe basii josi... pe masura ce descopar melodii ma tot sochez cum suna. Daca e cineva curios sa le asculte chiar va rog sa imi faceti o vizita, eventual sa ma anuntati pe ce anume melodii sa facem teste ca sa puteti voi compara cu ce aveti acasa si sa aflu si eu dpdv comparativ cum sunt. Da, o sa fie diferente de statie samd dar o idee cred eu ce sa face. Eu sunt foarte foarte multumit de naturaletea si curatenia din sunet si de comportamentul mediilor si a inaltelor la volume mari, neobositoare, curate. Hai ca v-am disperat, daca mai o lalai mult imi iau si un warn ceva :P Nah, sunt incantat ca un copil, de zeci ( da zeci ) de ani speram sa ascult muzica care sa nu ma zgarie pe creier. Multumiri din nou pentru ajutor si pentru intelegere ! Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Ma bucur ca iti plac, ma bucur ca ai rezolvat cu tweeterul.Cine le-a ascultat a fost la randul sau uimit de cum suna. Nu au dreptul sa sune asa, nu la marimea si pretul lor.Daca vrei bas mai mult poti sa incerci sa schimbi boxa mai tarziu cu una cu HIVI M6.Dar alta distractie, alti bani, alt timp pierdut.Mai lasa-le sa cante vreo doua saptamani si sa vezi ca isi da drumul mai bine diful de bas. Stiu ca ti se pare ca nu are de unde dar asa e.Ca amplifuri, sa nu razi, am ascultat si eu si amicii care avem boxele cam vreo 20 de amplifuri combinate cu ele si cel mai fain au sunat cu Grundig V4200 MKII. Atat de bine se potrivesc ca am cumparat pana acum vreo 4 bucati de pe Okazii, unul e de rezerva. Fain introul orchestral de la Michael Bubble, are scala pe Overnighturi. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Referitor la intrebarea 2. Ce sa pui pe bas, si sa pastrezi difurile astea, nu stiu o solutie simpla. Daca pui un bas, trebuie reproiectat intreg filtrul. Boxa pe 3 cai, filtru greut. Nu am vazut nici un proiect pe 3 cai si cu astea doua pe medii si inalte.Poate merita incercat ceva cu Dayton RS-225. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Eu n-as pune nimic pe bas.PAstreaza proiectul asa cum e.DAca vrei cu mai mult bas si presiune mai mare fa altceva.Alegi o medie dedicata, un tweeter mai breaz, un bas dedicat scopului.Altfel bati pasul pe loc si pierzi bani. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Corect Sharky, oricum e mai interesant un nou priect, nah, mai vezi ce iese si din alte difuri. Poate la anul, functie de fonduri. Acum ascult la maxim Goran Bregovic - Death ( flac ) si ma sochez din nou pentru oare a cata oara !Tare mi-ar place sa am cu ce compara in gama lor de pret. Sunt asa convins ca un SH in banii astia acoperea si mai bine sunetele joase mai ales la volum maricel dar aceasta curatenie in sunet eu n-am mai auzit-o ( nu la mine in casa ).Oricum, imi este clar, candva o sa fac ceva pe 3 cai eventual foarte putin mai puternice dar cu un dif de 20 cm ( poate chiar mai maricel ), cand imi voi permite insa clar vreau minim aceasta curatenie in sunet. Nu vreau bubuiala, adica nah, sunt momente cand o vreau si pe aia dar sa fie curata. Evident, cea mai scumpa pretentie :PObuzel de unde naiba sa testez eu un amplif d-ala cand nu e nici unul pe okazii macar ? Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 cand ai o incinta cu filtru facut calumea, fara varfuri, fara goluri, fara rezonante care zburda libere sunetul este curat si pe difuzoare ieftine de calitate decenta.DAca filtrul nu este bine construit sunetul este infect. Sunt convins ca si acele sony-uri pot fi facute cu medie care sa nu zgaraie. Probabil nu vor atinge ele culmile fidelitatii, dar tot cred ca se pot aduce la un nivel mai sus.Banuiesc ca filtrele din ele sunt aproape inexistente.Din pacate nu tot ce zboara se mananca. Pe langa filtre proiectate bine mai exista destule exemple aiurea in tramvai si oameni care vorbesc prostii fie din lipsa de ocupatie fie in diverse interese. Nu te lua niciodata dupa povestil oamenilor pe care nu ii cunosti bine si nu ati participat impreuna la o auditie unde sa te convingi ca esti pe aceeasi lungime de unda.De aceea o chestie e clara, incearca sa asculti ceva asemanator, daca nu indentic cu ceea ce vrei sa contrstuiesti. Testeaza cat poti de mult sculele altora, fa-ti o idee despre ceea ce poti obtine si apoi arunca-te la o investitie.Altfel posibil sa te frigi la buzunar in special la proiecte mai elaborate. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Septembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Bun, asa cum va spuneam filtrele le facusem in aer lipind practic picioarele componentelor. Acum as vrea sa le fac pe placa si apare intrebarea, ce fir sa folosesc, cat de gros ? Preferabil litat sau merge si cablu FY pt instalatii de 0.5 ?Apoi, firele din incinta respectiv din afara incintei pana la statie, cat de groase e bine sa fie ? ( distanta de la statie la incinte undeva la 2-3m poate mai mica, nu m-am hotarat inca cum o sa le pun in camera )Am cautat aceste informatii pe forum insa sunt atat de mule subiecte deschise cu titlul filtru sau cabluri ca te pierzi in ele. Multumiri pt ajutor ! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 coneziuni scurte, cu sarma de la 0.5 in sus. Litat ca e mai usor de lucrat.Daca afara ai doar 2-3m merge fara probleme si un cablu de 1.5mp. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Eu la filtre prefer sa lipesc componenta de componenta. Fara fire. Iei o bucata de parchet laminat de ex, o tai la marime, dai gauri pe unde sa iti treaca componentele si le cositoresti direct, nu mai e nevoie de cablu, nu sunt pierderi, etc. Componentele le prind cu zip tie,nu stiu cum se numesc in romaneste. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Septembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Pfff cata diferenta face un pumn de izolatie !Din lipsa de altceva ( mi-e lene sa ma duc pana la magazinele de constructii de la periferie ) am folosit vata.Am pus doar intr-o incinta ca sa simt diferenta.Am pus puuutin cam mult, o sa mai scot un sfert din cat am pus.Pozitionata jos, in spatele wooferului asa cum sta ea gravitational ( din ce am citit pe la alta lume care a facut proiectul, ei au folosit inre 1 si 2 pumni de material dar nah, depinde densitatea materialului, depinde cata laba are omul, depinde cat de presat pui materialul cand il masori in palma samd ) .Problema ceva daca e vata ?Trebuie alt material ?Parerea mea e ca nu caci nah, atata timp cat simt diferenta si a adus mediile in fata inseamna ca isi face treaba.Dar intreb oamenii mai cultivati ca mine, gresesc ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum