Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte fullrange cu pretentii de hi-fi

Cumnatu

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cumnatu

55

• ahegyes

27

• CBI

26

• Yoshiro

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

AM avut putin timp ieri, am facut gaurile dar oricat m-am chinuit nu am reusit sa fac frezarea fara sa am masina speciala si parca n-as cumpara una la cat costa. E vre-un binevoitor dispus sa ma ajute sa trec pe la el sa imi faca si mie frezarea ?Vin cu placile insemnate tot , cred ca e treaba de 2-3 minute.Evident contra cost ! Dar nu contra 3 mil cat e cea mai ieftina masina de frezat :jytuiyu

Link spre comentariu

Pot sa te ajut, nu e treaba de 2-3 min, poti vedea in 2-3 min care e procedura si ti le faci singur. (pentru mai mare satisfactie :da ).Deci asigur suport logistit dar sa ai salopetele tale , se face praf mult..0723671033 si stabilim detalii.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Nu am mai facut absolut nimic la ele, nah, vreme frumoasa, concedii, iesiri.Chiar azi m-am incordat asa si am incercat sa ii dau eu santz cu mainile aproape goale, am reusit eu ceva ceva dar dupa cum arata o sa fie de bibilit la fineturi.Ma gandesc daca sa iau alte placi frontale si sa profit de bunavointa lui Adrian Lucian sau sa le bibilesc. Oricum, ii multumesc, chiar si daca nu voi trece pe la el !

Link spre comentariu

Mda, am terminat ingroparea difurilor in material.Din pacate facute cu mana, fara scule, evident ca au iesit nu perfecte in jurul difurilor santurile.post-29513-139829673639_thumb.jpgClar nu voi finisa aceste incinte in nici un fel, voi lua alte foi de MDF si dupa ce cu bunavointa colegilor de forum le vom freza cum trebuie, o sa le finisez pe acelea. Insa, lasand aspectul la o parte voi purcede la finalizarea lor dpdv functional. Am facut si sapaturile pe spatele wooferului post-29513-139829673622_thumb.jpgastfel incat sa aiba pe unde sa iasa undele de pe spatele membranei ( fiind MDFul gros acoperea tot spatele membranei ).Acum am o problema, oricum as calcula, evident nu stiu cum, nu stiu ce diametru trebuie sa aiba portul. Exprimarea lor este "using a 1-3/8" diameter port" adica 1 inch + 3/8 din 1 inch ? Asta ar insemna 3.49 cm si imi pare am mic sincer. Intreb asta ca maine as vrea sa iau teava si sa o montez si daca nu azi, cel tarziu maine sa fac si filtrele astfel incat maine seara sa pot face o proba. Stiu ca o sa radeti de mine, stiu ca arata urat manopera, dpdv tehnic e ok , estetic e muci. Voi face alte incinte dar nu mai am rabdare acum, daca tot sunt gaurile date, daca oricum filtrele raman un bun facut, as cam vrea maine poimain sa le probez. Multumesc pt lamuririle cu privire la portul de reflex !

Link spre comentariu

Acum am o problema, oricum as calcula, evident nu stiu cum, nu stiu ce diametru trebuie sa aiba portul. Exprimarea lor este "using a 1-3/8" diameter port" adica 1 inch + 3/8 din 1 inch ? Asta ar insemna 3.49 cm si imi pare am mic sincer.

Nu e de mirare odata ce si diametrul difuzorului e mic.
Link spre comentariu

Mda, dupa ce am facut incintele, inainte sa le lipesc, avand indeajuns de multe suruburi incat sa stea pt proba f bine si asa, am facut proba.

Am facut filtrele in aer, nu m-am chinuit sa le pun pe placa pt ca.. n-am placa si nu am de unde sa iau la ora asta plus ca imi mai trebuie lipici , soricei etc.

Am facut proba pe un calculator cu o placa de sunet ( nu stiu de care ) putin peste medie, statie Philips fa650/00r comparativ cu doua boxe Sony ss-l100v.

Plecand din start de la ideea ca acele Sony NU imi place cum se aud, foarte zgomotoase, foarte murdare, dupa urechea mea iata conluziile in cea ce priveste sunetul de la Overnight Sensation.

Pro :

- bas destul de jos si destul chiar ciudat de mult tinand cont de dimensiunea difuzoarelor. Timbru de bas jos cald , frumos. Cand zic mult bas, e mult, daca pe Sonyurile de mai sus, trebuia totul tinut la maxim pe bas ca sa se simta, pe HiVi B4N am dat basul la 0 de peste tot si era mai mult decat ok.

- inalte curate dar .. cum sa zic, date incet. Practic a trebuit sa dau inaltele mai tare ca sa le si aud satisfacator. Wooferul ala e un mic animal, la maxim cat tine el iti face freza, literalmente.

Contra :

- slab de tot spectrul mediilor. Slab adica incet, curat el dar incet, rau. Pt prima oara in viata a trebuit sa dau din egalizator mai multa medie si tot nu sunt multumit. Daca pe Sony ai impresia ca se urca mediile pe tine, pe B4n zici ca e cantaretul undeva in spatele scenei si canta pe voce fara amplificare. El si intreaga gama de frecvente de e pe langa si mai ales deasupra vocii.

- Imi pare ca lipseste o intreaga gama de sunete. Ciudat diful reprezinta mai bine contrabasul decat toba. Cautam acel sunet de toba cum se aude de exemplu pe

. Nu ma omor dupa tipul asta de muzica dar dupa tipul ala de toba, da. Melodie ce se aude ff bine si frumos la casti Pioneer SE-M390.

- SLP mic, clar trebuie statie cu muschi ca sa le miste ( asta stiam din start )

Daca la Sonyurile alea sunetul e murdar, imprecis si galagios , la B4n e extrema cealalta, domol, non violent, non punch, indiferent de volum, se aud foarte cald, foarte calm, prea calm, lipsesc mediile si credeti-ma e prima data in viata cand aud o boxa la care lipsesc mediile, ele fiind teoretic cel mai usor de reprodus. Corect, f greu de reprodus curat, dar usor de reprodus murdar. Ei bine difurile astea le reproduc curat dar f incet volumetric.

Am respectat filtrul original, totul este ca la carte dpdv functional chiar daca estetic este inca la standardul cutie cu difuzoare.

Acum intreabarea e, sa conteze ATAT de mult statia ? Atat de mult incat sa nu le bag la vanzare ?

Am dat totusi undeva la 150 euro pe ele si da, stiam din start ca n-o sa fie mare volum ( aici n-am o problema ) dar ma socheaza lipsa de medii-inalte. Mediile joase sunt.

Concluzie : bas impresionant cat si placut pt dimensiunea difului, medii curate dar fff putine si chiar o lipsa de anumite frecvente, inalte foarte curate si placute, SPL mic.

Ce ma fac ?

Link spre comentariu

Ma indoiesca ca e de la statie. Nu s-ar fi auzit si pe sony mediile.Ce schema de filtru ai folosit? (poate ca ai prezentat-o dar nu am urmarit topicul decat de departe si nu pot sta sa caut in cele 12 pagini.)Incearca un lucru, lasa wooferul pe direct. Apar mediile (probabil o sa te omoare break-up-ul)? Daca tot mort ramane, e cam naspa. ASta e, difuzoarele se iau pe ascultate (ma rog, daca stii ce sa asculti), nu dupa grafice.

Link spre comentariu

Atenuarea nu e mare. Dar nici spl-ul. Eu as zice ca cu un 82dB tot ramai. Dar astea nu prea ajunge pt niste medii care sa sune tare.Nu am ascultat aceste difuzoare, dar probabil e o treaba de perceptie, nu doar de presiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări