ahegyes Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Da 100$ - dar dupa cum arata graficul ala de SPL - urla mediile si inaltele de iti vine sa faci sepucu. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 27, 2013 Autor Partajează Postat Martie 27, 2013 Update : avem placile debitate din MDF de 18, au venit si componentele pentru filtre ( Multumesc Shambala ! ) probabil in 3 saptamani vin difurile, timp destul sa fac incintele si sa le dau un aspect cat de cat. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 Am terminat dpdv structural 1 incinta.Doar 30 holdsuruburi per incinta. N-a taiat perfect ala foile si voi avea de finisat pe ici pe colo dpdv estetic exterior dar in mare se inchide ok.Am o pana de jumatate de milimetru care trebuie sa o finisez dpdv tehnic si in rest strict dpdv estetic exterior ( rotunjire colturi samd )Suruburile le-am ingropat. Nu egal, adica unul mai putin ingropat, altul mai mult, cum am putut ca e mare bormasina si greu de facut 2 gropite cu aceeasi dimensiune si am pierdut si distantierul ei. Inca n-am dat cu aracet, am vrut sa vad daca se imbina ok foile.Intrebare : cand o fi de chituit si de finisat, gaurile de la florile suruburilor trebuie sa fie relativ mari sau pot fi si mici ? Adica prinde chitul daca de exemplu floarea surubului este ingropata doar 1 mm ? Oricum o sa le desfac pt a le lipii si atunci pot sa maresc adancimea gaurii pt floare. Multumesc ! Link spre comentariu
Toader Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Prinde.Depinde si de chit, cred, dar la mine a prins. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 o cutie dinasta de 5 litri o faceai numai din prese ,6 erau suficienteacum,merge si cu suruburi,dar cred ca ai bagat mai multe decat era necesarsi 18mm este cam mult,mergeau facute si din material ceva mai subtire ca vor sa iesi grele si bloncoase pt niste satelitibaga putin in jos suruburile,sa ramana minim 1mm chiar spre 2mm loc deasupra capului,ca nu prinde chitul,o sa sara cand smirgheluiesti daca il bagi la rasin a doua poza,nu ai facut bine,trebuie sa mai pilesti cumva din placa din interior,cea dinspre coltul din dreapta pozei pt ca ai placa din stanga iesita inafara si nu ai cum sa iei cu freza de urmarit,decat sa incarci cu chit,dar nu-ti recomand Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 Stiu ca nu pica toate perfect, d-aia am zis ca n-au fost taiate f bine. E bina ca nu am gauri de lumina, e taiat macar drept.O sa o desfac acum ca am vazut cum se pupa sa o corectez.Am folosit mdf de 18 pt ca nu am prese si e cam 90 ron o presa, imi trebuiau mai multe iar in MDFul de 12 ar fi fost f greu cu suruburile incat sa nu crape.Nu ma deranjeaza ca ocupa ceva mai mult volum exterior, nu e asa mare diferenta totusi dpdv volum exterior ocupat. Nu sunt finale pozele de mai sus dpdv tehnic, nici pe departe dar le-am pus tocmai sa vad daca in afara de ce stiam eu va mai sare ceva in ochi. Deci minim 2 mm la capul surubului, multumesc ! Link spre comentariu
CBI Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 presele de lemn sunt cam 15-20 lei la hipermarchet,poti gasi si la 30 perechea uneori merg si alea ieftine ca nu tragi in fiecare zi de ele prese-tamplarie gasesti si cu 10 lei din targ daca cauti,mai ales in Vitan cei 2mm sunt de ajuns,da in mdf de 12 holtsurub de 2mm grosime cu pregaurire,merge ca uns,sau direct din prese (6 maxim 8 pt cutii pana in 10-15l).Daca te misti incet poti baga cate un surub la fiecare colt sa nu alunece placile dupa ce le dai cu aracet si apoi le scoti(nu le strangi pana jos) nici eu nu sunt tamplar/ montator de meserie,dar dupa un timp parca ai vrea sa mai simplifici din munca/timp fara rost si iti vin idei bafta Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 Dap, de prese ma uitasem la practiker si nah, se aduna. Acum n-am o problema sa muncesc la ele, am terminat-o si pe a doua dpdv mecanic. Urmeaza zilele urmatoare chinul finisarii.M-am gandit si eu la 12 si surub subtire dar burghiu de 1.5 gasesti greu bun sa nu se rupa + ca n-am masa de lucru, ceva sa tina foaia fixa cand dau gaura ( motiv pt care burghiele subtiri se rup ) .Ai dreptate perfecta in ceea ce spui, e bine ca ramane postul informativ pt altii.Eu asta am avut cu asta m-am descurcat.Am preferat sa muncesc putin mai mult sa nu dau banii pe prese. Si de fapt nici n-am muncit mult, cam 1 ora per incinta.Probabil ca finisajul imi va lua mult mai mult timp in definitiv pana acum am realizat niste cutii si atat. De acum incepe migaleala. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Spor la treaba.Cum le finisezi? Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 29, 2013 Autor Partajează Postat Martie 29, 2013 Pai ma apuc acum sa indrept foile care dau diferente. Apoi o sa incerc o rotunjire de colturi si muchii.Apoi chit, smirghel, spray culoare, lac, smirghel, lac, smirghel, lac. Fiind micute pot da mai multe maini de lac fara un consum mare de material. La culoare nu m-am hotarat inca. Link spre comentariu
Vizitator obuzel Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 De ce nu furniruiesti?E mai ieftin si mai simplu. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Martie 29, 2013 Autor Partajează Postat Martie 29, 2013 Pentru ca nu imi place. Chestie de gusturi. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Aprilie 3, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Astazi e posibil sa am timp sa fac filtrele. Intreb si eu ca proasta, este vre-o diferenta calitativa daca montez componentele pe placa de circuite ( nu stiu daca asta e denumirea cea buna ) versus pe placaj simplu ? Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Nu este diferenta, insa daca bobinele ies mari este bine sa faci filtru pe o placa de parchet pt ca ca este mai rezistent, Placaju imprimat (placa de circuite) se mai sparge la socuri. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Mi-au venit difurile. Fara surprize, in tipla. Doamne ce mici sunt, incredibil de mici :P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum