Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte fullrange cu pretentii de hi-fi

Cumnatu

Postări Recomandate

Cumnate, ce garantie ai ca la banii de care dispui vei ocoli ceea ce nu-ti place la incintele din comert? De ce nu te orientezi catre ceva SH, cu banii de care dispui? .

Nu am garantii, pentru asta exista acest topic, experienta voastra este singura unealta care o pot folosi pt a ocoli ce nu imi place la cele din comert. SH nu din motive destul de simple : nu as sti sa fac mare diferente pt ca nu am experienta. Difurile pot fi reparate si nu intr-un mod perfect si in general nah, difurile imbatranesc. Plus ca nu "dispun" de bani gramada. In nenorocita asta de criza produc cam 25 mil / luna ( din care 7 se duc pe pensia alimentara a fiica-mii ) . Imi este ff greu sa disloc 20 mil, matematic nici nu am de unde insa pe parcursul mai multor luni vreau sa o fac. Stiu ca o sa fie greu dar tanjesc dupa muzica de vre-o 30 de ani. Rup luna asta 2-3 pt materiale de constructie si ma apuc incet incet f f incet sa le fac ( tinand cont ca imi lipsesc multicele unelte pt constructie, unelte care ar grabi procesul ). Apoi comand difurile pt o incinta, alta luna filtrele si tot asa. Stiu, poate ca e amuzant, poate ca e trist dar aia e. Are dreptate @emola, este de ajuns. Din punctul meu de vedere, cu multumiri, se poate inchide topicul. Dupa ce ma voi hotara voi face un topic cu nume concret ( exemplu : incinte cu xxx si yyy pt casa ) unde vom vedea evolutie si vom discuta litraje si filtre, strict si nominal pentru respectivele difuri. Sau se poate continua aici, cum credeti voi ca e mai bine.LE : Incercati va rog sa va contrati putin mai necombatant, mai politicos ! Multumesc pentur tot, ma ajuta !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cumnatu

55

• ahegyes

27

• CBI

26

• Yoshiro

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E final, ii stiu avantajele, ii stiu dezavantajele. https://sites.google.com/site/undefinit ... sensations e proiectul.

Va spun si logica, e simpla.

La sumele initiale ar fi trebuit sa astept 2-3 luni pline pana cand financiar puteam sa le termin si inca erau multe nemultumiri.

Asta il pot face in cursul unei luni.

Cea mai mare amanare e termenul de livrare al difurilor ( vre-o 30 de zile mi s-a spus, n-am dat comanda inca, luni o voi face )

Intre timp am timp sa fac incintele, sa le bibilesc, sa ma hotaresc la finisaj, sa imi vina filtrele.

Vor fi perfecte, cel putin un timp tinand cont ca acum nu am nimic.

Dupa ce nu vor mai fi de ajuns voi face altceva ( am atatea si atatea recomandari ale voastre mai sus ) si ii le voi da fiica-mii.

Multe multumiri pentru consiliere !

Link spre comentariu

Sper ca glumesti. Dupa ce ai vrut proiect cu 3 cai si dif de 12" pe bas, iar eu am zis ca ok, 3 cai dar 7" e suficient pe bas - tu ai tinut-o mortis ca cel putin 2x8" pe bas. Acuma vii si ne spui ca faci niste monitoare pe 2 cai cu dif de 5" ???!!! Come on.....chiar vorbesti serios !!!!

Link spre comentariu

hivi b4n este de 4" :rade: este tare nehotarat,asta esteeu insa daca as avea nevoie de ceva boxe rapid sa cante de plictiseala as cauta niste bookshelfuri sh pe okazii etc,la maxim 100e se gasesc destule bune,dar nah,fiecare face ce doreste cu banii propriisi diy-ul asta are un farmec,dar parca trebuie totusi sa si merite munca..

Link spre comentariu

Aveti perfecta dreptate, comparativ cu ce s-a discutat pana acum este o gluma.Insa este o gluma realizabil rapid si pe viitor vor putea fi inglobate intr-un viitor 5.1.Nah trebuie si ala sa existe. Cred ca ar putea constituii in mod ok satelitii spate.Mi-a luat 10 pagini de exemple si amaraciune sa realizez ca aproape nimic ce se merita a se face fullrange pt stero muzical nu o sa reusesc dpdv financiar mai devreme de 3 luni. Normal ca ma deranjeaza mai ales pe mine dar asta e realitatea. Insa in ideea ca vor devenii sateliti e ok, incep cu ce e mai ieftin, continui cu ce e mai scump avand cat de cat la ce sa ascult intre timp. As asculta acum un Sanitarium de ma mananca pielea pe mine iar la casti ( si alea cele mai ieftine ) ei bine nu e acelasi lucru.

Link spre comentariu

Fa o pereche de Overnight Sensation de a lui Paul Carmody.https://sites.google.com/site/undefinit ... sensationsSunt cele mai construite boxe din State si cu siguranta cele alese de cei care fac primii pasi. Si eu am inceput cu ele. La cererea prietenilor care le-au ascultat am mai facut 4 perechi ulterior.Avantaje:- mici, 5,5 litri- ieftine, iesi cu totul, difuzoare, filtre, cutii, pana la 800-900 de lei perechea- suna mult mai mare decat au dreptul, ti-am amintit ca am facut revelionul cu ele in 100mp- au bas mai mult decat multe incinte pe trei cai din comert sau second, chiar si cu difuri de 8-10",

:ras: Se zice ca America e tara tuturior posibilitatilor dar nici chiar asa.Cum v-ati distrat de revelion? :ras: Fii serios, alea suna ca niste boxe mici de calculator...
Link spre comentariu

SH iesi muuult mai ieftin ca si calitate si nr de cai.

Nr. de cai...??? 6 cai maxim, 2 minim, dupa cum se poate vedea la TV :rade: In ceea ce priveste o constructie DIY, din experienta pot spune ca, la inceput, aproape jumatate din satisfactie este tocmai finalizarea proiectului, in conditiile in care majoritatea se multumesc sa dea bani pe tot felul de vintage-uri "expirate" si fara vreo garantie ca acum mai suna cum si-au propus proiectantii!
Link spre comentariu

chef in 100mp din chistoacele alea?Nu sunt adeptul muzicii care iti sparge urechea, dar cu alea doar la o petrecere de pensionari faci fata.Legat de SH nu te obliga nimeni sa cumperi inainte sa probezi. Iar aici o proba e edificatoare, nu ca in cazul in care cumperi componente, tai lemne si intr-o luna de munca vezi rezultatul final.

Link spre comentariu

mda... Ar fi bine sa ai multi bani pe card ca sa-ti poti alimenta de multe ori masina, intrucat drumurile pe care ai sa le faci ascultand boxe SH de la diferiti vanzatori de prin toata tara o sa-ti cam epuizeze resursele financiare si ai sa ajungi la concluzia, intr-un final, ca ai cheltuit de XYZ mai multi bani decat pe proiecte bine documentate. In plus, in mai toate incintele SH mai vechi sau "vintage" ai sanse sa gasesti surround-uri de spuma si membrane de carton expuse diferitelor medii cu mai multa sa mai putin umiditate/fum de tigara.Totusi, ca sa nu faca AVC unii postaci, exista si solutii SH mai "contemporane", insa trebuie sa fii atent la aceste oportunitati!

Link spre comentariu

pai la acelea ne referim si noi,de dupa '90,Tannoy,Mission etc,nu copturile alea de cand era tata fecior, palide de la decolorare si cu cutiile crapatesi bineinteles,cu plata numai dupa o inspectie atentatinand cont ca e din capitala ,sunt destule astfel de ocazii acum cu internetul...numai ca daca are de gand sa faca tzshpe bucati sa le puna in multicanal..atunci oricum topicul asta e degeaba

Link spre comentariu

pai la acelea ne referim si noi,de dupa '90,Tannoy,Mission etc,nu copturile alea de cand era tata fecior, palide de la decolorare si cu cutiile crapate

Daca vorbim de surrund de "foam" si membrana de carton, eu unul nu as avea certitudinea ca acele difuzozare corespund parametrilor, chiar daca ar fi din incinte produse in anul 2000, exceptie facand situatia in care as fii sigur ca au fost folosite intr-un mediu fara umiditate/ fum / schimbari bruste de temperatura care sa duca la condens
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări