Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte fullrange cu pretentii de hi-fi

Cumnatu

Postări Recomandate

Salutari ! Vreau sa imi fac doua incinte pentru muzica ( metallica, enigma, vaya con dios , deci cam toate genurile ) la care sa se auda curat, cald dar nu moale, inaltele sa fie precise dar nu tztzaite, neobositoare insa cristaline, vocile cat mai realiste, toba mare sau basul scurt dar si jos, deci una peste alta pretentii mari buget mic. As putea sa investesc cam 1000 ron / incinta in difuri si filtre. Materialele de constructie nu intra in suma asta, cu ele ma voi descurca separat. Camera de auditie este de 16 mp. Volumul in 90 % din timp probabil ca f putin peste cel conversational ( specific pt ca mi-ar place sa se auda toate sunetele si la volum mic ) si f rar dat cat tin boxele, in acele momente de nebunie. Am citit pe forum si mi-au placut diverse proiecte ( printre care viewtopic.php?f=4&t=85999 ) . Am vorbit apoi cu CBI ( si ii multumesc mult pentru consiliere ) si una peste alta mi-a recomandat sa merg pe una din variantele : Monacor, Ciare, Tangband, Beyma, Vifa. Buba este ca toate aceste marci cu inspe mii de difuri si nu stiu cum s-ar pupa unele cu altele. Nu ma intereseaza ce volum o sa aiba incintele, nu conteaza cat de dificile sunt de facut dpdv structural, nu tin mortis nici la sealed nici la BR sau la orice alt concept. Voi lucra cu MDF sau poate chiar HDF, n-am o problema daca incintele vor avea 100 kg si nici daca vor fi cat frigiderul, spatiu este ( camera de auditie e goala, are doar un fotoliu un laptop si un tv ) Filtrele vor fi facute dupa ce termin incintele de unul dintre putinii oameni de pe forum care stiu sa le faca cum trebuie, mers cu incinta la el, facute filtrele, masurat finalizat, platit, multumit si aia e. Ca vor fi pe 3 cai sau pe doua cai... tind sa cred ca pe trei cai ar acoperii mai bine banda de frecvente dar daca unul dintre voi recomanda o combinatie doua cai si se gasesc alti useri care sa cunoasca si sa isi arate increderea fata de respectiva recomandare, n-am o problema. Am nevoie de ajutorul vostru pentur alegerea difurilor. Imi este practic imposibil sa fac auditii in conditiile in care sunt atatea si atatea zeci de combinatii si de aceea apelez la voi care cu siguranta ati auzit macar o parte mica dintre ele. Graba n-ar fi intrucat nu am banutii gramada dar daca as avea alese difurile as putea sa ma apuc de incinta pe baza specificatiilor lor si pana as lua difurile incinta ar fi gata. Astept recomandari din ce ati auzit voi si v-a impresionat pozitiv si s-ar incadra in banutii astia. Sper ca pentru prima data in casa sa ascult si eu muzica si nu zgomot, chiar si la volum maricel. Multumesc foarte mult !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cumnatu

55

• ahegyes

27

• CBI

26

• Yoshiro

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vrei cam multe cu bani putini.

In conditiile aste - solutia ar fi piese cat mai putine si de calitate. In idee asta 2 cai ar fi solutia. As avea si un proiect care sa ti-l recomand:

http://www.diy-audio.ro/boxe/imago-stan ... 2-cai.html

Difuzoarele si piesele de filtru nu cred ca ies din 1000lei - dar nici nu depasesc cu mult bugetul (daca bugetul e de 2000lei pentru ambele boxe atunci esti in buget si mai si raman bani).

Varianta pe 3 cai ar fi asta:

http://www.diy-audio.ro/boxe/imago-v-st ... 3-cai.html

In 2000lei intra si varianta pe 3 cai.

Succes.

Link spre comentariu

bugetul este de 2000 ,deci ar ramane minim 15 pt difuri,se poate incadra la fix in ceva pe 3 caidar din ce am inteles ii trebuie ceva mai solid si cu sunet clar,prezent,nu e ce trebuie un singur 7"

Link spre comentariu

Mai mare de 2 x 7" in 16mp - succes !!!Adica succes cu bubuielile !Da - daca bugetul e de 2000lei - varianta pe 3 cai prezentata de mine e la fix. Difuzoarele costa undeva la 300euro + piesele din filtru undeva la 100-150 euro. 450euro e fix 2000lei.

Link spre comentariu

pai 2x7 sau unul de 10' e tot cam acolobubuiala vine si de la difuzoare/incinta,depinde ce aleginu bubuie nici 12 daca nu are fs enorm de mic si volum cat sifonierul :rade:problema e ca un 10' bun se duce cam in 4.5-5 mil si trebuie gasit alte variante pe medii inalte(adica undeva la 1,5-2 mil pe buc)

Link spre comentariu

Pai parca vrea sa coboare bine boxa - nu vrea 12" sa faca galagie. Daca pui un 12" cu fs de 50hz si in cutie de 40L - clar - nu bubuie - dar nici nu coboara in frecventa.Cand am zis 2x7" - m-am referit cate un 7" pe boxa.

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic,Cumnatu nu pare a fi audiofilplus ca si eu tot in 16mp stau si stii parerea mea despre ''boxele'' cu 7'' .. icon_toilet 12' nu este pt oricine,dar un 10' in 50 litrii nu ar fi ceva exageratsau macar un floorstand cu 8' ,Seas CA22RNY arata f bine la toate capitolele,de exeu am o vorba,mai bine sa fie decat sa n-ai de unde :rade:sa vedem ce parere are si el

Link spre comentariu

Pai omul e din Bucuresti. Merge la un showroom si baga urechea la un 7" de talia Usher-ului si decide daca e suficient. Posibil sa gaseasca chiar Usher-ul in discutie. Nu dau nume de magazin ca sa nu fac reclama.

Link spre comentariu

Pt un bas mai jos as merge pe un woofer de 10".Pt un bas cu kick si putere mare se poate merge pe 2 x 8", ceea ce duce incintele la 4ohmi deci trebuie amplif potent.Cu orice risc [financiar si/sau waf] eu as folosi intregul buget pt difuzoare.As alege un woofer (de 10") Usher, SBAcoustics sau chiar SS, o medie SS si un tw tot Usher.La un buget fortat mai mic, pt varianta a doua ar fi 2 x 8" + medie 5" + tw de la Visaton.

Link spre comentariu

Dap, bugetul este de 20 mil pt difuri si filtre dar nah, ca e 20 sau 22 sau 24 .. to dracu' ala e. Bine, progresia asta nu poate merge la infinit in pacate dar nu e fix fix 20. Nu zic ca sunt audiofil sau poate ca sunt si nu stiu, eu in tot ce fac imi idoresc sa fac cat pot de bine in conditiile date si cu resursele posibile si deci as vrea sa se auda cat se poate de bine, bubuiala la nevoie cred ca iese oricum tinand cont de dimensiunea camerei, calitatea insa trebuie gandita. Personal consider ( repet nu am ascultat multe inxinte calitative, chiar fff rar si asta de mult ) ca un woofer mai mic decat de 20 cm sau 25 cm cu greu ( adica crescand valoarea mult per woofer ) ar putea scoate chitara bas sau toba de picior. Nu ma pot duce la auditii caci conteaza enorm spatiul in care se face, scula cu care da in ele, filtrul din ele samd. + ca fata de ultima oara cand am ascultat muzica aproape ORICE mi se va parea in prima faza superb, nu stiu in ce masura ( si nu cred ) ca intr-un showroom as simtii lipsa de aia sau de aia. Ma uit acum pe variantele recomandate. Daca informatiile de mai sus va ajuta sa ma ajutati m-as bucura, sper sa ajungem cat mai curand la o solutie concreta : firma x modelul y.Multumesc pentru interventiile de pana acum cat si pentru cele ce vor urma !LE : despre proiectul din prima postare ce spuneti ? E de mine ? Am inteles ca poate ar fi loc de mai bine prin schimbarea mediilor.

Link spre comentariu

Un dif de 7" - adica 17 cm - linistit coboara la 35Hz si e hi-fi. Acolo ai deja tot, toba mare, toba mica, chitara bas, tot. Un dif de 25 -30cm - da, coboara si el acolo, dar in 16mp......poate o sa-ti doresti altceva.

Link spre comentariu

acum,nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu difurile de 6-7'' ,dar poate intelegi ca totusi nu sunt suficiente pt totisunt (le consider) o marime intermediara care apuca ceva din ambele benzi- bas si medie,se pot descurca mai mult decat decent,dar daca ne raportam la performante cat mai ridicate,nu pot face treaba ambelor, daca reda medii bine nu o sa coboare si daca coboara bine,viceversa (ca 'bonus' o sune exact si 'linistit' ,adica fara definitie).Sunt anumite limitari tehnologice care nu se pot schimba doar ca zice altfel marketingul

Link spre comentariu

Nici eu nu am nimic cu difurile de 10" sau de 12", dar in cauza data - adica 16mp, eu cred ca e cea mai potrivita solutie. Cat priveste compromisul bas/medii, da - asa este, dar sa nu uitam ca vorbim despre un 3 cai - prin urmare diful de 7" se va ocupa in liniste doar de bas.

Link spre comentariu

Daca tot se merge pe 3 cai eu as alege un woofer cat mai mare in diametru. Chiar si 12" merge ok in 16mp. O alegere buna poate duce la o incinta inchisa si astfel se elimina problemele bass reflexului. Mai ales ca nu sunt probleme in privinta dimensiunii incintei. Eu personal in bugetul asta as merge pe un OB cu Eminence Alpha15 si un fullrange de 6-8" (Fostex FE206, TB W8-1772)Sau poti investi in niste difuri fullrange mai bune (seria F de la Fostex cu alnico) si faci niste BLH-uri sau TQWT-uri si ai parte de un sunet hifi de la care poti urca mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări