Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce se intampla daca mai adaug un magnet la difuzor?


Emil 1986

Postări Recomandate

ce se intampla daca mai adaug un magnet la difuzor?si cum trebuie adaugat sa se atraga sau sa se respinga?am vazut in magazin dif care mai avea un magnet lipit peste celalalt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Emil 1986

    3

  • zal

    2

  • nicolaus

    2

  • ex.escu

    2

Top autori în acest subiect

nu stiu ce modifica daca ii creste puterea ,DAR din ce stiu eu ca sa formezi un magnet din doua bucati trebuiesc lipite cu polii care se resping ,daca vei rupe vreodata un magnet vei vedea ca nu il mai poti pune la loc ,seva respinge ..daca nu am dreptate rog safiu corectat cu o alta parere de coloegii forumului ,dar mentionez ca nu stiu daca ii mareste puterea pentru ca banuiesc, ca asta vrei.

Link spre comentariu

Nu se intampla mai nimic,fiindca bobina o sa stea tot in magnetul original.Practic i-ai mari campul magnetic primului magnet,dar intr-o zona neinteresanta dpdv electromagnetic.

Link spre comentariu
Vizitator Paddy

Se numeste "bucking magnet" si foloseste la anularea campului magnetic exterior generat de magnetul principal, obtinandu-se asa-numitele "shielded speakers" adica difuzoare ecranate magnetic. Pentru lamuriri - google.Stima.LE: Nu este cazul difuzorului din poza, dar asta obtii daca adaugi inca un magnet peste cel original, cu inversarea polaritatii.

Link spre comentariu

Aia cu aluminiul e mai mult de frumuseţe, am văzut-o doar la I.E.I., ecranarea cîmpurilor magnetice se face ori cu tablă groasă de Fe, ori cu un magnet în modul descris mai sus. Paddy v-a explicat corect. Au apărut prima dată aceste difuri cu magnet auxiliar în aşa numitele boxe AV (ptr aparatura audio - video, de producţie în special orientală), o dată cu apariţia video discului, acum peste 25 ani. Acum cînd s-a renunţat la tuburile catodice, au ajuns curiozităţi. Evident că azi se mai folosesc şi în prostirea clienţilor audiofili cu explicaţii ezoterice, doar a trecut o generaţie şi a uitat lumea ce-i cu ele. :rade:

Link spre comentariu

Magnetul incriminat se mai numeste si magnet de compensare si printre altele deviaza "benefic" campul magnetic al magnetului original astfel incat campul devine mai puternic;scad distorsiunile,creste randametul.Acum cativa ani am deschis un topic pe aceasta tema ,dar "greii"forumului au fost neincrezatori;la HI-FI Arena 2009,o firma serioasa (Dali) avea pliante cu incinte( si incintele evident) care aveau acesti magneti.Eu am incercat solutia si e O.K.,mai putin la difuzoarele (rusesti) la care aveam nevoie de magneti mari(140-145mm) deoarece nu am gasit decat unul la un user.Constructiv se lipeste magnetul de compensare cu rasina peste cel original astfel incat sa se respinga la apropiere.

Link spre comentariu

Mananca si ei o paine si persevereaza in a patenta tot felul de "ciudatenii"; la incintele JVC SX-LT55 ,in configuratie d' Appolito,la difuzorul de joase (membrana metalica de mici dimensiuni) pe langa magnetul de compensare mai au si o piesa metalica suplimentara peste acesta (prietenii stiu de ce) ,iar la difuzoarele de "medii" au realizata membrana (metalica ) asimetrica (tehnologie patentata "Oburikon") pentru a reduce zona de interferenta tipica la acesta configuratie...ciudati japonezii astia.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator Paddy

Ca sa nu deschid topic nou: Cu ce naiba lipesc astia (bucking-)magnetul si ecranul magnetic? Se demonteaza usor? Vreau sa le dau jos (de pe niste tweetere shielded) si mi-e frica sa nu ma trezesc cu niscaiva epoxi pe acolo si sa mor cu ele de gat. :speriat

 

Multumesc.

 

LE: Vai de capul meu! :d

Link spre comentariu

N-am incercat ca sa spun cat de usor,dar scula aia cu trei brate se gaseste si printr-un service auto.Atentie la ce pui sub surubul central si sub buza fiecarei gheare.Apasarea trebuie sa fie pe suprafata mare,sa ,,traga'' uniform pt a nu rupe sau sparge magnetul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări