maxim_sedilec Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Pentru mine deja ledurile de la zestar sunt slabe. Deja lucrez cu leduri smd de peste 250Lm/w.La 80W o lampa cu leduri smd am 20000 de Lm in total,fara sa fortez ledurile la curent maxim.Daca bagi curent maxim trebuie sa ai si racire pe masura.Varianta la pastilele astea compacte cu ledurile inghesuite acolo la gramada nu dau randament bun.Folosesc drivere de curent constant comandate dea gata profesionale,sau le fac eu pe comanda.CE LEDURI SMD AU 25OLm/W SAU PESTE ???, ASA CA MOR DE CURIOZITATE !!!! Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 http://dx.com/p/2a-70w-power-constant-c ... 265v-54004 Arata bine sursa asta de 70w pacat ca nu are si carcasa. Eficienta buna dar nu inteleg de ce are 2 trafuri Eu folosesc leduri smd pe ceramica de 3,5mm osram originale. Un singur led scoate min 160LM la 350mA pana in 45*C. Lumina naturala 4000K. Daca ai radiator serios poti mari curentul pe led pana la 1500mA iar intensitatea unui led ajunge pana la putin peste 500LM. Exista si driver de corent constant cu dimmer,un potentiometru rotativ pana in 10k si te joci cu intensitatea ledurilor. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 mai taie din lumeni la ledurile alea osram ....mai sant si altii lucreaza intamplator in " STREET LIGHTING " NU EXISTA LED COMERCIAL CARE SA DEPASEASCA 170 Lm/W . pe mine nu m-au convins ledurile OSRAM Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Osramul pe ceramica este cel mai bun,are si un echivalent identic cel de la samsung.Se lucreaza greu cu ele dar se merita,vezi deja stradal lampile cu leduri osram ai vazut ce lumina serioasa dau la doar 50w de la 12m inaltime. Cablajul pe care le-am montat este din aluminiu,apoi cu pasta le prind bine de tot pe un radiator de aluminiu. Conteaza si distanta intre leduri sa nu stea inghesuite si sa disipe rapid caldura.Pentru o eficienta maxima conteaza si driverul trebuie sa fie PWM la o anumita freqventa si o durata anume specifica ledului. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 mai taie din lumeni la ledurile alea osram ....mai sant si altii lucreaza intamplator in " STREET LIGHTING " NU EXISTA LED COMERCIAL CARE SA DEPASEASCA 170 Lm/W . pe mine nu m-au convins ledurile OSRAMZici ca lucrezi in bransa,da un exemplu de led mai bun sa compar datele tehnice. Driverele de led ce tip folosesti? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Ai scris aproape numai aberaţii...Cum să conteze forma impulsului din driver la lumina emisă de LED, când el este alimentat în c.c. (curent continuu, precizare necesară)Cât priveşte restul cu supraalimentarea sau montarea distanţată, numai aiureli, nu modifică randamentul. Tipul LED-ului (fabricantul) şi optica dau lumenii utilizabili, restul sunt doar "răşini", ca să folosesc un termen drag bucureştenilor. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 actualmente doar MX_L de la CREE merita atentia, dar daca privesti prin prisma pretului MX6 e imbatabil (0.5 USD/120Lm/350mA)DRIVERE.......oricare dar mai mult L6562A sau NCL30000 in single stage flyback PFC pana in 60...70W , NCP1651, NCL30001, pana in 100W peste 100W PFC cu L6562A sau altele + driver UBA3070 sau IR215x , operationale, TL431-uri , NCS1002-uri , TSM1052-uri ....alte magarii pentru probe MEANWELL . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Cum să conteze forma impulsului din driver la lumina emisă de LED, când el este alimentat în c.c. (curent continuu, precizare necesară)Experimenteaza si ai sa vezi.Cea ma isimpla observatie e culoarea luminii (la impulsuri de curent mai mare, un led alb vireaza in albastru).Evident,e vorba de curent continuu pulsatoriu... Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 iar ledul vireaza in scurt timp spre cimitir..... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Oare sant doua transformatoare? Oricum ar fi ,un traf si o bobina sau numai 2 bobine sursa se incalzeste si nu are 70W iar randamentul e de 88% numai in noptile cu luna patrata si in 30 februarie .Ledul e un dispozitiv care functioneaza in cc ,care e legatura cu frecventa PWM? Sau esti in ceata? Si daca lucrezi in domeniu sti ca simbolul de la lumen e lm iar litri ori metru(Lm) nu prea sti ce inseamna ;cat despre LM e prefixul de la o serie de integrate . Mai incearca ,pana la urma nimeresti lm (lumen/-i) ca doar no fi foc .La driverele cu actiune continua despre ce frecvente povestim ? Intradevar si acolo se dimeaza ledul si prin tehnica PWM .Mihai ,conteaza forma (la osciloscop ,cand setezi V/div ca semnalul daca e cu spituri nu mai incape pe ecran....) iar proximitatea intre leduri e importanta doar pe partea optica ,ziceau ceva bajeti pe un site profesional ,o concluzie a unui webinar .maxim_sidelec ,eu as lua in calcul MK-R care are un randament mai mare decat XM-L si e de 15W .Dr.L ,mihaicozac se referea numai la frecventa si durata , la care se face referire in context ; daca maresti amplitudinea impulsului ledul alb vireaza in albastru dar nu va mai functiona acel numar mare de ore. partea cu albastru e reala ,orele putine rezulta din teorie. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 @maxim_ Poate fac maine cateva poze cu ledurile montate deja pe placi sa vezi efectiv ca merita. Sau daca nu esti din Madrid si treci prin Buc. poti efectiv sa treci sa le vezi. Placile au cate 12 leduri montate in serie pana la maxim 50W. Am gasit si o lupa speciala care dirijeaza lumina in forma dreptunghiulara pentru stradal. Mai am de inventat carcasa potrivita.Apropo ca este cineva cateva postari mai sus caruia i sau aprins rau ledurile. Confunda curentul continuu cu supararea lui. Pai un driver de leduri are cc la iesire dar impulsurile sunt PWM, impulsurile au o durata de timp si o anumita frecventa. Daca producatorul de leduri spune ca ar fi corect sa ai un driver de curent constant PMW de 300Hz si o durata de 2-4ms pentru a nu se incalzi peste 150*C jonctiunea tu poti face ce vrei mai departe.Sau daca ledurile merg cu tensiune constanta in loc de curent constant ce faci? Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 nu-mi place MK-R-ul.....e teapa curata, nu depaseste nici unul 1200 lm (700 mA /11.7V = 8.2W adica 1200/8.2=146 lm/W) cred ca sant 4 chip-uri XP-G pe un substrat comun. MX-L e diferit .un randament de 88% nu-i chiar greu de obtinut, prima bobina/transformator PFC activ a doua half bribge rezonant . flyback-ul in tensiune pe controlerul half, iar in curent pe output PFC (350...450 V). cu rectificare sincrona pe iesirea HB depasesti lejer 90%.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Pe acest principiu si XM-L e teapa curata -sant 3 cipuri unite iar XM-L EZW e cu 4 (de data asta separate) .PFC-ul ala lucreaza la greu sa faca 350V ;sint si retele de 120V cat e la americani iar 250V e o valoare mai apropiata ...MK-R : MKRAWT-00-0000-0D00J20E2 1869,3lm @5700K MKRAWT-00-0000-0D00J20E1 1869,3lm @6500K MKRAWT-00-0000-0D00H40E3 1743,75lm@5000K MKRAWT-00-0000-0D00H40E4 1743,75lm@4500K MKRAWT-00-0000-0D0HH20E4 1670,4lm@4500K /80CRI Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 nu stiu ce datasheet ai tu .... poate la 15W prin led sa "scoata" lumenii aia . XLampMKR.pdf Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 flyback-ul in tensiune pe controlerul half, iar in curent pe output PFC (350...450 V). cu rectificare sincrona pe iesirea HB depasesti lejer 90%....Bănuiesc că ai vrut să scrii "feedback"...În altă ordine de idei, nu îmi pasă de ce aberaţii scriu unii pe forum decât în măsura în care pot înfluenţa şi pe alţii şi să îi conducă spre direcţii greşite. Sunt de acord că un LED se poate alimenta şi PWM cu frecvenţă mare, dar din cauza pulsurilor mari de curent randamentul scade, chiar dacă în teorie poţi renunţa la redresare, legându-l direct pe traf. Apoi mai e efectul stroboscopic, dacă ai mai multe astfel de lămpi într-un cluster sau cum e la iluminatul stradal din loc în loc o lampă pe stâlp şi nu sunt sincronizate între ele apare efectul de "bătaie", adică lumina se modulează cu diferenţa de frecvenţă dintre lămpi, în zonele unde lumina lor se suprapune. O mână mişcată rapid sub astfel de lămpi se va vedea ca la stroboscop, iar pe stradă dacă eşti într-o maşină care se deplasează cu viteză decorul îţi va apărea de asemenea fragmentat, lucru extrem de deranjant. De aceea s-a generalizat alimentarea în CC. Pe de altă parte diferenţa dintre 88% şi 90% randament nu cred că este esenţială la alimentarea din reţea, cei 2% economie (1W la 50W putere) care costă 5-10 dolari în termeni de componente îi poţi investi într-un LED mai performant sau o optică de calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum