Vizitator parvioan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 problema e ca eu am pus 3 becuri iar fiecare bec are 6v si putere 5watt,becurile se aprind dar face putina lumina,am cumparat becuri dintr-un magazin specializat Link spre comentariu
Vizitator parvioan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 deci toate 3 becurile impreuna trebuie se aiba un voltaj de 6V iar ca puterre nu mai mare de 5Watt Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Da. Becuri de 6V. Suma puterilor (Watt) sa nu depaseasca 5W.Puterea becurilor e prea mare, tensiunea generatorului scade mult si lumina e prea slaba.Foloseste un singur bec de 5W. La limita 2 becuri de 3W. Link spre comentariu
Vizitator parvioan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 ok mersi pt ajutor,sper sa reusesc sa fac ceva Link spre comentariu
Vizitator parvioan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 scuza dar nu am inteles o chestie daca pun 3 becuri de 6V si putere 1,5Watt fiecare e totul okdeci daca voltajul celor 3 becuri depaseste 6 volt nu e nici o problema important e sa nu se depaseasca watti? Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Voltajul (tensiunea) becurilor nu se aduna, pentru ca becurile sunt legate in paralel. Tensiunea becurilor trebuie sa fie egala cu tensiunea generatorului, nici mai mare, nici mai mica. Daca e mai mare, becurile lumineaza slab sau deloc; daca e mai mica, becurile se ard. Gandeste-te la reteaua de 230V din casa: toate becurile si toti ceilalti consumatori sunt construiti pentru 230V (sau 220V cum era mai demult).Wattajul (puterea) becurilor se aduna. Daca este mai mare decat decat puterea generatorului, tensiunea acestuia scade, pentru ca o parte importanta din putere se consuma in interiorul acestuia (pe rezistenta interna a bobinajului). Daca este mai mica, nu-i nici o problema, generatorul merge oarecum "in gol", dar nu se strica.3 becuri de 6V si 1,5W (adica 1,5:6=0,25A) fiecare e o solutie buna. Vor consuma in total 4,5W si generatorul de 5W functioneaza normal. Link spre comentariu
Vizitator parvioan Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 iti multumesc mult pentru ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum