Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate asa ceva..??

Dumitru Andrei

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• Dumitru Andrei

4

• Ticu

3

• godFather89

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E un exemplu de convertizor rotativ motor-generator, nimic deosebit.Un dinam de 220V actionat de un motoras de 12V.Consumul de curent din acumulator e destul de mare totusi, metoda actuala este invertorul static cu tranzistori mosfet, randamentul e mai bun, si nu ai piese in miscare. Daca acel dinam ar fi invartit de forta vantului sau a apei, ar fi un exemplu de energie alternativa. In cazul de fata avem o conversie a energiei electrice.

Link spre comentariu

Da, se poate. Nu vad nici o problema.

Ma bucur ca se poate...Am vorbit odata despre asa ceva ..si muulti useri au sarit pe mine si m-au luat la ,,mişto,,...
Link spre comentariu

E un exemplu de convertizor rotativ motor-generator, nimic deosebit.Un dinam de 220V actionat de un motoras de 12V.Consumul de curent din acumulator e destul de mare totusi, metoda actuala este invertorul static cu tranzistori mosfet, randamentul e mai bun, si nu ai piese in miscare. Daca acel dinam ar fi invartit de forta vantului sau a apei, ar fi un exemplu de energie alternativa. In cazul de fata avem o conversie a energiei electrice.

validae..O intrebare...O baterie 12v...cu un invertor static =220 ..daca la iesirea de 220 pui un incarcator pt bateria de 12v..atunci cand se consuma sa poti trece electronic pe o alta baterie care a stat in stby--deci folosind doua baterii...cand una se consuma sa se treaca electronic pe cealalta...ce zici ar merge..??Stie cineva calculele..??A fost doar o intrebare,,...?
Link spre comentariu

Inevitabil cuiva ii vine si ideea de a intoarce tensiunea generata inapoi in baterie. Si sistemul s-ar automentine - intr-o lume ideala, fara pierderi prin frecare si efect Joule. Avand in vedere ca randamentul in aceasta lume e subunitar, avem pierderi, astfel incat acel Perpetuum Mobile pe care-l propui, nu se poate. La un moment dat, nu foarte tarziu, acumulatorul se va descarca, o parte din energie transformandu-se in caldura din cauze enumerate mai sus.

Link spre comentariu
Vizitator parvioan

salut,nu stiu daca scriu la categoria potrivita,am o problema cu un motor pt bicicleta care are iesire de curent alternativ(voltaj 6,watt 5) si nu stiu exact ce becuri sa pun,as vrea vreun sfat de la voi daca e posibil.multumesc

Link spre comentariu

Cred ca e un generator (nu motor!) care da curent pentru far.Popular ii mai zice "dinam". Pune o poza ca sa nu existe confuzii. Becurile trebuie sa fie de 6V. Puterea poate fi maximum 5W daca intr-adevar generatorul este de 5W.Frecvente sunt dinamurile de 6V/3W si becurile de far au 6V/3W (sau, echivalent, 6V/0,5A). Mai exista si becuri 6V/0,1A (deci 0,6W), de obicei pentru lampa rosie din spate.

Link spre comentariu

Pai becuri de 6V, iar ca putere, suma puterii tuturor becurilor sa nu depaseasca puterea nominala a alternatorului.Deci ar trebui becuri de 6v la 1W. Personal ti-as recomanda sa pui niste leduri X-RE de care domnul maxim_ sedilec a impartit cu generozitate in topicul ,,concurs cu leduri".

Posteaza acolo intentia ta de a folosi leduri la iluminarea bicicletei, sigur nu vei regreta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări