Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda stroboscop in ritmul muzicii.

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!Am un stroboscop care clipoceste non stop.Vrea sa realizez un montaj care sa il oblig sa clipoceasca oarecum dupa muzica.Am cautat putin pe google dar nu am gasit nimic care sa ma multumeasca...Ma ajuta cineva cu o schema, sau un link? :)Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Intensitatea stroboscopului e calculata la un nr de flash-uri pe secunda. O lampa ruseasca in forma de U suporta 15J/s daca nu ma insel. Daca prin ritmul muzicii te gandesti la bass (care da tensiunea maxima, si-l poti separa usor cu un filtru), ataci traful de excitatie printr-un optocuplor sau chiar transformator+tranzistor, ca sa ai separare galvanica. Ar merge un filtru crossover ca la subwoofere si o alimentare de cativa volti pentru tranzistor.

Link spre comentariu

e cu lampa.ideea e sa nu mai pulseze non stop.cred ca dupa bass ar fi cel mai OKeu ma gandisem la o priza comandata de un tiristor/triac in care sa bag stecherul de la stroboscop si sa se aprinda aleator.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Nu merge asa, si daca ar merge ai avea un delay mare-timpul in care se incarca cond-ul pus in paralel cu lampa. Adica un flash care apare la cateva zecimi de secunda dupa bass. Oricum trebuie sa intervii in stroboscop, altfel ai suprapune 2 frecvente, cea de intrare si cea de oscilatie interna. Delay-ul apare pentru ca ai o rezistenta inainte de punte (sau dioda) pentru limitare curent, altfel ti-ar exploda puntea la cuplare directa la retea cand se incarca condul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări