Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator pe intrare busit

Mondan

Postări Recomandate

Un PDA avea intrare pe care scria +5V. Eu ma gandeam la schema interna ca ar trebui sa aiba o sursa de tensiune coboratoare. Are acumulator 3V.L-am alimenta la 12V dintr-un incarcator "mai serios". A pocnit ceva in el si a a iesit fum.Acum am incercat din nou sa ii "dau" +5V dintr-un incarcator de telefon si surpriza... merge.Multi cred ca au problema asta, au alimetat cu tensiune mai mare si au pocnit vre un condensator ceva.Care e importamata acelui condensator ? Daca tensiunea de alimentare are ceva zgomot se strica mai repede ? Parca nu l-as desface sa schimb condensatorul daca merge.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

2

• homer

2

• Mondan

2

• radu ionel

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

PAI,PAI...Intreaba-l pe mutulaci acela care-i in partea dorsala a blondei>>treci cu blonda afisata de la utilizator ,la INCEPATORI si-ai sa vezi sigur..daca ii dai mai *mica* =nu o simte!!!>daca-i dai mai *mare*=gifiie!!!Cum sa faci imprudenta asta!!! :nebunrau: ...este normal sa-ti sara condensatorii de filtraj in **cap**de pe placa,fiindca s-a depasit valoarea maxima a tensiunii de alimentare...Trebuie obligatoriu sa-l alimentezi comform instructinilor!!!Of,Of...si te intrebam,de ce nu l-ai bagat direct la 220v???///,,,...

Link spre comentariu

Mondan , nu te lua dupa ce se posteaza ... continua experimentarile ... mai aflam cite ceva , eu mi-am imbunatatit bagajul de cunostiinte ... am aflat ca condensatorii stabilizeaza ...

Link spre comentariu

m-am exprimat gresit cu stabilizarea. Tot undeva la filtraj am vrut sa ma refer la faptul ca atenueaza variatiile de tensiune dar am folosit un termen care de fapt descrie alt lucru.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Electroliticii au adanciturile alea in forma de K sau Y ca sa bubuie ca grenazile cand ceva nu le convine, de regula tensiunile prea mari, cu mult mai mari. De ce nu masori tensiunile si curentii consumati de gadget-uri? Acumulatorul trebuie sa fi fost de 3.6V, incarcarea lui se face cu un CI specializat. Important e sa nu faci aceeasi eroare la un laptop, sau na, mai bine faci pana te arzi bine.

Link spre comentariu

Mondan , nu te lua dupa ce se posteaza ... continua experimentarile ... mai aflam cite ceva , eu mi-am imbunatatit bagajul de cunostiinte ... am aflat ca condensatorii stabilizeaza ...

_____________________________________________________________Este gresit ceeace ati mentiona!!!Un condensator polarizat(electrolitic care are +/_ pe o bara de tensiune continuua ,deci redresata(prin dioda sau punte de diode),NU stabilizeaza tensiunea ci o filtreaza(factor de umplere/putere)

Exemplu;pe intelesul tuturor,intr- montaj electronic,... intr-un punct al unei surse(circuit-iesire din trafo) de alimentare alternativa(Va) dupa dioda de redresare(dioda redresoare transforma tensiunea alternativa in tensiune contiuua) este 6v continuu(Vcc) ...condensatorul montat paralel pe iesire+/_( ex;680mf/16v) cu minusul la masa si plusul la iesirea diodei ,va rezulta >>Ue=Ur X radical din 2(Ue=tensiunea efectiva necesara consumului Ur=tensnea redresata de dioda din alternativ in continuu si minus 0v3 caderea pe dioda, va rezulta>> 6v X 1,41=8,46v tensiune continuua necesara ptr. consumatori(sarcina)...stabilizarea este o alta mincare de *peste*...ETC

Link spre comentariu

@Mondan -asa, ca idee: daca condensatorul a fost pus acolo de producator, atunci are un rol bine stabilit.Acu sa nu crezi ca daca-l lasi asa se va intampla (neaparat...) cine stie ce nenorocire...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări