validae Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Vezi ca mai sus am completat cu o metoda ieftina de verificat condensatorii electrolitici. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Nu cumva ai componenta continua pe difuzor ? Ceva tensiuni ... masurasi ? Am patit odata treaba asta, cauza evident un condensator electrolitic de filtraj uscat rau. Link spre comentariu
glass Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 deci de la potentiometru spre kit urile finale pleaca 2 fire calde plus masa.Masele cu firele calde sunt lipite pe kituri iar la potentiometru o masa nu este conectata pentru nu a face bucla de masa.la kit ul care mi facea bazaitul am dezlipit firul cald care vine de la potentiometru si VOILA,bazaitul a disparut.Sa fie stricat potentiometru oare? Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Nu.Zgomotul trece prin el. Link spre comentariu
glass Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 am scos potentiometru si am conectat firele de la semnal direct pe kit urile finale.si nu se mai aude bazaitul. :)deci imi trb un potentiometru nou?In boxe se aude acum un fasait foarte dar foarte putin mai tare decat era pe boxa buna daca stai cu capul lipit de difuzor.E din cauza ca am scos potentiometrul si am lipit direct pe kit uri? Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Probabil potentiometrul nu avea carcasa legata la masa montajului si capta brum. Monteaza-l cu grija la loc si leaga-i masa la cea a montajului.Ti-am spus din postarile anterioare sa-l dai jos tocmai ca sa verific acest lucru. Link spre comentariu
glass Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 da,degeaba l am dat :(. fara potentiometru,doar amplificatorul conectat in priza cu boxele in el nu se mai aude nimic nici un bazait.dar daca bag preamplificatorul in priza si conectez cablu din pre in amplificator iar revine bazaitul pe aceeasi boxa.nu mai inteleg.Fara pre conectat la el si cu potentiometru se aude bazaitul.Fara potentiometru si cu preamplificatorul se aude. Link spre comentariu
glass Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 cum am zis,cu potentiometrul scos, fara preamplificator doar amplificatorul bagat in priza si boxele conectate la el nu se mai aude nici un bazait.Si am facut cablu cu care sa ma duc direct din pc pe intrarea de semnal a amplificatorului ca sa nu mai trec prin preamplificator si se aude bazaitul tot pe aceeasi boxa. Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Pune o rezistenta de 47k intre firul cald al canalului cu bazait si masa, si vezi daca se mai aude. Link spre comentariu
corneillus Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 eu zic in primul rand schimba cablul de semnal care vine la amplificator. daca aveai un zgomot, traseu de masa intrerupt pe unul din canale ramanea tot pe ala nu se muta cand pe unul cand pe altul. si sa ne spui si noua ce ai gasit. Link spre comentariu
glass Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Am lipit firele de semnal cu masele lor direct pe kit uri ca sa exclud orice fir de semnal din amplificator cat si potentiometrul. nu mai bazaie deloc dar cand bag mufa jack in laptop sa bag muzica apare pe boxe un fasait . O fi din cauza lipsei potentiometrului? Link spre comentariu
corneillus Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 mai incearca si utmatoarea vatianta:1. da pe mute toate intrarile din calculator 9din mixer, ala cu volumul), da mute la intrarea de microfon, la line in, si ce mai ai pe acolo. daca dispare zgomotul problema e din placa de sunet.2. incearca sa inversezi stecherul din priza si la laptop si la amplificator.3. incearca sa fo,losesti laptopul numai pe baterii, scoate-i alimentatorul din priza. am intalnit la laptopul unui prieten cand conecta alimentatorul se auzea un bazait. Link spre comentariu
validae Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Problemele tale provin din Link spre comentariu
glass Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Am gasit problema.Totul era de la o greseala de masa la potentiometru.Daca va uitati in prima poza,pinii potentiometrului de masa sunt uniti iar eu daca uneam ambele mase pe kit uri faceam bucla si asa,eram obligat sa scot o masa de pe un kit ca sa nu mi bazaie boxele.Dar chestia era ca trebuia neaparat sa pun si masa aia undeva ca altfel nu scapam de bazait.Asa ca solutia a fost scoaterea firului care unea cei doi pini de la potentiometru,si asa puteam lipi si celalalt fir de masa pe kit ul cu bazait.Treaba cu mutatul bazaitului de pe un canal pe altul a fost o prostie de a mea pentru ca nu mi am dat seama.Firele erau legate gresit la potentiometru si o masa nu era lipita.Eu am mai refacut o data legaturile potentiometrului dar am lasat pinii aia tot asa uniti,numai ca de data asta am scos masa de pe celalalt canal,si normal ca bazaitul acum se auzea pe cealalata boxa.Nu stiu de ce acei doi pini de la potentiometru au fost uniti pentru ca nu eu am facut legaturile de semnal.Deci legaturile cortecte de semnal se fac ca in a doua poza,aviz amatorilor.Va multumesc din suflet la toti care m au ajutat cu raspunsuri ,si eram sigur ca era o problema simpla,dar neavand experienta a durat ceva pana sa mi dau seama de ea.Va multumesc inca o data.Sanatate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum