glass Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Am o problema cu un amplificator.Intr o boxa tot se aude un bazait.Cand dau potentiometru la volum maxim se aude mai incet bazaitul,dak il dau la minim se aude mai tare.Problema i ca bazaitul apare cand intr o boxa,cand in cealalta,dar niciodata in amandoua si cand are el chef ,dispare ca prin minune,apoi iar revine pe unul dintre canale.Problema exista chiar daca deconectez preamplificatorul si l scot din priza deci treaba e de la amplificator.Am desfacut si refacut toate legaturile la potentiometru,am desfacut toate punctele de 0 de pe placa de filtraj si le am slefuit si le am mai dat o data cu virgula cositor,m am asigurat sa nu fie cabluri oxidate si surpriza,bazaitul tot intr o boxa.Ce se ntampla?Am scurtcircuitat punctul de 0 de la un etaj final cu celalalt si tot asa,bazaitul se diminueaza,dar nu dispare.Vreo idee ceva?Reamintesc ,sunetul este un bazait,nu un fasait. Link spre comentariu
E_manuel Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Verifica condensatorii de filtraj din alimentare, poate s-au uscat si trebuiesc deci schimbati. Link spre comentariu
glass Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 Pai daca nu erau buni condensatorii de filtraj nu trebuia sa am bazait in ambele boxe? Si in plus am specificat ca uneori dispare zgomotul de tot si merge totul ok. Link spre comentariu
glass Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 n are nimeni nici o idee ce poate fi? Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Cred ca e bantuit, fa niste poze sa vedem si noi ce ai acolo.Nici n-ai mentionat modelul, nu toate sunt bantuite de aceleasi spirite. Link spre comentariu
glass Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 =))) buna asta,e un amplificator facut home made care a mers perfect pana cand a inceput cu bazaitul pe cate un canal ) ce e ciudat e ca uneori dispare de tot si totul merge ok,iar cand am bazaitul si dau la maxim amplif(fara semnal pe el) se diminueaza bazaitul dar nu dispare.pozele............nu cred ca ar fi de folos,e o treaba de gandit mai mult aici decat de vazut cred.totul este conectat perfect din moment ce merge uneori perfect si in acelasi timp nu prea e conectat perfect totul pentru ca apare bazaitul ) deci........nus ce i de facut. Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Pai pune si tu o schema acolo, sa vad ce integrate sau tranzistori are, ce configuratie, nu toate au acelasi defect sau acelasi efect are cauze diferite.Poate fi o autooscilatie pe undeva.Revino cu detalii. Link spre comentariu
glass Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 asta i schema ptr alimentare redresare si filtrare iar finalii sunt kit uri tda7294 bridge luati de pe adelaida.Aici este schema http://www.adelaida.ro/amplificator-ad- ... -mono.html .da ti la datasheet si descarcati pdf ul si aia i schema.Cablurile de semnal le am trecut printr un potentiometru si apoi le am dus la kit uri si cam asta i tot.Nu am facut bucla de masa. Link spre comentariu
glass Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 alte pareri????? Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Bazaitul a aparut de la sine sau dupa vre-o interventie in amplificator? Ai verificat condensatorii electrolitici de langa integrate ? Decupleaza potentiometrul sa vezi daca mai face. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 pozele............nu cred ca ar fi de folosTotusi daca poti (ai cu ce) pune o poza. Poate fi si un banal fir de masa pozitionat gresit. Transformatorul de retea ce tip este, este ecranat/departat cat de cat, fata de module? Link spre comentariu
zal Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Mai de grabă e un contact imperfect la masă. Link spre comentariu
glass Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Bazaitul a aparut de la sine sau dupa vre-o interventie in amplificator? Ai verificat condensatorii electrolitici de langa integrate ? Decupleaza potentiometrul sa vezi daca mai face.[/quote A aparut de la sine,eu nu am umblat in amplificator.Condensatorii electrolitici de pe kit urile cu integrate nu stiu cum sa ii verific dar ei arata bine,nu sunt umflati etc.Am un multimetru care nu are functie si pentru condensatori,deci daca stiti o metoda de verificare a conzilor,va ascult.Faza cu potentiometrul nu am incercat o.am sa o incerc sa vad daca se schimba ceva. Totusi daca poti (ai cu ce) pune o poza. Poate fi si un banal fir de masa pozitionat gresit. Transformatorul de retea ce tip este, este ecranat/departat cat de cat, fata de module? Transformatorul este ecranat iar modulele de finali sunt cat de cat departarte de el,dar asta nu crek ca mai trebuie sa ma intreb daca e din cauza asta deoarece el mergea foarte bine,si fara sa umblu in el a intervenit bazaitul asta. Am desfacut toate firele de pe placa de condensatori cum am spus si mai sus,le am recositorit, si le am strans bine in cleme.Lipiturile la firele de masa pe module sunt facute destul de bine,deci nu cred ca e de acolo problema.La potentiometru la fel,dar am sa fac cum am spus mai sus,pun fara potentiometru sa vad ce se ntampla.Faza naspa e ca acum 1 sapt era pe canalul celalalt bazaitul,acum s a mutat pe astlalt ) e bantuit rau............. Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Decupleaza cablurile ce vin de la potentiometru din placa si lasa finalul cu intrarile in gol.Ma rog, nu chiar in gol, trebuie sa aiba o rezistenta in schema de obicei intre intrare si masa.Vezi daca se mai repeta figura cu bazaitul.Ti-ar trebui un capacimetru sa verifici condensatorii, dar in lipsa de fonduri te pot ajuta cu o idee practica si ieftina. Iei un transformator de retea de sonerie sau de care gasesti la indemana cu tensiunea in secundar intre 3-6V preferabil. Scoti sau adaugi dupa caz din secundar spire pana cand tensiunea ajunge cat mai aproape de 3,18V. Acum, avand la indemana (sper) un multimetru cu domeniu de masurare a curentilor in curent alternativ, inseriezi condensatorul testat cu secundarul de 3,18V si cu miliampermetrul de curent alternativ. Valoarea masurata in miliamperi este echivalenta direct cu valoarea condensatorului in microFarazi. Spor la treaba. P.S. Binenteles ca precizia va fi influentata de fluctuatiile retelei, dar nu foarte mult, iar metoda e usor de folosit si suficienta in practica. Daca vrei sa masori condensatori de valori mari, curentul pe care trebuie sa-l debiteze transformatorul va fi corespunzator marit. Link spre comentariu
glass Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 adik sa dezlipesc firele de pe in de la acel kit.ok,asa am sa fac,dar maine ca azi e duminica si va anunt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum