Vizitator The Good Boy Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Sall. As vrea sa fac o mini bobina Tesla pentru un proiect la fizica. As avea si eu nevoie de putin ajutor in realizarea acestui proiect. Doresc sa aflu in primul rand de ce trebuie sa tin cont? As vrea sa fac la fel ca in video: .Vreau sa ma ajutati cu o schema la ce a facut in video ca vad acolo mai multe trafuri, tranzistoare ... si nu stiu cum trebuiesc legate. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Incearca asta, e mult mai eficienta si simpla. Schema o gasesti in link-ul din descriere Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Ceva simplu si destul de spectaculos, fara riscuri: http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Cu ultima schema 2N3055 ar trebui pusi in soclu, sa-i schimbi mai usor dupa ce le strapungi baza cu inalta tensiune. De ce nu un 2N3442 cu dioda de protectie, sau macar un BU508? Cat despre putere, la 3A 3055 are nevoie de ditamai radiatorul. E frumos sa postam scheme de-aiurea, pe neincercate."At 120W I could draw it over 3cm far at times, and at 180W it could reach out to 5cm (2"). " Prezinta alta schema de sursa? Nu. Rezulta ca poti scoate 180W cu un 2N3055. Nenea ala are datasheet-uri personale, se vede. "At 200Watts + I use 5W for R1 and R2... They get warm, but not too much... The transistor, however, gets VERY hot!" Overclock de zile mari! Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Pe neincercate??? Cred ca nu erati nascut cand "incercam" eu schema aia(in zeci de exemplare!), plus ca e o ineptie (fara suparare!),ce scrieti legat de dioda de protectie/inalta tensiune(?!), consultati va rog mai atent fisa de catalog pt. tranzistorul 2N3055 (IPRS sau RCA). Radiatorul nu e necesar musai sa fie mare, daca e racit activ, cu ventilator. Executia trebuie insa trebuie sa fie impecabila, nu o improvizatie pe genunchi, piese electronice lipite cu fire... doar-doar o sa mearga putin. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Discutia era despre ultima schema. Ce frecventa aveau oscilatoarele? Ce formule ati folosit? De ce in alte scheme se folosesc snubbere? Or fi proiectantii de scheme TV niste prosti care incarca placile cu sute de piese de prisos? Si de ce un TV auto care merge pe 12V nu foloseste 3055 pentru linii? Ca doar trebuie sa fie cat mai ieftine! Pacat ca-i plin netul de scheme flyback. Dar romanul pune 3055 oriune, ca e ieftin. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Schema aceea merge foarte bine, am testat-o atat cu 2n3055 cat si cu un SDT9307 ce are UCE numai 40V Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Foarte interesant este acest proiect, puteti sa ma ajutati va rog, vreau sa fac un astfel de experiment. Am cautat prin tutoriale pe internet insa nu gasesc informatie concreta exemplu : , nu am de unde face rost de o astfel de "racheta electrica" . Puteti sa ma ajutati, sa-mi spuneti cum sa realizez acel circuit care alimenteaza bobina(elementele de care am nevoie), cum sa creez acea bobina , lungimea ei si grosimea firelor de cupru.Ms. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum