yo9hnf Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Trebuie sa fac un generator de functii de la zero...destul de ciudat...care sa plece de la 1Hz si sa se duca pana pe la minim 1MHz. Am tot cautat solutii integrate pentru generatoare dar nu am gasit mai nimic in afara DDS-uri. Atunci m-am axat pe AD9835 care stie decat sa genereze semnal sinusoidal. Aveti cumva ceva teorie sau scheme pentru un formator de semnal, din sinusoidal in dreptunghiular si triunghi ? A incercat cineva asa ceva cu rezultate macar mediocre ?Radu Link spre comentariu
gauss Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Poate ajuta ... XR2206V1.pdf Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 e foarte complicata conversia din sinusoida. trebuie sa faci dreptunghi si apoi sa potrivesti o rampa pe cele doua semiperioade. la asta trebuie sa adaugi circuite de corectie a offset-ului care poate rezulta, precum si a amplitudinii. cred ca m,ult mai simplu e cu xr2206 (eu am atins 1.2MHz) sau si mai bun e max038 care merge pana la 20MHz. ambele pot pleaca de la mult su 1 Hz. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Va multumesc ! Stiu de ambele integrate (XR2206 si MAX038...defapt pe cel de la Intel). Cu XR2206 am facut si eu odata un generator. Din pacate nu-mi sunt utile aceste integrate deoarece nu se pot comanda digital (decat in tensiune). Mie imi trebuie o solutie care sa aiba posibilitatea de a fi comandat (SPI, i2c etc). Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 atunci faci sinus si triunghi prin sintetizare cu dac-uri. nu ai nevoie de dds pt 1 MHz. merge precis direct din procesor.si max si xr se pot comanda cu dac sau se pot "prinde" intr-un pll Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Interesanta ideea cu folosirea unui oscilator integrat (max038) comandat in tensiune de un DAC (defapt de DACul unui microcontroler). Totusi nu stiu daca pot obtine si ceva precizie....adica daca eu calculez tensiunea necesara pentru 100KHz de exemplu, sa si pot masura 100KHz la iesirea generatorului. Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 am construit demult un generator de 2 MHz cu max038 la care afisarea frecventei se facea masurand cu un voltmetru tensiunea de comanda. e perfect liniara iar stabilitatea e mai buna de 1x10 exp(-4). eroarea la temperatura camerei e mai mica decat poate un icl7107.la dac avantajele sunt si mai mari, pt.ca de fapt toate integratele astea se comanda in curent - exact ceea ce-ti da dac-ul Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 de ce nu se incearca aceasta versiune: http://www.scienceprog.com/avr-dds-sign ... rator-v20/ a mai fost facuta si este foarte buna Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 pai e tot cu sintetizare cu dac. s-a discutat si varianta asta. cu o retea r/2r bine"chitita" se pot obtine distorsiuni onorabile Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 http://www.analog.com/static/imported-f ... AD9833.pdf asta nu e bun? Se gasesc la farnell de cumparat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 AD9833 ar fi ok, doar ca nu stiu exact daca pleaca de la 1Hz. Cu AD9833 chiar gasisem un DDS complet : http://imall.iteadstudio.com/im120723003.html Problema ar fi ca pleaca de la 100Hz. Nu stiu daca limita aceasta inferioara este datorata hardware-ului sau firmware-ului. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 http://tuomasnylund.fi/drupal6/content/ ... -generator tipu zice ca pleaca de la 0.01Hz pana pe la 3MHz pt un sinus frumos si ca de la 7MHz in sus nu mai arata asa bine, astfel ca se potriveste targetului tau de 1Hz - 1MHz. In foaia de catalog scrie ca pleaca de la 0 la 12,5MHz... In filmuletul de pe youtube din josul paginii respective moduleaza un 20kHz cu semnal de joasa incepand de la 1Hz sau 10Hz, ceea ce ma duce cu gandu la faptul ca poate genera frecvente joase. Ce pot sa zic...studiaza foaia de catalog, eventual mai cauta pe net alte implementari sa fii sigur ca va corespunde necesitatilor proiectului tau si apoi sa dai banii pe cip. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum