Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dell d430 problema

1987

Postări Recomandate

Salut. Am un prieten cu un laptop dell d430 si are o problema ciudata la el, merge ce merge si dupa aia se stinge subit, am incercat cu alt incarcator si la fel face, l-am desfacut si curat de praf dar degeaba, cateodata intra in windows dar alteori nu, bateria nu mai are si sta doar pe incarcator. Ii face asa cam de 2 saptamani, ii merge 2-3 h si dupa aia i se ia curentul, posibil sa faca vreun scurt sau sa fie moarta placa de baza, ce mai pot verifica la el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1987

7

• blue36

4

• elmar

2

• porscheg

2

Top autori în acest subiect

Poti sa incerci sa il ambalezi frumos cu toate suruburile puse la loc dupa ordinea tinuta minte de la desfacere si il pui prietenului in brate sa il duca la un service. Altfel.....toti "ne stim" cu laptoapele si dupa aia dam din colt colt cand vrem un ciubuc ieftin facut pe la prieteni.Succes.

Link spre comentariu

Va salut ! Ati intrat in bios sa va uitati la temperaturile laptop-ului ???Daca nu reusiti in bios,atunci instalati programul everest si o sa va spuna el ce temperaturi are acest laptop .Succes !!!

Link spre comentariu

Habarnam la D430 dar nu cred ca vreun laptop Dell arata pe undeva prin BIOS temperaturile.Iar esti pe langa.Urmati sfatul lui porscheg ca stie omul ce spune.

Link spre comentariu

Poti sa incerci sa il ambalezi frumos cu toate suruburile puse la loc dupa ordinea tinuta minte de la desfacere si il pui prietenului in brate sa il duca la un service. Altfel.....toti "ne stim" cu laptoapele si dupa aia dam din colt colt cand vrem un ciubuc ieftin facut pe la prieteni.Succes.

Dar de ce sa-l duca la un service, poate vroiam sa-l ajut eu si n-are bani prea multi? Sau dvs. luati bani si de la prieteni si eu nu stiu? Eu zic sa va vedeti de lucrurile dvs. ca si la threadul cu reballing mi-ati raspuns de sus cu vama, poate n-aveti mereu dreptate. Daca aveti un asemenea comportament pe forum ma intreb cum va purtati cu clientii, puteati foarte bine sa-mi dati un sfat ca mereu sunt bune. Unde nu stiu, nu ma bag, si aici ma refer la lipituri si chestii pentru ca nu am echipamentul necesar si nu bag letconul in ceva. Va urez o seara buna si v-as ruga sa nu mai postati daca n-aveti raspunsuri mai concrete.I-am verificat temperaturile si sunt ok, i-am schimbat si pasta termoconductoare, laptopul mai are o interfata cu usb-uri si cu alimentare, i-am scos-o pe aia si acuma l-am conectat direct, s-a oprit dupa 10 minute si acuma imi sta de 1h aprins fara nicio problema, daca-i conectez interfata cu usb-uri/hdmi/vga/cd-rw i se opreste la 2 minute.HDD : 35 GRcpu : 55core-uri : 55chipset : 50 aux : 50 dimm : 52@George(sb) : Multumesc pentru sfat, la astea ma gandeam si eu, cand o sa faca rost de bani o sa-l trimit la un baiat care se ocupa cu asa ceva, thread inchis, mersi mult si o seara buna.
Link spre comentariu

daca nu ai experienta si nu vrei sa profesezi, parerea mea lasa pe altii mai ales dac spui ca ti la prietenul tau;in alta ordine de idei parerea mea acolo ai probleme sau pe sursa de pe placa de baza care alimenteaza cpu/gpu/chipset sau unul din chipuri dezlipit

Link spre comentariu

1987 nu inteleg de ce ai atitudinea asta fata de colegul porscheg de altfel un monstru (in sensul pozitiv) in electronica-laptopuri; calculatoare.Ai citit pe aici posturile postate de dumnealui ?!?! Ai observat pe cati novici in ale electronici a ajutat cu sfaturi/scheme ?!?!Aici e abordarea ta care a fost total gresita, omu chiar nu a gresit cu absolut nimic.

Link spre comentariu

Multumesc pentru apreciere. Eu insa sunt la pitici deocamdata. Sunt altii mai tari decat mine pe aici care si mie imi dau sfaturi sau chiar ma atentioneaza cand gresesc. D-l 1987 are 12 posturi din care 9 n-au nicio leg cu electronica si brusc repara laptop. Nu se poate chiar asa, totusi e ceva de munca macar sa mai citesti una alta. N-am nimic impotriva unui user normal care intreaba si el macar sa-si faca idee de ce se intampla cu calculatorul lui. De aici pana la a deveni "meseriasul din bloc" care "ajuta prieteneste" pe cativa leuti este o diferenta totusi.Dle 1987 ce am raspuns privind importul din china este strict modalitatea legala pe care de altfel am si folosit-o. Acum ca nu v-a placut cum se calculeaza vama sau ca odata cu modul de calcul nu se ofera si un buchet de ghiocei neprihaninti e treaba dvs,

Link spre comentariu

Multumesc pentru apreciere. Eu insa sunt la pitici deocamdata. Sunt altii mai tari decat mine pe aici care si mie imi dau sfaturi sau chiar ma atentioneaza cand gresesc. D-l 1987 are 12 posturi din care 9 n-au nicio leg cu electronica si brusc repara laptop. Nu se poate chiar asa, totusi e ceva de munca macar sa mai citesti una alta. N-am nimic impotriva unui user normal care intreaba si el macar sa-si faca idee de ce se intampla cu calculatorul lui. De aici pana la a deveni "meseriasul din bloc" care "ajuta prieteneste" pe cativa leuti este o diferenta totusi.Dle 1987 ce am raspuns privind importul din china este strict modalitatea legala pe care de altfel am si folosit-o. Acum ca nu v-a placut cum se calculeaza vama sau ca odata cu modul de calcul nu se ofera si un buchet de ghiocei neprihaninti e treaba dvs,

E bine ca va dati cu presupusul, o seara buna.@ cata82: Nu am stat sa-i citesc posturile dar din ce am prins am vazut ca se enerveaza repede.
Link spre comentariu

totusi dvs ati intrat aici pentru a cere ajutor...nu stiu daca e corect sa raspundeti in felul asta!ce ar fi daca ati intra in curte la cineva si ati cere ajutorul ...ne gasind-ul sau primind un ajutor nu intocmai pe placul dvs...i-ati fi raspuns in halul asta??? va las pe dvs sa raspundeti...poate varsta (1987 este anul nasterii?) sa fie devina ...si lipsa de experienta pentru astfel de discutii ..va facut sa faceti aceasta greseala!?cei ce ofera ajutorul ,nu cred ca trebuie sa va multumeasca printr-o exprimare "elevata"daca ce va spus va ajuta ...e bine ,daca nu,NU!As dori sa va vad si pe dvs ajutandu-i pe altii !(bine!? ...daca aveti capacitatea si cunostintele necesare de a ajuta? ) sa vad cat de "elegant" va exprimati ...si dupa(vre-o 500 de mesaje scrise de dvs )mai vorbim! :rade:

Link spre comentariu

@1987, aceeasi prolema am avut la un acer aspire 1310, uneori mergea 2 minute alteori 2 ore si se oprea brusc ca si cum ar fi fost tras din priza. Problema era ca datorita vechimii lua curent destul de mare, i-am pus un alimentator universal care pe 19V scotea 6A si are mai bine de un an decind merge fara cea mai mica problema! Nu m-am chinuit sa gasesc problema, este un model destul de vechi si nu merita! Incearca cu un alimentator cu curent mare si ne tii la curent! P.S. nu totdeauna este bine sa il pui repede in brate si sa-l duci la un atelier unde in 99% din cazuri auzi: Rebaaaaling!Succes!P.S.2 nu fac aluzie la nimeni asa ca fara comentarii offtopic!

Link spre comentariu

@elmar: Am intrat aici pentru a cere ajutor pentru ca am fost patit cu service-uri si cu oameni care au echipament acasa, le-am incercat pe amandoua si nu a fost chiar ok, am vrut sfaturi de la persoane care au avut la indemana acest model si poate au avut aceeasi problema, nu cred ca laptopul are nevoie de reballing pentru ca a mers 2h lejer si dupa aia s-a oprit subit, am dat un mic stress video si nu a facut figuri. Vreau pareri si pareri ca sa stiu daca o sa-l duca undeva ce o sa-i zica. Nu am cerut o exprimare elevata dar am avut nevoie de o parere mai detaliata, asteptarile mele sunt mici cand ajut oamenii, niciodata nu am fost pretentios.@blue36, mersi de sfat dar din ce am vazut pe site-ul oficial laptopul suporta 2 incarcatoare, unul de 65W (pe care-l detine) si altul de 90W pentru bateria cu 9 celule, ideea este ca laptopul are un docking pentru dvd-rw/usb si celalalte iesiri video. Acuma nu am de unde sa fac rost de un charger de 90W si ar fi ok sa repare asta problema. Asta ar fi singurul loc unde as putea sa mai intreb inainte sa-l duca la un service si sa-i ceara o suma colosala.vad cel de 65W are 3.34A si cel de 90W are 4.62A, o sa mai incerc si cu cel de 90W daca fac rost de vreunul.

Link spre comentariu

@1987, crede-ma, cunosc o multime de "meseriasi" care iti pun un diagnostic de iti sare basca si in realitate sint interventii de doi bani si sint recunoscuti ca adevarati meseriasi! Acum ceva timp vine o cunostinta la mine care fusese la Scand in orasul nostru si un "meserias" si-a pus miinile in cap cit are de munca la latop sa-l faca sa mearga! Problema? O placuta de memorie defecta, atit! Respectivul a povestit si la altii patania iar acum meseriasul respectiv care ma cunoaste destul de bine nici macar nu ma mai saluta! Asa ca dragi colegi, daca aveti ceva sfaturi, incercati sa ajutati pe cei care sint la inceput nu mai veniti cu chestii de genul:"mergi la service" asta stia si el de la inceput, daca nu aveti idee macar aveti decenta si nu raspundeti, sintem satui de "meseriasi"!Si referitor la numarul de posturi, daca ai 500 si toate postarile au fost la misto sau pe linga subiect nu va face "meseriasi"! Parol!

Link spre comentariu

Reballing-ul nu se face doar la dezlibirea bilelor de fludor, pot fi si oxizi intre bilele chipului si automat iti trebuie un reballing (curatarea chipului si a padului de oxid si inlocuirea bilelor de fludor), acum ca in service iti face un simplu reflow (o incalzire a chipului) e partea doua, 80% din aceste cazuri (reflow) se finalizeaza cu esecuri, gaseste un service valabil care are o statie de lipit in infrarosu si sa-ti dea si garantie pentru lucrarea efectuata, garantia e undeva la 6 luni, daca gresesc cu ceva rog colegii mai avizati sa ma corecteze, in niciun caz cei de la reparaciosi.

Oricum, la cat de vechi e laptopul, trebuie vazut cum se manifesta defectul.

Pentru blue36: Da, ajutam, dar sa vina cu o alta abordare......

Link spre comentariu

Da colegu, perfect de acord, insa pina la rebaling este cale lunga de verificat!Daca este sa aducem aminte un adevarat meserias care nu are multe posturi este dl Mihai Cozac, omul acesta care locuieste in Austria si cu care am vorbit de mai multe ori la telefon este un om de nota 10, inaite de a da un verdict are rabdare si iti explica intocmai ce sa verifici si cum sa depistezi defectul, niciodata nu a raspuns din prima :"Du-l la service"! Toata stima pentru dl Mihai Cozac si desi nu are decit citeva posturi cred ca 90% din meseriasi dupa forum nu post sa deschida gura in fata d-lui sa-l contrazica!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări