Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare statie de lipit

Vizitator urecheus

Postări Recomandate

Vizitator urecheus

Salut, as vrea sa achizitionez o statie de lipit si as avea nevoie de niste sfaturi. Eu nu am mai lucrat pana acum cu o statie de lipit, singurele aparate de lipit care le am sunt un pistol mostenit de la bunicul si un ciocan chinezesc de 30 w.

Bugetul ar fi cam ~250 lei. M-am oprit la urmatoarea statie:

http://www.adelaida.ro/statie-lipit-ter ... v-esd.html

Pentru diverse aplicatii hobby sunt sigur ca este suficienta, insa din cand in cand o sa am de schimbat condensatorii pe diverse placi de baza. Din cate stiu acestea au mai multe straturi, masa foarte mare, caldura se disipa rapid. Am incercat cu ciocanul si pistolul de lipit din dotare nici pomeneala sa se topeasca lipitura.

Intrebarea ar fi daca este suficienta pentru lucrul cu cablaje de genul acesta? Ce varf ar fi mai ok de folosit con sau in forma de dalta?

Ms frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• ggi

3

• MaesTTro

3

• gauss

2

Top autori în acest subiect

Eu zic ca ar merita sa cauti pe cineva pe-aici sa-ti faca o statie care sa duca cei 80-100W necesari si sa-ti cumperi apoi un letcon de puterea respectiva; sigur iesi in bugetul precizat si ai si ceva fiabil, robust si cu suport tehnic gramada.

Link spre comentariu

Problema e ca statiile de lipit au transformatoarele sau sursele dimensionate pentru letconul respectiv. Daca ai gasi un letcon mai puternic, o sa suprasoliciti transformatorul si intri la cheltuiala aiurea.

Link spre comentariu
Vizitator urecheus

Salut, iau in cosiderare si construirea unei statii, am gasit aici un thread urias viewtopic.php?f=14&t=9630, n-am apucat sa-l parcurg, inca. :freaza:

Am mai gasit 2 statii care par a fi identice doar branduite diferit:

http://shopelectronice.ro/produs.php?pr_id=638

http://www.gsmnet.ro/aparatura-service/ ... -936a--693

Ce parere aveti despre ele? Ma gandeam sa iau una din astea pt inceput, si pe parcurs sa-i schimb partea electrica.

Link spre comentariu

Nu dati banii pe prostii,luati bomboane la copii....cauta un ciocan de lipit termostatat de putere mai mare, ia legatura cu rosmarin si ai :101 la bani mai putini si calitate mai mare.Asta daca nu vrei s-o faci singur.....

Link spre comentariu

80 % din calitatea unei statii de lipit o da letconul - capacitate termica buna , inertie mica si timp de raspuns la fel . Aici deja e mult de discutat , cerintele sint oarecum contradictorii . Compromisurile corecte si calitatile virfului fac diferenta , de obicei costa , de exemplu Weller . Dan Cod are dreptate . WS 81 e f. buna , merge si la lipituri mai " fortoase " . Statiile profesionale sint scumpe , dar asigura confortul lucrului cu ele si performante peste cele ieftine , altfel nu s-ar fabrica ...

Link spre comentariu

Eu sînt curios care începător se va încumeta să dea 1800-2000 de lei pe un WS81 sau WSD81. Nu-i neg calităţile (din contră, funcţionează superb), dar e pur şi simplu mult prea scumpă pentru un amator.

Link spre comentariu

Mai sint si second-uri in stare perfecta ... eu am vindut aici pe forum WS 51 plus virfuri de rezerva la 350 RON ... si asta cu greutate ... nu cumperi zilnic statie de lipit , eu am folosit Weller 20 de ani .

Link spre comentariu
Vizitator urecheus

Salut, WS81 era de vis dar pretul este cu mult peste bugetul meu.M-am uitat peste topicul lui rosmarin, statiile arata foarte bine, pare a fi una din cele mai bune alterantive. Si un ciocan mai calumea.

Link spre comentariu
Vizitator urecheus

@initiator daca vei cauta pe bursa, vei gasi la @tribex letconuri de calitate, iar daca vorbesti cu @rosmarin iti face o statie de-o pomenesti. Nu e reclama.

Salut, am banuit ca tribex este un user da nu-l gasesc pe forum. :nas:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări