Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft PC pentru calibrare multimetru

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

Vizitator andreimihai3

Salutare!Am mai multe multimetre si as vrea sa le calibrez usor, fara o sursa etalon prea complicata. Exista vreun soft care sa masoare tensiunea USB? Am laptopuri iar Asus Probe de ex masoara tensiunile CPU, GPU, RAM...+ ca nu-mi merge.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salutare!Am mai multe multimetre si as vrea sa le calibrez usor, fara o sursa etalon prea complicata. Exista vreun soft care sa masoare tensiunea USB? Am laptopuri iar Asus Probe de ex masoara tensiunile CPU, GPU, RAM...+ ca nu-mi merge.Multumesc anticipat.

Daca vorbim de calibrare in adevaratul sens ...NU...daca vorbim de "verificare" poate fi o solutie...decat pentru un domeniu ( de regula 2...20V). Sper sa nu gresesc dar a mai fost discutat subiectul.PS: calibrarea multimetrelor se face pe fiecare gama de tensiune.....in cazul mentionat de dvs...chiar daca o sa reusiti sa cititi valoarea Uusb.....n-ajuta.Cel mai bine ( pentru o solutie ieftina) este sa va realizati propriile referinte de tensiune ( cu integratele speciale din seria LM si MAX ...etc)...dar are un minus pentru domeniile de tensiune de 100, 1000 etc ( sau 20, 200, 2000 ...depinde de AMC).Concluzie : nu se face calibrarea pentru tensiune fara o sursa de tensiune adecvata ...la fel cum pe rezistente se foloseste cutii decadicePentru mai multe informatii cautati manualele de calibrare de la Fluke, Keithley, Agilent ..etc
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator testeq

Nu se poate face etalonarea multimetrelor doar cu un soft.... trebuie sa aveti un echipament (calibrator in principiu) care sa genereze anumite marimi electrice cu exactitate foarte buna: tensiune, curent, rezistenta, etc. Nu stiu cum ar putea sa genereze softul respectiv aceste marimi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări