E-1 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Deci domnu' J111 mai sus-mentionat este un tranzistor JFET aparent ordinar, insa are interesanta particularitate de a permite inversarea sursa / drena. Ceea ce pare sa-l faca un foarte util intrerupator de semnal analogic (bipolar).L-am gasit in cele din urma pe plan local, dupa ce in multe magazine mi s-au adresat priviri mirate (ba chiar oarecum indignate ca as indrazni sa intreb de asemenea OZN-uri). Asta a rezolvat problema necesarului pentru experimente, ba l-am localizat si pe la cunoscuti distribuitori internationali.M-am bucurat destul de tare ca pare sa fie o alternativa decenta de inlocuire a integratelor cu functii de comutator analogic - amprenta mai mica, se pot imprastia 4 bucati prin montaj acolo unde e nevoie in loc de a trage traseele necesare catre un IC cu 4 comutatoare - veselie mare, ce mai !Cum insa intentionez sa folosesc asa ceva in productia unor montaje de oarece serie si sper ca asta se va intampla pe termen mai lung, mi se pare destul de firesc sa imi pun problema posibilitatii inlocuirii lui cu altceva - eventual mai bun, desi rezistenta in conductie < 30 ohmi e deja foarte in regula.Daca s-a intamplat sa folositi asa ceva si cunoasteti o alternativa, va rog sa o impartasiti. As mai scapa de citit multe datasheeturi.Ca regim de lucru - pana in 24v, curent mai nimica - niste miliamperi cel mult. SMD sau TH, nu conteaza (ba chiar as fi interesat de SMD). Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 j111 e greu de inlocuit. nici eu nu am gasit un echivalent pe langa dambovita... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 alldatasheet....................................... Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Uuuu, interesant. La astia n-ajunsesem, faceam sapaturi dupa descriere - "N-CHANNEL JFET SWITCH ". Multumesc !Pentru cine-l cauta pe meleagurile dambovitene (sau alte meleaguri nationale), ca sa nu fac reclama, pot spune ca se gaseste adaugand in motorul de cautare ala celebru, pe langa denumirea componentei, comanda "site:.ro" (fara ghilimele) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum