Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cutii, cutiute ...

dorian 70

Postări Recomandate

Deschid acest subiect pentru ca vad ca se demareaza mai greu pe aceasta nou infiintata sectiune, desi pasionati de lucru cu lemnul au fost mai multi.

Mentionez de la inceput ca nu am atelier de tamplarie sau un minim de scule necesare pentru aceasta activitate, totul este la nivelul de pasionat amator. Pentru unele operatii mai pretentioase apelez la sprijinul unui amic care are cam tot ce ar trebui unui meserias, si scule si... indemanare.

Nu mai este nevoie sa povestesc despre utilitatea unei surse de retea izolata galvanic de aceasta.

Iarna aceasta mi-am facut timp si am rebobinat secundarul la un trafo retea, in plus am scos si prize intermediare de la 150V pana la 250V. Trafo rusesc, cu miezuri C, cu 2 coloane - o incalceala de fire...

Fiindca totul trebuia pus intr-o cutie, hai sa fac cutia din lemn, si daca tot este o sursa izolatoare de ce nu ? Mai ales ca sta in casa, la caldut, nu o ploua, pe langa masa de lucru. Acuma ce nu-s multumit: am facut cutia din lemn de brad si, stiam din experientele anterioare, ca bradul fiind mai moale trebuie un pic mai multa atentie la prelucrare, iar in timp lucreaza, adica se instramba, scade, crapa etc.

Panoul frontal este taiat dintr-o coala de MDF cred, sper sa nu gresesc, oricum se foloseste la ambalarea(transportul) parchetului laminat. Mi s-a parut un material excelent de folosit la partea din fata a cutiutelor, fiind suficient de rezistent mecanic, usor de prelucrat, iar unele coli au si un aspect placut. Am folosit la panoul frontal si la unele cutii din metal tocmai datorita usurintei cu care se pot insera diverse butoane, comutatoare, chiar cu forma patrata, pe deasupra este si un material izolant electric.

In rest las pozele sa vorbeasca.

post-30422-139829591084_thumb.jpg

post-30422-139829591092_thumb.jpg

post-30422-1398295911_thumb.jpg

post-30422-139829591107_thumb.jpg

post-30422-139829591114_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorian 70

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări