validae Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Scrie măcar ce se poate distinge din seria de acolo... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 domnilor am u aparat de sudura Nordica 4.181 turbo dar nu mai are putere sa topeasca un electrod de 2,5 aseara lam demontat am masurat tensiunea pe cleste si masa si am gasit 38 - 40v am miscat acel reglaj de amperaj la maxim la minim dar tot nu are putere sa topeasca electrodu culiseaza normal acel sunt sau cum i so spune care reglezi amperaju ce ma sfatuiti sa fac in acest caz de ce nu mai are putere sa topeasca un electrod Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 am miscat acel reglaj de amperaj la maxim la minim dar tot nu are putere sa topeasca electrodu......... Raspunsul este evident, misca de la minim la maxim, verifica legaturile, vezi sa nu fie blocat suntul. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 am explicat acest fenomen cu miscarea suntului de la minim la maxim dar tot nu are putere sa topeasca electrodu Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Daca il lasi sa functioneze in gol, se incalzeste? sa nu ai vreo spira in scurt. Daca ai posibilitate scoate-i afara shunt-ul, nici asa nu sudeaza "ca inainte"? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 nu se incalzeste in gol lam lasat si daca scot suntu se mareste puterea? nu cred ca are in scurt ca imi da tensiunea de pana la 40 v Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Cu suntul introdus "puterea" e la minim, cu el extras e la maxim. Daca nu e spira in scurt alta varianta nu stiu, miezul? slabit, pierdut propietati... Pe eticheta ce tensiune in gol e trecuta? Editat Februarie 4, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 49v in gol Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Sa nu fie partial sectionata o spira din secundar (daca e din aluminiu ), oricum, fa niste poze la interiorul "paranormalului". Defectul a aparut brusc? Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2016 daca nu e vreo spira in scurt cum a spus colegul (deci trebuia sa scoata ceva fum)vezi conectiuni cablu de la traf pana la clesti .. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 da am sa scot acel sunt daca il dau la minim tensiunea este de 38v daca misc la maxim reglaju tensiunea ajunge la 40v iar pe aparat scrie ca tensiunea in gol este de 49 v sa vad ce fac sar putea sa vada fieru vechi Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 De regula astfel de transformatoare se bobineaza cu aluminiu, daca ai posibilitate incerca o rebobinare cu Cu cel putin a secundarului, o sa ai un cistig de putere cea ce ar trebuii sa compenseze pierderile.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 dar este bobinat cu,cupru modelu este NORDICA 4.181 de la TELVIN Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Vezi în ce stare sunt conexiunile cablurilor de sudură, atât la cleștele de electrod și masă, cât și la ieșirea din secundarul trafului. De obicei sunt conexiuni papucite superficial, se oxidează și astfel crește rezistența de contact.E similar cu oxidarea ansei la pistolul de lipit, când e oxidată nu poți lipi nimic, deabia se încălzește.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 5, 2016 Partajează Postat Februarie 5, 2016 dar este bobinat cu,cupru modelu este NORDICA 4.181 de la TELVIN Din pacate am intilnit foarte multe transformatoare cu bobinaj din aluminiu dar care "imita" cupru, lacul protector de pe "fir" are aceasi culoare cu firul de cupru efectiv nu-ti poti da seama de diferenta decit daca ricii un pic firul sau il indoi cu miina de acea tragea-m atentia, asta nu inseamna ca nu e de Cu daca spui ca asa-i. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum