Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat de sudura home made

leo 17

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...

domnilor am u aparat de sudura Nordica 4.181 turbo dar nu mai are putere sa topeasca un electrod de 2,5 aseara lam demontat am masurat tensiunea pe cleste si masa si am gasit 38 - 40v am miscat acel reglaj de amperaj la maxim la minim dar tot nu are putere sa topeasca electrodu culiseaza normal acel sunt sau cum i so spune care reglezi amperaju ce ma sfatuiti sa fac in acest caz de ce nu mai are putere sa topeasca un electrod

Link spre comentariu

am miscat acel reglaj de amperaj la maxim la minim dar tot nu are putere sa topeasca electrodu.........

Raspunsul este evident, misca de la minim la maxim, verifica legaturile, vezi sa nu fie blocat suntul.

Link spre comentariu

Cu suntul introdus "puterea" e la minim, cu el extras e la maxim. Daca nu e spira in scurt alta varianta nu stiu, miezul? slabit, pierdut propietati...

Pe eticheta ce tensiune in gol e trecuta?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

da am sa scot acel sunt daca il dau la minim tensiunea este de 38v daca misc la maxim reglaju tensiunea ajunge la 40v iar pe aparat scrie ca tensiunea in gol este de 49 v sa vad ce fac sar putea sa vada fieru vechi

Link spre comentariu

De regula astfel de transformatoare se bobineaza cu aluminiu, daca ai posibilitate incerca o rebobinare cu Cu cel putin a secundarului, o sa ai un cistig de putere cea ce ar trebuii sa compenseze pierderile....

Link spre comentariu

Vezi în ce stare sunt conexiunile cablurilor de sudură, atât la cleștele de electrod și masă, cât și la ieșirea din secundarul trafului. De obicei sunt conexiuni papucite superficial, se oxidează și astfel crește rezistența de contact.E similar cu oxidarea ansei la pistolul de lipit, când e oxidată nu poți lipi nimic, deabia se încălzește....

Link spre comentariu

dar este bobinat cu,cupru modelu este NORDICA 4.181 de la TELVIN

Din pacate am intilnit foarte multe transformatoare cu bobinaj din aluminiu dar care "imita" cupru, lacul protector de pe "fir" are aceasi culoare cu firul de cupru efectiv nu-ti poti da seama de diferenta decit daca ricii un pic firul sau il indoi cu miina de acea tragea-m atentia, asta nu inseamna ca nu e de Cu daca spui ca asa-i.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări