Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor din DC variabil in PWM cu duty-cycle variabil

piglett

Postări Recomandate

Servus, forumisti!De ceva timp mi s-a dat tema acasa o conversie de comanda pentru o electrovalva. Se incalzeste prea tare fiind comandata de o tensiune continua ce variaza de la 0 la 5V. Am tot cautat o solutie de a converti acea tensiune variabila in duty-cycle de la 5% la 95%. N-am reusit sa gasesc, iar vesnicul 555 nu vrea sa ma asculte in simulari.Ca sa se inteleaga, odata cu cresterea tensiunii la intrare sa creasca si duty-cycle-ul spre 95%.Aveti idee?Si ca sa nu mai deschid un topic intreb aici: se da una bucata sursa pc de 500W cu un singur rail de 20A. Functioneaza perfect, insa ma "streseaza" ventilatorul. Daca ar fi sa pun 2-3 bipolari in paralel pe rail-ul de 20A, si 2 tranzistori in paralel pe rail-ul de 5V, scap de galagia facuta de cooler cand se incing radiatoarele? Adicatelea ajung la aceeasi temperatura a radiatoarelor?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piglett

4

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

TL494 face ce vrei tu. Reduci tensiunea de la 5 la vre-o 3V cu un divizor si cam asta e.Nu fa ghiveci din subiecte. Sursa atx nu are nici olegatura cu pwm-ul tau, singura legatura dintre ele e ca tu ai intrebat de ele. Si nu,nu merge...ia-ti una mai buna si gata

Link spre comentariu

Scuze! Mi-am prins urechile in TL494 timp de doua zile si tot nu stiu cum se face. N-am pic de experienta cu 494 inafara de depanarea surselor PC si a celor de la amplificatoarele auto. Ar trebui sa ma leg la referinta de 3V? Cu divizor rezistiv?

Link spre comentariu

E deja un subiect pe tema asta. Si smilex a postat si o varianta cu operational.Referinta de de 5V. N-ai treaba cu ea.Nu trebuie sa ai experienta cu el, dar daca nu citesti pdf-ul lui, sa nu te astepti sa vina zana TL494 sa-ti bage cunostiintele necesare in cap

Link spre comentariu

Vad mai degraba un soi de suparare in acel citat, nicidecum aroganta. Probabil exista si cauze...

N-am avut nici un fel de intersectie cu DrL pana acum. O fi obisnuit cu copiii de pe aici.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări