piglett Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Servus, forumisti!De ceva timp mi s-a dat tema acasa o conversie de comanda pentru o electrovalva. Se incalzeste prea tare fiind comandata de o tensiune continua ce variaza de la 0 la 5V. Am tot cautat o solutie de a converti acea tensiune variabila in duty-cycle de la 5% la 95%. N-am reusit sa gasesc, iar vesnicul 555 nu vrea sa ma asculte in simulari.Ca sa se inteleaga, odata cu cresterea tensiunii la intrare sa creasca si duty-cycle-ul spre 95%.Aveti idee?Si ca sa nu mai deschid un topic intreb aici: se da una bucata sursa pc de 500W cu un singur rail de 20A. Functioneaza perfect, insa ma "streseaza" ventilatorul. Daca ar fi sa pun 2-3 bipolari in paralel pe rail-ul de 20A, si 2 tranzistori in paralel pe rail-ul de 5V, scap de galagia facuta de cooler cand se incing radiatoarele? Adicatelea ajung la aceeasi temperatura a radiatoarelor?Multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 TL494 face ce vrei tu. Reduci tensiunea de la 5 la vre-o 3V cu un divizor si cam asta e.Nu fa ghiveci din subiecte. Sursa atx nu are nici olegatura cu pwm-ul tau, singura legatura dintre ele e ca tu ai intrebat de ele. Si nu,nu merge...ia-ti una mai buna si gata Link spre comentariu
piglett Postat Martie 7, 2013 Autor Partajează Postat Martie 7, 2013 Scuze! Mi-am prins urechile in TL494 timp de doua zile si tot nu stiu cum se face. N-am pic de experienta cu 494 inafara de depanarea surselor PC si a celor de la amplificatoarele auto. Ar trebui sa ma leg la referinta de 3V? Cu divizor rezistiv? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 E deja un subiect pe tema asta. Si smilex a postat si o varianta cu operational.Referinta de de 5V. N-ai treaba cu ea.Nu trebuie sa ai experienta cu el, dar daca nu citesti pdf-ul lui, sa nu te astepti sa vina zana TL494 sa-ti bage cunostiintele necesare in cap Link spre comentariu
piglett Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 sa nu te astepti sa vina zana TL494 sa-ti bage cunostiintele necesare in capRezolvat, multumesc!Usurel cu arogantele! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Vad mai degraba un soi de suparare in acel citat, nicidecum aroganta. Probabil exista si cauze... Link spre comentariu
piglett Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 Vad mai degraba un soi de suparare in acel citat, nicidecum aroganta. Probabil exista si cauze...N-am avut nici un fel de intersectie cu DrL pana acum. O fi obisnuit cu copiii de pe aici. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Eu am avut... Nu postez decat aici.Daca te-a considerat "un copil de pe aici", trebuie sa te intrebi si de ce. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum