Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV-Dynasty CT-511

Busica_Alex

Postări Recomandate

Am rezolvat problema cu instabilitatea imaginii prin refacerea lipiturilor in modulul cale comună , dar se pare că are și un brum intercarrier pe sunet când apare subtitrarea sau pe imagini mai ''luminate'' .

Integratul IF cale comună este acesta TA8611AN

Am incercat reglarea ușoară a bobinei acordată pe IF sunet , dar tot nu dispare brumul . Am scos si filtrul ceramic CF203 ,de 6,5 MHz de pe sunet , dar situația nu s-a imbunătățit , dimpotrivă ...

Nici reglajul AGC sau CAF , nu au adus imbunătățiri .

Nu prea mai am idei . Dacă ați mai rezolvat genul acesta de problemă , folosind o solutie nelistată de mine ,nu ar strica un pont ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

8

• Busica_Alex

4

• dan cod

3

• neluelectron

2

Top autori în acest subiect

Am incercat reglarea ușoară a bobinei acordată pe IF sunet , dar tot nu dispare brumul .

tocmai ce ati facut cea mai mare prostie , stimate domn . curba s corecta pentru calea comuna se face numai si numai pe vobuloscop , niciodata ochiometric . ma rog , faptul este deja consumat , deci discutiile ulterioare aproape ca nici nu-si mai au rostul in lipsa unui astfel de aparat + a experientei pe masura in a lucra cu asa ceva . totusi , se zice ca speranta moare ultima ... incercati sa montati un fus k2971m , negru , de plastic , cu 5 pini in linie , fabricat de siemens + matsushita , care fus a fost --- si inca este --- referinta absoluta in domeniu pentru orice tvc cu crt utilizat in rsr de-a lungul timpului . preventiv , puneti si filtre ceramice noi , recomandat murata .

Link spre comentariu

Am incercat si cu un modul cu TBA120U . Aceeasi problemă și cu ăla .Brum intercarrier

tocmai ce ati facut cea mai mare prostie , stimate domn . curba s corecta pentru calea comuna se face numai si numai pe vobuloscop , niciodata ochiometric . ma rog , faptul este deja consumat , deci discutiile ulterioare aproape ca nici nu-si mai au rostul in lipsa unui astfel de aparat + a experientei pe masura in a lucra cu asa ceva . totusi , se zice ca speranta moare ultima ... incercati sa montati un fus k2971m , negru , de plastic , cu 5 pini in linie , fabricat de siemens + matsushita , care fus a fost --- si inca este --- referinta absoluta in domeniu pentru orice tvc cu crt utilizat in rsr de-a lungul timpului . preventiv , puneti si filtre ceramice noi , recomandat murata .

Dacă aveți la reparat un jaf de TV de acest gen , vechi de peste 20 de ani (pe care eu l-aș fi aruncat de mult , dar nefiind al meu ,nu pot să aleg varianta asta ) , care are defecte ''fără număr '' , ce faceți ? Căutati vobuloscop să-l reparați ? Mai mare deranjul . Inteleg ideea dvs și importanța acelui aparat , dar cred că se poate regla si fără el , dacă problema este un posibil dezacord al acelei bobine specificate mai sus .In cazul de față , pare mai mult o rejectie insuficientă a modulației parazite de amplitudine a frecvenței intermediare sunet . Am inlocuit FUS-ul cu o variantă in același tip de capsulă dar degeaba . Voi incerca ,totuși , să schimb și filtrele ceramice , deși nu am intâlnit până acum filtru ceramic defect .

Link spre comentariu

spuneti ce scrie pe fus-ul original si ce scrie pe fus-ul echivalent montat de dvs ? daca ati montat un fus metalic , cu 5 pini in linie din acela pe care scrie k2960m , acelea sint niste pocnitori chinezesti , care in unele tvc-uri merg binisor , iar in alte televizoare merg prost de tot ... in speta , ori cu brum puternic pe traducerea la filme , ori la secvente cu lumina mare , ori introduc defazaj in frecventa intre postul cu sunet perfect si acelasi post cu imagine perfecta .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Am montat TV-ul . Nu mai rețin ce scria pe FUS-ul original , dar cel care l-am pus de probă are seria K2959J , capsulă metalică rotundă ,scos de pe un șasiu de la un TV Vortex , care functiona bine, și imagine și sunet. Nu cred că FUS-ul este problema . Poate chiar integratul din calea comună să funcționeze aiurea .Am găsit niște lipituri la acel integrat , in niciun caz făcute de fabrică .Le-am refăcut , și s-a stabilizat imaginea . Probabil l-a mai schimbat cineva .

Oricum ,am renunțat să mă mai stresez cu tentativa asta de TV .

O lecție bună ,ca pe viitor să nu mai accept la reparat așa ceva :)

Link spre comentariu

Totusi schimba fusul cu unul negru cu pinii in linie ca aceste filtre merg bine cum spune si colegu mai sus , alea rotunde sunt mai proaste si de obicei se gasesc la stifturile mai noi la alea inteleg ca merg ok dar la unul mai vechi face probleme

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări