Vizitator balanandrei10 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Salutare .... Am si eu o intrebare care ma framanta de foarte mult timp ....Am desfacut ceva laptopuri la viata mea dar de fiecare data cand a fost sa il montez la loc nu mai stiam exact unde venea fiecare surub ..... In concluzie CUM SE DESFACE UN LAPTOP ? Link spre comentariu
stefanstudio Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 te uiti atent la el cand are suruburile puse si retii unde sunt fiecare ori le pui in ordine Link spre comentariu
salsa Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Eu cand desfac aparate cu multe suruburi (si de multe feluri) le grupez pe marimi intr-o cutie cu despartituri, in ordinea in care le-am dat jos.Daca "ma pierd" la montaj, numar cate gauri de un anumit fel am si caut care grupa de suruburi potrivesc acolo. Important e sa nu se puna suruburi normale in loc de autofiletante si invers. Daca raman suruburi si merita, desfac aparatul. Daca nu... nu .Am cunoscut un tip care avea o cutioaca cu sute de surubele si isi alegea de acolo cand monta aparatul la loc. E vorba de camere video si d-alea.. Link spre comentariu
porscheg Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Cu surubelnita se desface usor. Pentru cineva care a desfacut multe laptopuri n-ar fi o problema cum se desface. Link spre comentariu
worker Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 eu nu folosesc nimic ajutator dar daca as folosi as face-o in doua moduri:1. as lua o tabla sub care as monta un magnet puternic si as pune suruburile pe tabla dupa aceea as schita cu un marker nepermanent schema/dispunerea suruburilor.2. as inscriptiona o coala de hartie sau as lua parts manualul respectiv listat si as disune suruburile acolo unde sunt schitateSper ca nu ma luati la ture cu limba romana. ...as... Link spre comentariu
briobit Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 deci nu sunt singurul "nebun" care a desenat toate gaurile pe foaie si pus fiecare surub pe desen si nu au ramas suruburi in + Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Da asa e usor cu desfacutu si greu cu montatu mai ales cand da cu virgula (suruburi care raman la urma ) ............................. Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Cand dau jos "primul strat" (tastatura de exemplu) fac o schita simpla pe o coala de hartie (un dreptunghi pe care notez locul aproximativ unde au fost suruburile) si toate suruburile in cutia nr. 1. Unele pot fi mai lungi, notez unde anume. Uneori rezulta si alte piese mici. Se pot nota si conectoarele desfacute, ca sa nu fie uitate.Dupa asta... alt dreptunghi si ce rezulta merge in cutia nr. 2.La fel pentru display. Cu 3-4 cutiute se cam rezova totul (casolete mici de alimente de exemplu).Metoda e buna mai ales atunci cand aparatul ramane desfacut mult timp (astepti sa gasesti o piesa). Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Ala ce spunea de autofiletante chia m-a pus pe ganduri.Eu unul nu am gasit de astea de la antice 486,la Toshiba PII si la cele acuale,din zilele noastre.La majoritatea e notat ce si de unde desfaci,sunt si altele la care nu,depinde.Sunt unele la care ai desfacut 20-30 de suruburi si gata la altele poti desface si 60-80 depinde de model. Link spre comentariu
porscheg Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Pe dracu autofiletante la laptop. Sunt 3-4 modele mari si late. De obicei 2 modele 2.5mm diferite ca lungime sa nu si 2 modele de 2mm. Albe si negre. Atat inginerie pentru 4-5 feluri de suruburi. Unii chiar se plictisesc grav daca deschid topicuri de genul asta. Link spre comentariu
Vizitator balanandrei10 Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Am vrut sa aflu metoda fiecaruia pentru a-mi face niste idei. Tot cea cu foaia si markerul e cea mai buna Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Am vrut sa aflu metoda fiecaruia pentru a-mi face niste idei. Tot cea cu foaia si markerul e cea mai buna daca nu ai memorie vizuala ...da este buna metoda...sau chiar se pot face poze pentru fiecare etapa de demonatre...dar sustin si eu ce au spus colegii mai sus ....totul tine de experienta si atentie (n-ai cum sa le incurci) . Cu timpul si experienta dobandita char poti sa ajungi sa anticipezi amplasarea clipsurilor si a suruburilor...in functie de producatrul echipamentelor.PS: o parte din producatori noteaza tipul suruburilor (ex:M3 x 10 mm) pe partile metalice.... si de ce nu , in ultima etapa...exista SM-uri care prcizeaza fiecrare etapa de demontare/montaresa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum