gauss Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Unii zic cum ca ar avea si tensiunea directa ... http://rf-opto.etc.tuiasi.ro/docs/opto/LED.pdf Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Desigur ca are si tensiune dar e consecinta a faptului ca jonctiune e strabatuta de un curent . A nu se face confuzie intre led ,celula fotovoltaica si dioda tunel . Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Nu fac nici o confuzie . LED-ul merge folosit ca fotodetector , stabilizator si chiar ca generator de tensiune , prin iluminare . Genereaza propriul curent , nu trebuie sa-i aplici din sursa externa . Daca ducem discutia in zona tensiune fara curent sau curent fara tensiune , acolo ma retrag . LED-ul este dispozitiv semiconductor , aici iau de bun ce am invatat pe la scoli si foile de catalog de la fabricanti . Daca e gresit , nu ma deranjeaza ... n-am avut probleme din cauza asta pina acum . E drept , au trecut niste zeci de ani , lucrurile s-or mai fi schimbat ..." Ledurile nu au voltaj (de fapt nimic nu are voltaj ,aceasta fiind o formatie de muzica ) " - aceasta e afirmatia care mi s-a parut incorecta , si am postat link - ul . Mie mi se pare semnificativ ce scrie acolo , seamana cu ce stiam , repet , daca e gresit , nu ma deranjeaza . Consider LED-ul un dispozitiv semiconductor neliniar , cu tensiune directa proprie specifica , functie de materialul semiconductor continut , nu un rezistor strabatut de curent care are o cadere de tensiune la borne , functie liniara de curentul aplicat . Cam asta e ... Link spre comentariu
nicul Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 e o eroare de traducere. mai corect e tensiunea in polarizare directa. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Folositi exprimarea " tensiunea in polarizare directa " ? Asa e definita in manuale ? ... e cumva " ledurile nu au voltaj " ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Gata, sa revenim acum... Link spre comentariu
Vizitator lory25 Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 eu am un proiect la fizica cu un motoras de 3V si 300mA care sa danseze pe muzica am incercat sa pun motorasul in locul ledurilor dupa schema ledurilor care danseaza pe muzica. si nu functioneaza ma poate ajuta cineva ce ar trebui sa fac ca sa functioneze? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Problema e in felul urmator :-ce fel de sarcina sant ledurile si ce fel de sarcina sant motorasele ? Link spre comentariu
Vizitator lory25 Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 nu inteleg la ce te referi .nu am prea mutle cunsotiinte in domeniu Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2013 Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Ledul se comporta ca o sarcina rezistiva iar motorasul cu una inductiva ;in plus ,ledul consuma 20mA iar motorasul 200mA .Diferenta de tensiune la led pt a obtine efectul e mica iar pt motoras e mare .Practic ,incearca cu un tranzistor Darlington iar motorasul inseriaza-l cu o dioda si alta dioda in antiparalel cu el. Link spre comentariu
Vizitator keytao Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 eu am un proiect la fizica cu un motoras de 3V si 300mA care sa danseze pe muzica am incercat sa pun motorasul in locul ledurilor dupa schema ledurilor care danseaza pe muzica. si nu functioneaza ma poate ajuta cineva ce ar trebui sa fac ca sa functioneze?aici gasesti informatii cum poti realiza :http://www.niqro.3x.ro/acsw/acsw.htm Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Este diferenta foarte mare intre motoras si leduri, ceea ce cred ca o schema a ledurilor cu jocuri pe muzica nu poate fi alimentat un motoras in locul lor. Link spre comentariu
mars01 Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 (editat) Hei Vasy, vad ca tot dezgropi topicuri foarte vechi. Verifica si tu cand s-a postat ultima data. Si daca verificai si link-ul oferit ai fi vazut ca esti putin pe langa. Editat August 23, 2015 de mars01 Link spre comentariu
validae Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Din 2013 cred că a avut timp să-și dea seama de asta.... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 (editat) vezi configuratia la pini. (E, C ,B ) posibil sa fi gresit acolo. Configuratia la TIP 31 si BD243 este aceiasi. Adica. Pinul 1= baza Pinul 2=colectorul Pinul 3= emitor. Te ghidezi dupa schema si vezi . Intrarea cu semnal se conecteaza la pinul 1,adica baza si minus. Eu iti recomand sa faci o orga de lumini. Daca nu te descurci gaseste pe cineva sa o realizeze. Schema e simpla,si nu costa mult Editat August 23, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum