Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri care "danseaza" dupa muzica

Vizitator BogdanCovlea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

13

• Dr.L

6

• __farad__

5

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Mihai1989

Salut!! numele meu este Mihai sunt din Galati si de cateva saptamani m-am apucat sa citesc cate ceva despre electronica. Intamplator am gasit acceasi schema ca si a lui Bogdan si m-am gandit ca pentru inceput sa incerc sa o pun in practica. Am realizat schema exact la fel ca cea de pe site, http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/, dar am constatat ca leduri raman aprinse sau isi pierd din intensitate. Mentionez ca am folosit transzistor BD441, BD243c, BD139, cu toate avand aceasi problema. Astept raspunsuri. Multumesc anticipat!!!!!

Link spre comentariu

Led-urile acelea au cam 3,5V (daca sunt recuperate din brichete sansele sa fie diferite sunt mari) 20mA maxim. Mai bine inseriaza 3 cu o rezistenta de limitare de 150 pt 12V.Cum se calculeaza rezistenta de limitare:Ua-Ul/I=R, unde: Ua-tensiunea de alimentare in volti, Ul-tensiunea pe leduri in volti, I=intensitatea curentului prin leduri in amperi, R-rezistenta de limitare in ohmi.In cazul de fata ai 12V tensiune de alimentare, admitem 3,2V pe led si 10mA :12-(3x3,2)/0,02=>12-9,6/0,02=>2,4/0.02=120 ohmi. Alegi o rezistenta de 150 ohmi pt un curent de aprox 16mA.

Link spre comentariu

am facut si eu asa ceva dar nu am pus nici o rezistenta ! aveam asaacumulator 12v/500mA4 leduri albastre de 5 mm un tranzistor bd243c si imi mergea perfect nu stiu cum nu merge la altii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări