Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru hota bucatarie circuit integrat

todorovicm

Postări Recomandate

Buna dimi.Am o hota in bucatarie de mai multi ani,insa acum s-a defectat.L-am dus la un "meserias"si acesta dupa ce a desfacut-o in fata mea,a spus ca e"dus"un circuit integrat ST62T03C6.In rest hota e functionala.Cand am vazut ca in interior e ca o"micro uzina",am ramas perplex.Rugamintea mea ar fi daca imi puteti spune de unde a-si putea cumpara asa ceva.multumesc... :jytuiyu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• todorovicm

5

• validae

2

• ALEy

1

• salsa

1

Top autori în acest subiect

Acela e un microcontroler, problema e ca nu e suficient sa-l cumperi, mai trebuie si softul care asigura controlul celor doua motoare si turatia variabila.S-ar putea inlocui toata partea de comanda cu microcontroler cu una constand in doua intrerupatoare si un variator de tensiune cum sunt cele de iluminat.Asta in caz ca te pricepi sa faci asta sau ai pe cineva care sa te ajute in privinta asta.

Link spre comentariu

Buna dimi.Am o hota in bucatarie de mai multi ani,insa acum s-a defectat.L-am dus la un "meserias"si acesta dupa ce a desfacut-o in fata mea,a spus ca e"dus"un circuit integrat ST62T03C6.In rest hota e functionala. :jytuiyu

Nu ne-ai lamurit care-i defectul de fapt. Si daca nu-s indiscret, ce meserie are "meseriasul" ala? Pentru binele portofelului tau te intreb, nu pentru simpla mea curiozitate... Un controller e foarte putin probabil sa se duca, cel mult se deprogrameaza si in acest caz e aproape imposibil de "reparat". Respectiv ai avea nevoie de un aparat identic din care sa copiezi softul, daca se poate...

Cea mai sigura si simpla solutie, daca e vorba de turatia motoareleor, cum zicea si colegul mai sus, de studiat schema si facut un circuit echivalent.

Din experienta, chiar daca aparatul pare foarte complicat, defectul s-ar putea sa fie ceva foarte simplu... Iar interventiile "meseriasilor" s-ar putea sa-l agraveze.

Link spre comentariu

Acela e un microcontroler, problema e ca nu e suficient sa-l cumperi, mai trebuie si softul care asigura controlul celor doua motoare si turatia variabila.S-ar putea inlocui toata partea de comanda cu microcontroler cu una constand in doua intrerupatoare si un variator de tensiune cum sunt cele de iluminat.Asta in caz ca te pricepi sa faci asta sau ai pe cineva care sa te ajute in privinta asta.

Pai tipul este electronist de meserie.Mi-a reparat 2 sisteme de alarma si un sistem de inchidere automata a portilor(el a venit acasa si a demontat ce trebuia a revenit cu ele raparate).Eu nu sunt electronist si din pacate daca ii spun ca se poate inlocui cu doua intrerupatoare si un variator de tensiune imi va rade in nas.Targul cu el ar fi, sa fac rost de doua circuite integrate ST62T03C6 (ca mai are unul la reparat) si costul circuitului integrat va intra in costul reparatiei mele.Apropo el mi-a spus ce detine ceva"soft"in acest sens,insa eu nu prea le am cu astea.Hai va rog ajutati-ma sa pot cumpara sau procura aceste circuite int.... :cry:
Link spre comentariu

Daca colegul electonist iti acorda si garantie la reparatie este OK .( mai ales ca sa dovedit din spusele tale ca pin acum nu a dat gres).Sau vorba colegilor monteaza komutatori ON/OFF. pina la urma este o Hota nu aparat chirurgical.

Link spre comentariu
Salut.Totul e "zero".Pai am facut demersuri la firma "Farnell" si acolo m-au"plimbat",pana am ajuns la "cont comert".Aici imi cer sa le dau "nr.de cont"sau"nr.de identificare client".Pai eu mi-am deschis cont,dar ei nu au trimis un nr.de cont sai ID de client(emai-ul lor era de felicitari ca am ales firma lor si atat).Au si varianta cu"card de credit"(nu am),dar eram curios ce se cere acolo.Pai imi cer toate datele de pe card!!!.Le-am trimis mesaj la->"[email protected]",imi tot repeta sa fac pasii propusi de ei.Email-ul trimis la ->"[email protected]"->ei imi spun ca daca nu am card, nu se pot obtine circuitele integrate,deoarece sunt importate din Anglia.Totusi amabil, un tip"periculos",imi spune sa iau legatura cu o reprezentanta din Bucuresti->[email protected]>ca ei ar putea sa ma ajute.Le-am trimis un email acum 2 zile si nimic.La"meserias"i-am spus de chestia cu"cele 2 intrerupatoere",insa el mi-a raspuns"el nu poate sa faca modificari la hota omului,care e si meticulos si pretentios si mare bos"... :jytuiyu
Link spre comentariu

Roaga-l pe dl. Vasile sa-ti faca comanda prin firma proprie sau vezi ca mai sunt magazine reprezentante Farnell care pot sa-ti aduca integratele fara comision.

Link spre comentariu

Roaga-l pe dl. Vasile sa-ti faca comanda prin firma proprie sau vezi ca mai sunt magazine reprezentante Farnell care pot sa-ti aduca integratele fara comision.

Validae multumesc pt.raspuns.Nu am apelat la Dl Vasile niciodata.Te rog sa-mi trimiti fie un MP sau...sau cum pot apela la Dl Vasile.Multumesc din nou... :aplauze
Link spre comentariu

Validae, am incercat la D-l Vasile si mi-a spus ca nu se ocupa cu circuite integrate->vanzare sau achizitionare.Asa ca a picat si varianta asta dar voi incerca la firma sugerata de tine.Revin cu noutati... :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări