Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator electronica industrial

Postări Recomandate

Salut!!! Vreau sa intreb si eu urmatoarele probleme.Am un amplificator electronica industrial de 2 x 60 w care era compusa din 2 corpuri putere + preamplificator ,iar preamplificatorul nu mai merge si o tin pe post de putere acum doar pot controla volumul din acele butoane cu 6% ,25% si 100% sau din pc(sursa de semnal).As vrea sa intreb daca se poate cumva monta un potentiometru pentru volum sau chiar si un corector de ton cu inalte si bas, pot face treaba asta anuland acel volum sau nu stiu cum sa il numesc.Tot controlul era montat pe preamplificator. Astept parerile voastre. Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

S-ar putea monta un potentiometru direct pe amplificatorul de putere, dar mai bine repari preamplificatorul, nu poate fi ceva asa de grav incat sa trebuiasca sa renunti la el.Ce anume nu face de fapt preamplificatorul acum ? Sau cum se comporta ?

Nu stiu exact, a fost modificat de catre posesorul dinaintea mea un amic ii facuse 2 volume pentru ambele canale, desfintase balansul etc, dar a facut odata scurt placa intr-o anumita zona si cred ca s-au ars ceva condensatori, se auzea foarte incet si un bazait, plus de asta ca trebuie iara sa ii cumpar potentiometre si vreau sa il fac cum a fost cu un singur volum pentru ambele canale si balance, dar nu m-a preocupat sa il repar ca de, a mers si asa, dar pe el existau toate comenzile si filtrajele etc.Acum eu doar amplific cum dau direct din sursa.Am zis ca poate costa sa il repar cat nu face chestia cu potentiometrii o pot rezolva eu dar in rest trebuie o verificare si nu ma pricep asa bine, sa vad ce sa ars . De facut l-as face dar sa vad cat o costa.Initial am vrut sa gasesc un alt preamplificator dar am vazut ca foarte greu se gaseste unul in ziua de azi.
Link spre comentariu

Eu nu as gauri sau modifica in vreun fel echipamentele si as cumpara/construi o mica cutiuta din metal sau cablaj nefolosit in care as monta un potentiometru stereo si 4 mufe RCA(2xin si 2xout) ca si solutie temporara pana la repunerea in functiune a preamplificatorului.Combinatia asta Pre +putere mi se pare una f eleganta iar sculele tare arata cosmetic f bine si ar merita sa incerci sa le pastrezi asa cum sunt.Parerea mea ;)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări