Vizitator mgd Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Am un microcontroler attiny13 si un afisaj lcd 16*2 tip PC1602A. Am incercat sa le fac pe cele doua componente sa comunice dar nu reusesc. Am utilizat un programator simplu pe portul paralel, am compilat cu Bascom un programel de la http://mdiy.pl/miniaturowy-miernik-do-z ... -attiny13/, am scris fisierul hex in microcontroler cu PonyProg dar...nu merge. Am facut tot felul de incercari si nu am reusit sa fac acel display sa afiseze ceva. Ma poate ajuta cineva cu un programel simplu, inclusiv schema legaturilor intre microcontroler si afisaj, macar sa pot verifica daca afisajul e bun? Va multumeste un vechi incepator. Link spre comentariu
Vizitator mgd Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Nu mai am nevoie de raspuns. Am reusit, dupa eforturi indelungate sa blochez microcontrolerul.posting.php?mode=reply&f=66&t=141630# Link spre comentariu
ratza Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Se poate debloca. Fă un oscilator cu cuarţ (pe la vreo 4MHz) şi injectează-l în pinul de CLKI. Dacă nu merge nici aşa, înseamnă că foloseşte orscilatorul intern, de 128kHz, ceea ce înseamnă că trebuie să reduci frecvenţa de programare. Link spre comentariu
Vizitator mgd Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 @omu' de serviciu: multumesc, o sa incerc. Am si timp si rabdare. Link spre comentariu
Vizitator mgd Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Tre' să meargă A mers din prima. inca odata, multumesc pentru sfaturi.Concluzia: inveti mult din propriile greseli pentru ca se fixeaza mai bine invatatura dar nu ignora nici greselile altora. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Normal că nu trebuie ignorate, doar n-o să ai tu timp să le faci pe toate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum