Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Quasar SMPS v.2

Vizitator dj_leno_2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai daca la ceva atat de simplu te-ai blocat deja atunci nu vad cum ai putea sa intelegi schema aia... acolo unde te-ai blocat tu se face comutarea dintre redresare cu punte sau dublare de tensiune, adicatelea intre alimentarea de la retea de 220 si cea de 110.

Link spre comentariu

Jumper-ul acela sugereaza un intrerupator, atunci cand este inchis ( adica punctul dintre R3 si R4 se uneste cu partea de sus a puntii redresoare ) se activeaza redresarea dublare de tensiune, adica modul de alimentare de la 110V, atunci cand intrerupatorul este deschis alimentarea este cea de 220V. Daca nu ai de gand sa alimentezi de la 100 atunci poti ignora complet acel jumper.

Link spre comentariu

Pai probabil plantate intentionat de ca si cum cineva sa nu ii copieze munca, schema aia nici macar nu ii apartine de fapt

dj_leno_2006 nu mai sta sa corectezi erorile

Daca chiar vrei sa faci aceasta sursa foloseste schema mea de cablaj, nu e nici un secret, e mult mai simpla, fara reactie si este perfect functionala, garantat !

Link spre comentariu

Si eu recomand sursa facuta deja cu succes de catre @maxente, este functionala, este stabila si are deja cablaj proiectat, orice nelamuriri ar fi nu trebuie decat postate aici si se va gasi raspuns pentru ele cu siguranta.

PS: Smilex, stii doar, povestea este relativ veche, exista o denumire pentru asa ceva ( nu sunt sigur de echivalentul in romana asa ca scriu in inglis ), se cheama cyber bullying, si intr-o zi... intr-o zi.

Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

Nu fac orice fel de schema, de sch aia ma folosesc pt k mi se pare destul de pro, proiectul meu e smps 12v 100a pwm stiu ca este o erroare la optocoupleru pt current limiter, si o rezistenta pusa prost pe SG, am gasit v2.1 la sch asta, o voi posta cand ajung acasa.@maxente: ce sens mai are sa puna sch pe siteul lui daca o pune cu errori? BOM, PCB si bobinarea trafurilor

Link spre comentariu

Nu fac orice fel de schema, de sch aia ma folosesc pt k mi se pare destul de pro, proiectul meu e smps 12v 100a pwm stiu ca este o erroare la optocoupleru pt current limiter, si o rezistenta pusa prost pe SG, am gasit v2.1 la sch asta, o voi posta cand ajung acasa.@maxente: ce sens mai are sa puna sch pe siteul lui daca o pune cu errori? BOM, PCB si bobinarea trafurilor

Pai... interese comerciale? :nas: Alea sunt capcane pentru cei care ar zice ''ia sa fac si eu sursa asta'' fara sa cumpere cablaje si piese de pe site-ul respectiv si apoi dau de un hop pe care numai autorii il stiu ca sa cumperi BOM sau cablaje si atunci te lamuresc si cu capcana intinsa sa o poti sariEu nu am zis ca sunt intentionat puse, poate sunt din greseala, poate nuNu vad nimic la schema asta ca sa o catalogheze ca pro, poate te referi la cablajele facute la fabrica profesionalFaptul ca pe site-ul respectiv iti explica si cum sa bobinezi traful nu e mare lucru, gasesti aici pe forum o gramada de posturi cu modul de bobinare al trafului, gasesti tone de posturi si pe diysmps.com si ma gasesti si pe diyaudio.com nu mai spun de net in general, deci in concluzie nu e nimic secretUna peste alta poti face ce varianta vrei, inima sursei e una si aceeasi oscilator SG3525 + driver IR2110 topologie half bridgeSchema electrica de la care au plecat este aceasta de pe diyaudio

schematic.pdf

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu stiu daca o astfel de sursa se comercializeaza, dar conteaza mai putin. Ziceam ca vad niste erori, nu sunt grave (cele pe care le vad) dar pentru mine, o schema care apare cu asa ceva, nici macar nu o analizez.Exista pe condensatoarele de la filtrajul puntii de retea, un snubber format din R2+C10. De cate ori il vad, zambesc. Absolut inutil. Exista un alt snubber pe filtrajul de la iesire: R15+C37. Aceiasi soarta.Nu exista snubbere pe diodele din secundarul trafo sau macar pe secundar (tot pt. diode).Redresarea trafo curent duce la saturatia miezului daca nu are intrefier. Redresarea nu e bialternanta (simetrica) dar forma de unda in primar este.Inductanta de dupa punte secundar are inceputul bobinajelor notat gresit. (probabil cel mai grav lucru)Nici nu-mi bat capul cu compensarea AO eroare din SG. Mai sunt si alte valori de componente pe care eu le-as modifica. Poate mai sunt si alte erori, dar cu cele pe care le-am relatat, sursa este functionala, produce o forma de unda, o transforma, o redreseaza si filtreaza. Asta intereseaza, nu?Si ultima schema postata (pdf) are mici inadvertente.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări